reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

dziewczyny a bierzecie tylko zwykły kwas foliowy czy właśnie jakieś witaminy z kwasem foliowym typu Femibion? Ja zawsze starałam się omijać suplementy diety, ale sama nie wiem...
Mnie lekarz polecił na pierwszej wizycie DuphaVit Pregna więc go biorę :) Wcześniej brałam tylko Folik, jakoś 3 miesiące przed planowaną ciążą :)

reklama
Dziewczyny.. drugi test tez dwie krechy :)) Bardzo szybko druga się pojawiła.
Ale kurcze ja nie mam zadnych objaw ciazy.. energii mam tyle co nigdy, wręcz bym mogła góry przenosic! Piersi taki jak były, mdłości zero. Jedynie co to kuły mnie jajniki przez kilka dni w okolicach gdy miała byc @. Prócz braku okresu i kłucia zero objaw! Czy to normalne?

Mam nadzieję że normalne, bo też tak mam :D I w pierwszej ciąży też nic szczególnego się u mnie nie działo...

Co do bólu kręgosłupa, mnie zawsze doskwieral najczęściej przy @... I przy pierwszym porodzie niestety nie ominęła mnie bóle krzyżowe...koszmar
Ale moja mama przy 3 porodach z krzyzowymi...

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

:-( :( o nie... ja też miałam krzyżowe, wspominam strasznie i wlaśnie nie dali mi oxy- bo tak jak któraś wspominała, podobno po oxy byłoby jeszcze straszniej- i ogólnie wspominam to mega źle. Miałam nadzieję, że to może nie reguła, bo chyba chciałabym rodzić SN..

Współczuję, ja dziś spałam dużo lepiej niż wczoraj, chyba stres odpuścił :) W końcu mogę przestać się zamartwiać :)

Dziewczyny kiedyś już pytałam, ale był słaby odzew więc pozwolę sobie jeszcze raz poruszyć temat kremów i mazideł przeciwko rozstępom, możecie coś polecić? W ogóle od którego tygodnia można takich rzeczy używać?

Używałam musteli i teraz pdobno bardzo dobre kosmetyki dla mam i dzidziutków są z firmy DERMA. Naturalne itp więc można używać od razu, żeby dobrze nawilżyć skórę.

Nawet jeśli chodzisz prywatnie do ginekologa a masz ubezpieczenie to i tak płacisz sama za badania bo lekarz nie wypiszę Ci skierowania.

Ja płaciłam prywatnie za abonament med. i wizyty, które lekarz mi wypisywał robiłam w tych placówkac h w ramach abonamentu- pomimo, że lekarz nie był z tej samej "sieci" ;) Teraz natomiast mam narazie lekarza tam gdzie płacę właśnie abonament i wszystkie badania wliczone póki co.

Tego 0% to nie lubię, jakoś mi nie smakuje :-) ale co tam. W ciazy i dwa lata karmienia piersią z mlodą jakoś przezylam bez piwka to teraz też nie problem :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

...a chciałam Ci napisać że możesz się ratować 0% ;)

Co Ty gadasz :errr: Nie wyobrażam sobie takiego zachowania, rozumiem, że dziecko no ale rodzice powinni reagować.

Upatrzyłam sobie łóżeczko :szok::-D

Fajne kolory tych łóżeczek :)

...no ja też niecierpię takiego zachowania dzieci a tym bardziej kiedy rodzice udają, że nie widzą. Koszmar.

-------------------------------------------------

Helou.

czytałam sobie w pracy do kawy artykuł z bloga superstyler- mega ich lubię, mają duży dystans do rodzicielstwa. Tutaj piszą o zabobonach w ciąży, przy kilku prawie się popłakałam ze śmiechu :D:D nie miałam pojęcia, że takie istnieją...!

Macke link, jak któraś ma chwilę: Link do: Gdy rozum śpi, budzą się zabobony. Część 1 - ciąża.

później jeszcze jest kolejna część zabobonów. Dobry był też artykuł o tym jak matki krytykują inne matki.. So true ;)

Hehe wy tu już o łóżeczkach ;) Ja mam cały parter domu, ale tam są 2 duże pokoje i mamy w najbliższym czasie plan przedzielić jeden pokój, żeby nasz 7-latek w końcu miał swój. Tylko, że sypialnia wyjdzie nam dość mała i nie wiem gdzie tam łóżeczko się upchnie. Z drugiej strony mój syn nie przespał w łóżeczku, ani jednej nocki ani nawet dniówki. Dostawał histerii w zetknięciu z łóżeczkiem i od urodzenia spał z nami, potem dostał już duże łóżko. Ale każde dziecko jest inne :)

Mnie zawsze Termomix ratuje najszybciej się robi leczo przepyszne
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie niedawno poinformowałam mojego lubego, że należałoby zaplanować taki wydatek, bo słyszę same superlatywy i przy dziecku, zupkach i innych na bank się jeszcze przyda..

dziewczyny a bierzecie tylko zwykły kwas foliowy czy właśnie jakieś witaminy z kwasem foliowym typu Femibion? Ja zawsze starałam się omijać suplementy diety, ale sama nie wiem...

Mi lekarz polecił femibion uno na początek plus ja brałam mega dużo kwasu foliowego bo miałam już kilka miesięcy wcześniej ubytki.

reklama
Cześć dziewczyny, witam się z Wami to po pierwsze [emoji5] Po drugie dzielę się swoim szczęściem. Wczoraj potwierdzonym na wizycie u gina. Termin ostatniej miesiączki 19.10, pierwszy test i dwie kreseczki 22.11. Tak więc jest piąty tydzień. Termin wyznaczony na 26 lipca [emoji4]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Mój najstarszy syn jest z 26.07

Do góry