reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja mam stanik dobrany przed brafiterkę, za który zapłaciłam ponad 200 zł, nie wiem, może dlatego nie boli? No ale tak czy siak już mi wypadają z tego stanika.. a w mądrym kalendarzu ciąży jest napisane, zeby dopiero w 2 trymestrze zmienić rozmiar biustonosza.. :D

reklama
Ja jakoś nie wyobrażam sobie chodzić w staniku sportowym.. w domu to rozumiem, ale w pracy..? mam pracę biurową, jeszcze nie chcę iść na L4, zresztą za wcześnie jeszcze.

Ja mam sportowy ale mi w nim jakoś przestalo być wygodnie.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Ja nie jestem nauczona właśnie w sportowym ale dla mniejszego bólu mogę w nim chodzić

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Faktycznie, mniej boli w sportowym. Ale jak mi zaczęły cyce rosnąć, to zrobil się za ciasyn
Musze się w jakiś nowy zaopatrzyć.
Dziewczyny czy to normalne że mam jakiś niepohamowany apetyt? Praktycznie co 2 godziny robię się głodna. W pierwszej ciąży przytylam prawie 30 kilo wlasnie przez ten apetyt :-/

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Ja to w ogole nie potrafie chodzic w miekkich stanikach. Musialabym kupic sportowy i sprobowac w domu, ale poza dom tez tak nie wyjde.

Dziewczyny nie moge przestac o tym myslec. W srode ise na wizyte i jak sie okaze, ze dzidzia dobrze sie rozwija to lekarz chce mi dac l4. Generalnie to dobrze, bo prace mam bardzo obciazajaca. Ale ciagle sie boje, ze pojde na to zwolnienie i szybko z niego wroce. Bardzo bym nie chciala zeby ktokolwiek wiedzial, gdyby cos sie stalo. W pierwszej ciazy pracowalam do 12tc, ale akurat bylam chwilowo na lzejszym stanowisku i jakos sie udalo. Chociaz od 16tc zaczely sie problemy i tez nie wiem czy przyczyna nie byla praca.
Nie moge przestac o tym myslex.

Myślę, że powinnaś wziąć to L4. Jak masz pracę obciążającą to nie ma sensu ryzykować. Ja już na L4 siedzę bo wiem, że moja praca moglaby zagrozić ciąży. Może bozia tak chciala żebym przeszla grypkę i dostalam dwa tygodnie zwolnienia, w tym czssie zarodeczek się ładnie zagnieździl. Myślę zatem że lepiej jak pojdziesz teraz na tą elkę.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

reklama
Powiem wam dziewczyny. Nosiłam normalny stanik to cyce tak bolały ze ściągając stanik musiałam to robić powolutku żeby tak bardzo nie odczuc. W nocy budząc się na siusiu miałam to samo. Ale teraz zaczęłam nosić stanik sportowy bo tak mi siostra poleciła bo ona jak zaszla w ciążę tez nosiła i powiem wam ze ból jest mniejszy o wiele. Odczuwam oczywiscie tez bolesnosc czasem aż ciągnie pod pachy ale juz nie taki jak wcześniej. Wiec w 100 % polecam stanik sportowy

Super pomysł z tym sportowym stanikiem ;)

Do góry