reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja w pierwszej ciąży się stresowałam, bo nikomu nie mówiłam oprócz męża. A była ze mną mama i wtedy dopiero jej powiedziałam jak upewniłam się. :) tym razem też jeszcze nikt nie wie oprócz Was dziewczyny i mojego małża hehe
Tym razem też nie wiem jak powiedzieć może jeszcze zatrzymam to dla siebie :D:p dopóki wizyta będzie

reklama
Ja w pierwszej ciąży się stresowałam, bo nikomu nie mówiłam oprócz męża. A była ze mną mama i wtedy dopiero jej powiedziałam jak upewniłam się. :) tym razem też jeszcze nikt nie wie oprócz Was dziewczyny i mojego małża hehe
Tym razem też nie wiem jak powiedzieć może jeszcze zatrzymam to dla siebie :D:p dopóki wizyta będzie
Moja mama kończy 50 lat 26.11 i właśnie wtedy chcemy jej powiedzieć :)

Veraska oczywiście poproszę :) Najchętniej to bym chciała 2 sztuki, żeby dać mamie gdy będziemy informować rodziców o ciąży w jej urodziny :) Ale nie liczę, że dostanę :p
Moja ginekolog nigdy nie bada piersi, zobaczymy czy teraz sprawdzi.

Dziewczyny bo miałam w styczniu iść na usg piersi bo dostałam takie wskazanie bo babcia chorowała na raka piersi i innych kobiecych spraw, w ciąży nic się nie zmienia i normalnie mam się umówić tak?
Nie wiadomo, może akurat 2x wydrukuje :)
co do badania piersi nie znam się

Dziewczyny mam dylemat. Co mi radzicie. Czy czekac do tego 24 na wizyte czy przelozyc ją na teraz na 17? Będzie to 5t0d a podbrzusze mnie caly czas pobolewa. Wg mojego przyrostu bety w piątek powinno byc juz widac pęcherzyk.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Hej dziewczyny ja wstałam rano z mega mdłościami, zjadłam filet z makreli w sosie pomidorowym miałam na nią ochotę już od paru dni ale wcześniej nie dałam rady nic innego przełknąć oprócz bułki z masłem. A teraz już tego mojego śniadania bardzo żałuję tak mi nie dobrze błłeee, wykończe się a mój mały chce żebym ciągle się z nim bawila

Dziewczyny mam dylemat. Co mi radzicie. Czy czekac do tego 24 na wizyte czy przelozyc ją na teraz na 17? Będzie to 5t0d a podbrzusze mnie caly czas pobolewa. Wg mojego przyrostu bety w piątek powinno byc juz widac pęcherzyk.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png
Mnie też pobolewa podbrzusze. Nie wiem czy w 5tc będzie już widać zarodek i serduszko, pewnie pęcherzyk już tak :) ale jeśli martwi Cię ból podbrzusza to dla spokoju idź wcześniej :)

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png
Mnie tez boli podbrzusze często a w pierwszej ciąży sobie tego nie przypominam. Wizyte mam 23.11 i chyba jej nie przyspieszę. może macica rośnie i stąd ten ból, ale jak się stresujesz i wizyta może Cie uspokoić to idź szybciej. Najwyżej 24.11 pójdziesz jeszcze raz.

reklama
Mnie też pobolewa podbrzusze. Nie wiem czy w 5tc będzie już widać zarodek i serduszko, pewnie pęcherzyk już tak :) ale jeśli martwi Cię ból podbrzusza to dla spokoju idź wcześniej :)
L4 mam do 23.11 tak że z tamtej wizyty 24 nie mogę zrezygnowa bo musi mi elkę od 24 wystawic. Do jutra się zastanowię bo u mnie bole podbrzusza to glownie sprawy jelitowe i uciskanie macicy na jelita właśnie. Bole do zniesienia bo nie mam ich ciągle. Czasami się pojawiają. No i nie plamię tak że póki co nie mam powodów do obaw chyba. A za tydzień beta mi na tyle powinna przyrosnąć że zarodek już powinien byc widoczny. Albo zrobie inaczej. Jak jakies tylko plamienia zauwaze to zawsze moge nie czekac do wizyty u mojej ginki tylko pojde na jedna wizyte do innego gina w przychodni dla swietego spokoju w razie gdyby np plamienia wystąpily. Przepraszam ze tak pankuję :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Do góry