reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Mnie tez boli podbrzusze często a w pierwszej ciąży sobie tego nie przypominam. Wizyte mam 23.11 i chyba jej nie przyspieszę. może macica rośnie i stąd ten ból, ale jak się stresujesz i wizyta może Cie uspokoić to idź szybciej. Najwyżej 24.11 pójdziesz jeszcze raz.
Ja tylko z pierwszej ciąży kojarzę bole w pachwinach. I podbrzusza na samym początku.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

reklama
@Elodia jak masz tylko mozliwosc i ochote to idz, chocby po to zeby sie uspokoic. Ja poszlam tak szybko tylko dlatwgi, ze lekow potrzebowalam. Gdyby nie to to bym poszla w sjonczonym 6tc.

Mnie podbrzusze w pietwszej ciazy dosc dlugo pobolewalo. Teraz wydaje mi sie, ze mniej.

@Agatka29 wspolczuje takich mdlosci. A probowalas jakis spisobow na to?

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wogole nie mam żadnych objawów nic aż to mnie stresuje bo z córka jakoś od początku jak byłam w ciazy to miałam mdłości ost raz byłam w ciazy 8 lat temu a teraz zachowuje się jakbym była pierwszy raz [emoji23] mało co pamietam z pierwszej ciazy
Teraz tylko cycki mnie bolą a najbardziej sutki[emoji15] czasem lekko brzuch i prócz śluzu niccccc a wizyta za tydzień nie wiem czemu ja się tak stresuje ze jajo będzie puste ze serce nie będzie bić masakra .. tak bardzo chciałam być w ciazy ze teraz panikuje
I zaczynam doszukiwać w sobie jakiś oznak czegoś złego
Schizuje [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Margana dzisiaj podskoczę do przychodni i spróbuję się na ten piątek umówic. Jak nie będzie miejsc no to trudno. Ale powiem ze martwia mnie te bole podbrzusza yo moze mnie wcisną. Raz juz tak zrobilam że mnie wepchneli miedzy dwie pacjentki ale to bylo po zaboegu i potrzebowalam kontynuacji L4. Moze lepiej faktycznie nie czekac do przyszlego piątku skoro mogę dwie wizyty w przeciągu tygodnia odhaczyć. W rejestracji powiem zeby wizyty z przyszlego tygodnia mi nie przesuwali no mam do 23 L4 i musze miec kontynuację.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Właśnie nie, czytałam któraś z was pisała że imbir i migdały pomagają. Muszę sprawdzić ale nie wiem czy przełkne migdały a imbir do herbaty się dodaje parzy czy gotuje?

Właśnie nie, czytałam któraś z was pisała że imbir i migdały pomagają. Muszę sprawdzić ale nie wiem czy przełkne migdały a imbir do herbaty się dodaje parzy czy gotuje?
Gdzieś przeczytałam, że robi się taki wywar, zalewa wrzątkiem imbir, ale pewnie można też w innej postaci.

Ooo mam
"Plasterek świeżego korzenia zalej wrzątkiem i parz 10 minut pod przykryciem. Napój możesz posłodzić miodem, dodać do niego cytryny. Świeży imbir utarty na tarce możesz stosować też jako przyprawę do sałatek lub potraw na ciepło (wrzucaj w ostatniej chwili)."
Link do: Skuteczne sposoby na mdłości – poznaj 5 najlepszych

Veraska oczywiście poproszę :) Najchętniej to bym chciała 2 sztuki, żeby dać mamie gdy będziemy informować rodziców o ciąży w jej urodziny :) Ale nie liczę, że dostanę :p
Moja ginekolog nigdy nie bada piersi, zobaczymy czy teraz sprawdzi.

Dziewczyny bo miałam w styczniu iść na usg piersi bo dostałam takie wskazanie bo babcia chorowała na raka piersi i innych kobiecych spraw, w ciąży nic się nie zmienia i normalnie mam się umówić tak?
Chyba będziesz musiała odlozyc. Ale jezeli choroby piersi występowały w twojej rodzinie, to pewnie beda ci mówić byś jak najdluzej karmila piersią, by zmniejszyc u siebie szansę na zachorowanie.

reklama
Do góry