reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Hej dziewczyny, myślę że nieśmiało ale mogę dołączyć do was.. Po przejściach z terminem ciąży na listopad 2017 - co nie doszło do skutku mogę przywitać się tu :) obecnie sam początek 5t2d ale już jest maleńkie serduszko :) jeśli będziecie chciały opowiem wam moją historię.. A tymczasem chciałam do was dołączyć i mam nadzieję zostać do końca :)

Które tygodnie ciąży u was?? :)
27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Witaj. Przykro mi z powodu straty. Ja wczesnie dopiero 4 tydzien. Jestem w dniach kiedy @ miala przyjsc

reklama
Hej dziewczyny, myślę że nieśmiało ale mogę dołączyć do was.. Po przejściach z terminem ciąży na listopad 2017 - co nie doszło do skutku mogę przywitać się tu :) obecnie sam początek 5t2d ale już jest maleńkie serduszko :) jeśli będziecie chciały opowiem wam moją historię.. A tymczasem chciałam do was dołączyć i mam nadzieję zostać do końca :)

27.06.17 Anastazja [*]
Hej. Witamy w naszym gronie :) Szybciutko u Ciebie serduszko zabiło :) Superowo :) A w którym tygodniu byłaś na usg?

W marcu tego roku dowiedziałam się, że jestem w ciąży.. Niedowierzanie, szok, strach no i wiadomo radość.. aż do 10tc... Poszłam na usg i lekarzowi nie podobał się obraz płodu.. - Obrzęk całego ciałka.. I zaczęło się. Umówiłam się na prenatalne plus amniopunkcja a w między czasie modliłam się by było dobrze, ale miałam złe przeczucia.. Dotrwałam tak do 19tc. Mija córeczka miała zespół Turnera, do tego liczne wady rozwojowe.. poród.. Masakra Było ciężko ale jakoś się pozbierałam. Pochówek mojej córci był 14.10, w między czasie zdążyłam wrócić do pracy i jakoś ogarnąć swoje życie. Przed pochówkiem zdecydowałam się na badania genetyczne i wyszły niestety trzy mutacje genów.
1510164252-d6a0aa36bda6c5e4-aaaaaa.jpeg
jednocześnie dowiedziałam się już w 23 dc że jestem w ciąży, kreski były słabe ale beta 1126 :) teraz mając odpowiedni kwas foliowy, zastrzyki z heparyny i witaminy żyje nadzieją że w lipcu ujrze swoje maleństwo <3 po 4 mc od straty znów pojawiła się Iskierka w oku :) a nowe życie powstało dokaldnie 14.10 kiedy pochowałam moją córeczke - nie bez powodu na imię ma Anastazja - zmartwychwstania :) dziś się wystraszyłam bo pojawiło się lekkie plamienie, byłam u mojej gin, dała mi duphaston i zaleciła odpoczynek i l4 od razu. Mówi że po moich "przygodach" każda ciąża jest ciążą wysokiego ryzyka... Nie chciałam tak szybki iść na zwolnienie ale moja kropeczka jest dla mnie ważniejsza :) to tak w skrócie :)

27.06.17 Anastazja [*]

27.06.17 Anastazja [*]
Witaj :) fajnie że postanowiłaś do nas dołączyć im nas więcej tym lepiej :) Gratuluję i zazdroszczę że już słyszałaś serduszko :) mam nadzieję że mnie też będzie dane usłyszeć na wizycie 16go listopada :) tak samo jak Ty dzisiaj 5+2, termin masz na 9 lipca?

Mam nadzieję że uda mi się jakoś nadrobić wasze 60 parę stron i poznać mamy które mają w brzuszkach fasolki :)

27.06.17 Anastazja [*]

reklama
W marcu tego roku dowiedziałam się, że jestem w ciąży.. Niedowierzanie, szok, strach no i wiadomo radość.. aż do 10tc... Poszłam na usg i lekarzowi nie podobał się obraz płodu.. - Obrzęk całego ciałka.. I zaczęło się. Umówiłam się na prenatalne plus amniopunkcja a w między czasie modliłam się by było dobrze, ale miałam złe przeczucia.. Dotrwałam tak do 19tc. Mija córeczka miała zespół Turnera, do tego liczne wady rozwojowe.. poród.. Masakra Było ciężko ale jakoś się pozbierałam. Pochówek mojej córci był 14.10, w między czasie zdążyłam wrócić do pracy i jakoś ogarnąć swoje życie. Przed pochówkiem zdecydowałam się na badania genetyczne i wyszły niestety trzy mutacje genów.
1510164252-d6a0aa36bda6c5e4-aaaaaa.jpeg
jednocześnie dowiedziałam się już w 23 dc że jestem w ciąży, kreski były słabe ale beta 1126 :) teraz mają odpowiedni kwas foliowy, zastrzyki z heparyny i witaminy żyje nadzieją że w lipcu ujrze swoje maleństwo <3 po 4 mc od straty znów pojawiła się Iskierka w oku :) a nowe życie powstało dokaldnie 14.10 kiedy pochowałam moją córeczke - nie bez powodu na imię ma Anastazja - zmartwychwstania :) dziś się wystraszyłam bo pojawiło się lekkie plamienie, byłam u mojej gin, dała mi duphaston i zaleciła odpoczynek i l4 od razu. Nie chciałam tak szybki iść na zwolnienie ale moja kropeczka jest dla mnie ważniejsza :) to tak w skrócie :)

27.06.17 Anastazja [*]
Bardzo mi przykro z Twojej straty ja w lutym tez straciłam córeczkę w 37 tygodniu ciąży juz było wszystko gotowe ciaza donoszona także rozumiem Twój ból. Ale musimy myśleć pozytywnie teraz będzie wszystko dobrze najważniejsze że znamy przyczyny i mamy leki. Ja tez biorę codziennie zastrzyki z heparyny a dokładnie clexane i witaminy femibion natal 1, a Ty jakie bierzesz? Ja mam trombofilie przez skrzepy w lozysku córeczka zmarła.. pozdrawiam :*

Do góry