reklama
Hej, witam wszystkie nowe Mamusie, robi nas się coraz więcej i oby tak dalej :-) Co do terminu porodu to w poprzedniej ciąży z OM miałam 22 lipiec a z USG 9 lipiec później USG pokazywalo 14 lipiec ale cały czas dość duża różnica była, tylko, że mi ginekolog mówiła aby głównie sugerować się ostatnią miesiączką bo to jest najbardziej wiarygodne a usg to jednak tylko maszyna i może się mylić i faktycznie urodziłam trzy dni po terminie z OM.
olaaa7
Fanka BB :)
Dziękuję A kiedy w ogóle poinformować w pracy o ciąży? Pracuję w urzędzie i nie wiem czy kierownika poinformować pierwszego czy najpierw iść do dyrektora i z nim porozmawiać o tej możliwości powrotu po macierzyńskim i umowie.Hej. Kwestia umowy jest dodogadania z szefem. Jeśli umowa ci się kończy na macierzyńskim to może Ci nie przedłużyć najlepiej pogadać i powiedzieć że chcesz wrócić po macierzyńskim. Jeśli jest w porządku to już teraz Ci da na czas nieokreślony.
Dziewczyny mnie też pobolewa podbrzusze i to w sumie dość często ale delikatnie, czasami też zakuje a jak kaszle to zaboli mocniej.
matyjka13
Zaangażowana w BB
Powiem szczerze najlepiej to chyba 8-9 tydzień choć sama stoję przed tym dylematem. Umowę mam na czas nieokreślony ale boję się reakcji szefa:/Dziękuję A kiedy w ogóle poinformować w pracy o ciąży? Pracuję w urzędzie i nie wiem czy kierownika poinformować pierwszego czy najpierw iść do dyrektora i z nim porozmawiać o tej możliwości powrotu po macierzyńskim i umowie.
Dziewczyny mnie też pobolewa podbrzusze i to w sumie dość często ale delikatnie, czasami też zakuje a jak kaszle to zaboli mocniej.
olaaa7
No właśnie ja mam umowę o pracę na czas określony i zastanawiam się czy normalnie skończy mi się umowa w październiku 2018 r. jak będę na macierzyńskim czy ona zostaje przedłużona do końca macierzyńskiego?Powiem szczerze najlepiej to chyba 8-9 tydzień choć sama stoję przed tym dylematem. Umowę mam na czas nieokreślony ale boję się reakcji szefa:/
Domi11
matyjka13
Zaangażowana w BB
To zależy od pracodawcy i jego dobrej woli. Może ci nie przedłużyć. Dobrze musisz zagadać.No właśnie ja mam umowę o pracę na czas określony i zastanawiam się czy normalnie skończy mi się umowa w październiku 2018 r. jak będę na macierzyńskim czy ona zostaje przedłużona do końca macierzyńskiego?
happygirl
Zaciekawiona BB
Też mam dylemat kiedy powiedzieć szefowi, najchętniej bym w ogóle nie mówiła i nie zauważona zniknęła na l4 za jakiś czas a jak powiem to już widzę te spojrzenia współpracowników, pytania no i ploty bo u nas to na porządku dziennym niestety.
Wczoraj mocniej mnie bolał brzuch, wieczorem aż tak mocno kłuło. Teraz ból brzucha przeszedł ale boli mnie głowa
No i w końcu mamy swój folder
Miłego dnia
Wczoraj mocniej mnie bolał brzuch, wieczorem aż tak mocno kłuło. Teraz ból brzucha przeszedł ale boli mnie głowa
No i w końcu mamy swój folder
Miłego dnia
reklama
matyjka13
Zaangażowana w BB
A tego to już ci kochana nie powiem. A jak długo zamierzasz pracować?To może w ostatnim tygodniu listopada pójdę do dyrektora pogadać, to będzie 9 tydzień. A zaświadczenie o ciąży dostanę na pierwszej wizycie u lekarza? Ono ma jakiś termin ważności, do kiedy muszę je przedłożyć w pracy?
Podziel się: