reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Mnie też właśnie boli jak się za szybko ruszę albo coś i właśnie nie wiedziałam czy się tym martwić czy nie ;)

reklama
Hej, witam wszystkie nowe Mamusie, robi nas się coraz więcej i oby tak dalej :-) Co do terminu porodu to w poprzedniej ciąży z OM miałam 22 lipiec a z USG 9 lipiec później USG pokazywalo 14 lipiec ale cały czas dość duża różnica była, tylko, że mi ginekolog mówiła aby głównie sugerować się ostatnią miesiączką bo to jest najbardziej wiarygodne a usg to jednak tylko maszyna i może się mylić i faktycznie urodziłam trzy dni po terminie z OM.

Hej. Kwestia umowy jest dodogadania z szefem. Jeśli umowa ci się kończy na macierzyńskim to może Ci nie przedłużyć najlepiej pogadać i powiedzieć że chcesz wrócić po macierzyńskim. Jeśli jest w porządku to już teraz Ci da na czas nieokreślony.
Dziękuję :) A kiedy w ogóle poinformować w pracy o ciąży? Pracuję w urzędzie i nie wiem czy kierownika poinformować pierwszego czy najpierw iść do dyrektora i z nim porozmawiać o tej możliwości powrotu po macierzyńskim i umowie.

Dziewczyny mnie też pobolewa podbrzusze i to w sumie dość często ale delikatnie, czasami też zakuje a jak kaszle to zaboli mocniej.

Dziękuję :) A kiedy w ogóle poinformować w pracy o ciąży? Pracuję w urzędzie i nie wiem czy kierownika poinformować pierwszego czy najpierw iść do dyrektora i z nim porozmawiać o tej możliwości powrotu po macierzyńskim i umowie.

Dziewczyny mnie też pobolewa podbrzusze i to w sumie dość często ale delikatnie, czasami też zakuje a jak kaszle to zaboli mocniej.
Powiem szczerze najlepiej to chyba 8-9 tydzień choć sama stoję przed tym dylematem. Umowę mam na czas nieokreślony ale boję się reakcji szefa:/

Powiem szczerze najlepiej to chyba 8-9 tydzień choć sama stoję przed tym dylematem. Umowę mam na czas nieokreślony ale boję się reakcji szefa:/
No właśnie ja mam umowę o pracę na czas określony i zastanawiam się czy normalnie skończy mi się umowa w październiku 2018 r. jak będę na macierzyńskim czy ona zostaje przedłużona do końca macierzyńskiego?

No właśnie ja mam umowę o pracę na czas określony i zastanawiam się czy normalnie skończy mi się umowa w październiku 2018 r. jak będę na macierzyńskim czy ona zostaje przedłużona do końca macierzyńskiego?
To zależy od pracodawcy i jego dobrej woli. Może ci nie przedłużyć. Dobrze musisz zagadać.

To może w ostatnim tygodniu listopada pójdę do dyrektora pogadać, to będzie 9 tydzień. A zaświadczenie o ciąży dostanę na pierwszej wizycie u lekarza? Ono ma jakiś termin ważności, do kiedy muszę je przedłożyć w pracy?

Też mam dylemat kiedy powiedzieć szefowi, najchętniej bym w ogóle nie mówiła i nie zauważona zniknęła na l4 za jakiś czas :D a jak powiem to już widzę te spojrzenia współpracowników, pytania no i ploty bo u nas to na porządku dziennym niestety.

Wczoraj mocniej mnie bolał brzuch, wieczorem aż tak mocno kłuło. Teraz ból brzucha przeszedł ale boli mnie głowa :(

No i w końcu mamy swój folder :)

Miłego dnia :)

reklama
To może w ostatnim tygodniu listopada pójdę do dyrektora pogadać, to będzie 9 tydzień. A zaświadczenie o ciąży dostanę na pierwszej wizycie u lekarza? Ono ma jakiś termin ważności, do kiedy muszę je przedłożyć w pracy?
A tego to już ci kochana nie powiem. A jak długo zamierzasz pracować?

Do góry