reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dziewczyny te ktore maja problem z tarczyca, jaki Wam wyszedl wynik TSH? Tak sie zastanawiam, moj jest chyba graniczny 2.25 ulU/ml. Do Endokrynologa mi nie kazal gin isc, sam przepisal tabl i po nowym roku kontrole.

Napisane na HTC Desire 10 lifestyle w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam 2,5 i kazał tylko za miesiąc powtórzyć badania nic mi nie dał, kurde myślę że powinnam coś lykac

reklama
Ja mam 2,5 i kazał tylko za miesiąc powtórzyć badania nic mi nie dał, kurde musze że powinnam coś lykac
No ja powiem szczerze, ze troche w szoku bylam bo norma na wyniku byla do 4.200 bodajze. Tylko lekarz mnie uswiadomil, ze w ciazy sie te normy inaczej liczy, widelki sa duzo bardziej zanizone. Obiecalam sobie, ze nie bede czytac o skutkach niedoczynnosci, zeby nie panikowac [emoji23] Tymbardziej, ze nie ma CHYBA tragedi i mam ten eutchyrox.

No ja powiem szczerze, ze troche w szoku bylam bo norma na wyniku byla do 4.200 bodajze. Tylko lekarz mnie uswiadomil, ze w ciazy sie te normy inaczej liczy, widelki sa duzo bardziej zanizone. Obiecalam sobie, ze nie bede czytac o skutkach niedoczynnosci, zeby nie panikowac [emoji23] Tymbardziej, ze nie ma CHYBA tragedi i mam ten eutchyrox.
Kurde musze go wypytac dokładnie czemu mam nic nie brac

Cześć dziewczyny :) Przepraszam, że wczoraj nie dałam znać jak po wizycie ale zanim dotarłam do domu to minęło trochę czasu a potem padłam [emoji14] Nasz Groszek ma 2,4 cm [emoji7] serduszko pięknie biło no i tata był podczas wizyty [emoji173] Wszystko jest ok. A termin porodu zmienił się z 10 lipca na 5 lipca [emoji14] Dostałam Euthyrox 50 na tą niedoczynność i dziś muszę podzwonić po endokrynologach i się gdzieś umówić, czarno to widzę żeby udało się w miarę szybko na NFZ jeśli w ogóle w tym roku jeszcze więc pewnie zostanie mi iść prywatnie. Dostałam też skierowanie na kolejne badania
HCV
HBs
USR
FT3
FT4
przeciwciała anty TPO
Z czego 3 ostatnie bardziej dla endokrynologa, żeby już iść do niego z wynikami. Dziewczyny wiecie jak interpretować te wyniki? Dostałam też skierowanie na prenatalne, już się umówiłam na 20 grudnia, więc proszę trzymajcie kciuki bo boję się oczywiście jak nie wiem, tyle dobrze, że udało się umówić przed świętami, przynajmniej nie będę się przez święta martwić i zastanawiać co to będzie. Dziewczyny a te prenatalne to takie zwykłe usg czy 3d? Dostanę też wydruk z usg? Kolejna wizyta 28 grudnia :)
A to nasz Groszek [emoji7]
Zobacz załącznik 831383
Gratuluke udanej wizyty i zdrowego groszka [emoji5]

0d1yskjo72vqgv4p.png

mhsvvcqgy72d4kw0.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dziewczyny, jak macie L4 chodzące to normalnie sobie chodzicie itp? Czy raczej staracie się być w domu ? Zapraszają mnie koleżanki z pracy na kawę i zastanawiam się czy jechać nie chciałabym jakoś szczególnie żeby do firmy dotarło, że na L4, a po koleżankach jeżdżę

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
Powiem Ci tak, ja już miałam kontrolę z zusu a też mam chodzące. Zus to tłumaczy tak, że możesz na tym zwolnieniu iść do lekarza, apteki, na badania i do sklepu po rzeczy pierwszej potrzeby. W tamtej ciąży raz w domu mnie nie było i miałam wezwanie do zusu w celu wytłumaczenia gdzie byłam w momencie kontroli. Podobno to system losuje gdzie mają kontrolować ale coś mi się nie chce wierzyć. Ja mam kontrolę bardzo często bo mieszkam na moje nieszczęście zaraz przy zusie :)

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

reklama
Dziewczyny będę Was opuszczać.... Dostałam okres :( teraz będę się gnębić czy to było poronienie czy tak bardzo spóźniony okres (19 dni) :(

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Jejku, tak mi przykro [emoji20] Mam nadzieje, ze szybko zajdziedz w ciaze. Trzymam kciuki za Ciebie!

0d1yskjo72vqgv4p.png

mhsvvcqgy72d4kw0.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry