reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Dzwoniłam do wszystkich endo z nfz jakich znalazłam, terminy masakra, najwcześniej druga połowa przyszłego roku, a cała reszta na 2019 to jest jakaś kpina, na co idą nasze podatki? Jak potrzeba to nawet do lekarza nie można się dostać :crazy:
Ola ale przeciez jest ustawa, ze ciezarna musza przyjac najpozniej w ciagu tygodnia!

0d1yskjo72vqgv4p.png

mhsvvcqgy72d4kw0.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja byłam u ginekologa jakieś dwa tygodnie przed tym jak dowiedziałam się o ciąży, miałam TSH 2,5 i mówiła, że na starania i ciążę to już jest górna granica. Dostałam Euthyrox 25 ale pół tabletki i jak już wiedziałam k ciąży i byłam po pierwszych badaniach to TSH już miałam 1,2. Nie wiem czy to przez tabletki czy po prostu spadło mi przez ciążę ale dalej mam brać tą dawkę :)

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Ja byłam u ginekologa jakieś dwa tygodnie przed tym jak dowiedziałam się o ciąży, miałam TSH 2,5 i mówiła, że na starania i ciążę to już jest górna granica. Dostałam Euthyrox 25 ale pół tabletki i jak już wiedziałam k ciąży i byłam po pierwszych badaniach to TSH już miałam 1,2. Nie wiem czy to przez tabletki czy po prostu spadło mi przez ciążę ale dalej mam brać tą dawkę :)

oar8qqmzxfkhrczb.png

Podobno TSH w ciąży rośnie.

Tylko niestety mogę dowiedzieć się dopiero jutro popołudniu tak jak przyjmuje lekarz, więc albo leży u nich albo wypisze mi nowe. Mam tylko nadzieję, że nie przepadnie mi ten termin u endo.
Jak pokażesz kartę ciąży to myślę, spokojnie pozwoli donieść na wizytę jak nie to jeszcze takie skierowanie może wypisać Ci rodzinny jakbyś np miała opcję dostania się do niego dziś

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

My juz po wizycie.
Dzidzia mlodsza o 3 dni , niz wskazywalby @, wiec jestem w 6 tyg 4 dniu.
Serduszko cudownie bilo.
Jestem przeszczesliwa I masakrycznie zmeczona .

JustMe55 I olaaa7 - powodzenia na dzisiejszych wizytach.

Dziękuję! U mnie też było widać serduszko, termin z USG różni się o 1 dz z OM, więc w zasadzie to samo. Wszystko OK ogólnie :) wzruszyłam się i jednak kamień spadł mi z serca że wszystko ok...

Trzymam kciuki za wasze dzisiejsze wizyty!!! A to moja już nie fasolka :))
p19u3e3kfxe7hnqz.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Super to zdjęcie 3D! Jak z wizualizacji w naszych appkach!

Gratuluję udanych wizyt :) Moja za 9 dni i też się mega stresuję bo jeszcze nie widziałam dzidzi tylko sam pecherzyk i się martwię czy dzidzia z serduchem się pojawi.

Na pewno będzie serduszko!

Dziewczyny jak u Was z piciem mleka, ja od początku ciąży jakoś trudno w siebie coś wpakował, teraz jest lepiej i chce troszkę nadrobić, właśnie wysyłam męża do Pani od której bierzemy mleko dla małego, zaraz ugotuje kakao, ciekawe czy wypije?

Mleko krowie ogólnie nie jest wskazane, nie wpływa dobrze na organizm, więc myślę że możesz nie nadrabiać po prostu :) Albo jakieś roślinne pij.

Myślicie że to możliwe, że przez ciażę nie mam już nietolerancji laktozy? :D Wiem, jak to brzmi ale przed ciążą nie mogłam ani mleka, jogurtów nawet niektórych serów. A teraz nie dość ze mnie ciągnie do takiego zimnego mleka prosto z lodówki, to na dodatek czuję się po nim wysmienicie.

OMG! Ja też mam nietolerancję i nienawidzę mleka i jeśli hormony potrafią zrobić z nami takie cuda że nagle masz ochotę na mleko to oficjalnie własnie wymiękłam :-) :)

Ja w czwartek idę rzęsy robić i paznokcie w sb mam wigilijke firmowa musze wygladac jak gwiazda oficjalnie tez powiem o ciazy innym chociaż zapewne już wiedza ale udają ze nie ja pracuje w budowlance wiec będzie 22 chłopów i ja

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

U mnie też dość męska branża, ale ty to w ogóle jesteś rodzynkiem :)

Współczuję wam dziewczyny.. Ja mam ciążę prawie bezobjawową co mnie czasami martwi ale co mam zrobić.. Może taka już moja uroda że będę dobrze ciążę znosiła

p19u3e3kfxe7hnqz.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Oby! W sumie należy się tylko cieszyć :)

Ja właśnie wypiłam "koktajl" wodę po ogórkach kiszonych mmm jakie pycha [emoji23]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

:szok::szok::szok: niezłe shoty :-D

Zapomnialam wypic mleczko, zjesc ciasteczko i zabrac list [emoji6] Musialam wylazic z lozka ubierac sie i wychodzic na balkon [emoji53] A tam tak wieje [emoji33] Kiepska pogode ma dzis u nas Mikolaj [emoji6]

0d1yskjo72vqgv4p.png

mhsvvcqgy72d4kw0.png

Aniołek[*]8.08.2017

Hahahahah :biggrin2: ja też sobie wczoraj przed samym spaniem przypomniałam, że owszem, prezent jest przyszykowany, ale nie zaniosłam do pokoju młodego :dry:

7 tydzien w zeszly poniedziałek bylam u lekarza i widzialam bijace serduszko .Termin 24 lipca ale moze z usg sie jeszcze zmieni bo mi cos cykle sie pozmienialy ostatnie.Samopoczucie standardowe mdlosci robi mi sie slabo.zdarza sie ze odstawie corcie do szkoly a syna do przedszkola wracam padam i spie

To mamy identyczne terminy:tak:

Haha a ja mam przy tym takiego pecha, ze akurat zawsze ktos musi przyjsc jak tak cudasnie wygladam [emoji23] Nie raz jak skads wroce i wygladam jak czlowiek, to nawet kot na parapecie nie usiadzie, a na co dzien zachciewa sie kurierow, listonoszy, ciotek po cukier i tatuskow ze skargami.

Napisane na HTC Desire 10 lifestyle w aplikacji Forum BabyBoom

hahahahhaha :D ubawiłam się :-D ale coś w tym jest!:-D

Swoją drogą ja już mężowi musiałam dać prezent z rana :-D:-p

Hmmmm ciekawe jaki :evil:

Ominął mnie taki nius, że w lipcu będziemy mieli bliźniaki? :D:o

Hhahaah no tak!

No właśnie nie :( myślałam że bobas da mamusi w urodzinki odpocząć to już od rana toaleta:( . Narazie wysysam mandarynki bo boje się cos zjeść narazie brzuszek boli.

100 lat! Spokojnej ciąży i lekkiego porodu! ;-) ;)

Dziewczyny, jak macie L4 chodzące to normalnie sobie chodzicie itp? Czy raczej staracie się być w domu ? Zapraszają mnie koleżanki z pracy na kawę i zastanawiam się czy jechać nie chciałabym jakoś szczególnie żeby do firmy dotarło, że na L4, a po koleżankach jeżdżę

...zależy jak dobrze znasz te koleżanki. Ja mam w pracy 3-4 którym ogólnie ufam więc raczej by nie skomentowały tego niefajnie..

---------------------------

Jak już pisałam wczorajsza wizyta pozytywna, serduszko biło, termin o 1 dz różnicy w porównaniu do OM. Jakaś jestem spokojniejsza. Dzisiaj powiemy synkowi, szukalam wczoraj jakichś neutralnych skarpetek, bucikow, ale jakieś smutne i szare wszystkie były, więc w końcu kupiłam smoczek :) a on dzisiaj rano całą drogę mnie męczył jak bardzo chce mieć rodzeństwo :tak:

Witam dziewczyny! Byłam rano na badanich krwi i moczu bo w piatek już ginekolog :) Czuje się fatalnie. Zemdlałam podczas pobrania. Jestem honorowym dawcą krwi i nigdy nie miałam problemu z oddawaniem dużej ilości krwi. A tu Pani ledwo zdążyła wziać 3 próbke a ja zeszłam :( Czuje się jakaś taka oslabiona

Powiem Ci tak, ja już miałam kontrolę z zusu a też mam chodzące. Zus to tłumaczy tak, że możesz na tym zwolnieniu iść do lekarza, apteki, na badania i do sklepu po rzeczy pierwszej potrzeby. W tamtej ciąży raz w domu mnie nie było i miałam wezwanie do zusu w celu wytłumaczenia gdzie byłam w momencie kontroli. Podobno to system losuje gdzie mają kontrolować ale coś mi się nie chce wierzyć. Ja mam kontrolę bardzo często bo mieszkam na moje nieszczęście zaraz przy zusie :)

oar8qqmzxfkhrczb.png

To mnie raczej wszyscy zapewniają, że w ciąży to rzadko kiedy są kontrole, a tym bardziej na chodzącym to jednak muszę uważać bo nie jest to takie oczywiste ;)

reklama
Sesil bardzo mi przykro :(

Moja koleżanka w ciąży też teraz musiała się dostać do endokrynologa i nawet o tej ustawie mówiła jej nasza ginekolog ale dzwoniąc do przychodni pani jej powiedziała, że u nich tak nie ma. Ciąża nie ciąża trzeba czekać... masakra jakaś... dobrze, że miała jakieś znajomości i tak to załatwiła.
Tyle kasy że składek miesięcznie idzie na służbę zdrowia a przyjdzie co do czego i tak musisz iść prywatnie [emoji34]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Ale ustawa ivowiazuje wszystkich!Powinna skarge zlozyc.

0d1yskjo72vqgv4p.png

mhsvvcqgy72d4kw0.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry