reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

Jeejj dziewczyny ktoś pukal otwieram drzwi a tu taka niespodzianka popłakałam się wariat mój jest cudowny :*
20171206_100957-1224x1632.jpg

Załączniki

• 20171206_100957-1224x1632.jpg
    20171206_100957-1224x1632.jpg
    465,5 KB · Wyświetleń: 256
reklama
Dodzwoniłam się do drugiej przychodni, bardzo grzeczna pani ze mną rozmawiała, powiedziała, że mogę podjechać sama z kartą NFZ, skierowaniem i kartą ciąży jeśli mam, albo przez kogoś jeśli sama nie mam jak, pierwszy wolny termin 18 grudnia. Myślicie, że jechać i się umawiać czy spróbować pojechać do tej pierwszej przychodni gdzie nie chcieli mi podać terminu? Dodam, że to jest przychodni gdzie byłam z NFZ u tej pseudo ginekolog co robiła mi usg przez brzuch i nie wiem właśnie co robić
Idź tam gdzie już masz termin. Co do badań no niestety robisz na cZczo przed wzięciem eutyroxu. Możesz go wziąć dopiero po badaniu. Weź ze sobą stary wynik TSH o te nowe badania. Będzie endo wiedział jak działa na ciebie 50 eutyroxu. Czy zostawić czy zmniejszyć bądź zwiększyć. Ja też muszę iść a tak mi się nie chce. Tylko ja nie muszę dzwonić tylko mam badania zrobić i przyjść po prostu do mojej we wtorek bądź środę.

A co do tego jak przychodnia mówi że się nie stosuje do ustawy o przyjmowaniu ciężarnych tonja bym się spyala czy NFZ o tym wie o poprosiła jej imię i nazwisko, nazwisko przełożonego i poinformowała że do NFZ się pofatyguje a nawet do lokalnej gazety.

Dodzwoniłam się do drugiej przychodni, bardzo grzeczna pani ze mną rozmawiała, powiedziała, że mogę podjechać sama z kartą NFZ, skierowaniem i kartą ciąży jeśli mam, albo przez kogoś jeśli sama nie mam jak, pierwszy wolny termin 18 grudnia. Myślicie, że jechać i się umawiać czy spróbować pojechać do tej pierwszej przychodni gdzie nie chcieli mi podać terminu? Dodam, że to jest przychodni gdzie byłam z NFZ u tej pseudo ginekolog co robiła mi usg przez brzuch i nie wiem właśnie co robić
Wydaje mi się, że najlepiej podjechać do tej pierwszej zapytać o termin i nazwisko lekarza i sprawdzić opinie w Internecie bo z endokrynologiem to różnie jest mało który jest dobry i dobrze dobiera leczenie

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny te ktore maja problem z tarczyca, jaki Wam wyszedl wynik TSH? Tak sie zastanawiam, moj jest chyba graniczny 2.25 ulU/ml. Do Endokrynologa mi nie kazal gin isc, sam przepisal tabl i po nowym roku kontrole.

Napisane na HTC Desire 10 lifestyle w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, jak macie L4 chodzące to normalnie sobie chodzicie itp? Czy raczej staracie się być w domu ? Zapraszają mnie koleżanki z pracy na kawę i zastanawiam się czy jechać nie chciałabym jakoś szczególnie żeby do firmy dotarło, że na L4, a po koleżankach jeżdżę

Dziewczyny te ktore maja problem z tarczyca, jaki Wam wyszedl wynik TSH? Tak sie zastanawiam, moj jest chyba graniczny 2.25 ulU/ml. Do Endokrynologa mi nie kazal gin isc, sam przepisal tabl i po nowym roku kontrole.

Ja nie miałam jeszcze badań, ale wiem, że mój ginekolog przy tej górnej granicy też wypisuje tabletki, ale do endokrynologa nie kieruje, dopiero jak jest powyżej normy to wtedy zleca wizytę u endokrynologa :)

Mnie wyszedł 10,790, dostałam Euthyrox 50 od ginekologa i skierowanie do endokrynologa. 2,25 to nic w porównaniu z moim, wydaje mi się, że do 4,5 jest ok, przynajmniej na moim wyniku był taki przedział.

reklama
Do góry