reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dzwoniłam do wszystkich endo z nfz jakich znalazłam, terminy masakra, najwcześniej druga połowa przyszłego roku, a cała reszta na 2019 to jest jakaś kpina, na co idą nasze podatki? Jak potrzeba to nawet do lekarza nie można się dostać :crazy:

A mówiłaś, że jesteś w ciąży i że wiesz o ustawie że kobiety w ciąży do tygodnia muszą być przyjete? Któraś tu pisała że podobno bardzo skuteczna metoda albo najlepiej podejść do gabinetu odrazu . Żebyś wiedziała, że Polska kasa to jest żenada.. biorą parę dobrych stowekz wypłaty a jak potrzebujesz konsultacji to i tak oczywiscie z własnej kieszeni trzeba płacić

reklama
Dziewczyny będę Was opuszczać.... Dostałam okres :( teraz będę się gnębić czy to było poronienie czy tak bardzo spóźniony okres (19 dni) :(

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Oj....tak bardzo mi przykro kochana. Trzymam mocno kciukasy żeby nastepnym razem się udalo :*

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

A mówiłaś, że jesteś w ciąży i że wiesz o ustawie że kobiety w ciąży do tygodnia muszą być przyjete? Któraś tu pisała że podobno bardzo skuteczna metoda albo najlepiej podejść do gabinetu odrazu . Żebyś wiedziała, że Polska kasa to jest żenada.. biorą parę dobrych stowekz wypłaty a jak potrzebujesz konsultacji to i tak oczywiscie z własnej kieszeni trzeba płacić
Nie, nie mówiłam, nie miałam o tym pojęcia.

Ja sie witam mikolajkowo z rana. Po 6 wstalam i pędem do piekarni. Wrocilam i ide siku patrze na wkladce plamka nieokreslonego koloru ale chyba lekko beżowa. Się przelękłam. Ale tak sobie potem pomyslalam ze na dniach powinnam kolejną @ dostac, bodajze jutro chyba by mi wyszla. Więc ta plamka pewnie z tego powodu. Miesiac temu po pozytywnym teście mialsm identycznie. Mala plamka raz na wkladce tylko. A od tej 6 czysciukto tak ze poki co sie nie martwię za mocno ale zamiast porobic to coplanowalam to leżę.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Widocznie masz poodopoczywac a praca niezajac nie ucieknie, ale tak jak mówisz pewnie z tad ta plamka z powodu @:*

Sesil bardzo mi przykro :(

Moja koleżanka w ciąży też teraz musiała się dostać do endokrynologa i nawet o tej ustawie mówiła jej nasza ginekolog ale dzwoniąc do przychodni pani jej powiedziała, że u nich tak nie ma. Ciąża nie ciąża trzeba czekać... masakra jakaś... dobrze, że miała jakieś znajomości i tak to załatwiła.
Tyle kasy że składek miesięcznie idzie na służbę zdrowia a przyjdzie co do czego i tak musisz iść prywatnie [emoji34]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

No gdzieś tu pisały dziewczyny o tym właśnie, niestety sporo kobiet jeszcze o tym nie wie w sumie sama bym nie wiedziała gdyby nie to forum :)
Ale jak widzisz post wyżej to przychodnie tego nie przestrzegają !
Paranoja po prostu ! Pewnie znając mnie buzie bym zamknęła i prywatnie poszła :/

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A widzisz no to czeka Cię jeszcze jedna runda do tego powiedz , że masz ponad 10 a jesteś w ciąży i lotrzebujesz wizyty " na wczoraj" z tego co wiem to mają taki obowiązek:)
Udało mi się dodzwonić do jednej przychodni, kazali podjechać ze skierowaniem, niestety przez telefon nie mogła mi powiedzieć kiedy byłaby wizyta bo musi coś tam wprowadzić w system, ale jest jakaś nadzieja :) Dziękuję, że mi powiedziałaś :* Jeszcze spróbuję zadzwonić w jedno miejsce ale póki co zajęte.

Do góry