reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

kwas foliowy 5 mg dostałam z zalecenia ginekologa więc będę go przyjmować, a w jakich preparatach można znaleźć Foliany ?
Na przykład Folian firmy Solgar. Ja to brałam do 8 tygodnia i przed zajściem w ciążę bo też mam mutację MTHFR. Teraz przechodzę na Prenatal Uno, on też ma metylowane formy witamin.

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

reklama
Margana - fajnie,ze mozesz jesc i,ze masz apetyt.
Ja w ogole nie mam ochoty na jedzenie,a na firmowej imprezce az 3 dania wieczorkiem. Mdli mnie okropnie,szczegolnie jak juz musze cos zjesc lub przed posilkiem..:o

Na przykład Folian firmy Solgar. Ja to brałam do 8 tygodnia i przed zajściem w ciążę bo też mam mutację MTHFR. Teraz przechodzę na Prenatal Uno, on też ma metylowane formy witamin.

oar8qqmzxfkhrczb.png

szczerze powiem, że nie wiem co myśleć bo tych informacji jest tyle, że człowiek już nie wie co jest dobre, a co nie, raczej nie chciałabym podważać kompetencji ginekologa aczkolwiek też dużo słyszałam pozytywnych opinie właśnie o tej zmetylowanej wersji kwasu foliowego jak np Femibion, ale zastanawiam sie czy kwas foliowy 5 mg i Femibion to nie za dużo? Nie chciałabym tez przedobrzyć ;)

szczerze powiem, że nie wiem co myśleć bo tych informacji jest tyle, że człowiek już nie wie co jest dobre, a co nie, raczej nie chciałabym podważać kompetencji ginekologa aczkolwiek też dużo słyszałam pozytywnych opinie właśnie o tej zmetylowanej wersji kwasu foliowego jak np Femibion, ale zastanawiam sie czy kwas foliowy 5 mg i Femibion to nie za dużo? Nie chciałabym tez przedobrzyć ;)
O to musiałabyś zapytać lekarza :) Na pewno metylowana forma kwasu lepiej się wchłania niż zwykła i dlatego coraz więcej preparatów dla kobiet w ciąży już ma właśnie ją w składzie :)

oar8qqmzxfkhrczb.png

Zrób badanie z krwi jaki masz poziom kwasu foliowego

Od wczoraj sie źle czuje :/ dziś to mnie całkiem przeziębienie rozłożyło... jutro miałam mieć gości na imieniny, ale podzwonilam dziś, że nie jestem w stanie. Bo dziś bym pewnie musiała w kuchni siedzieć :/ tak to leżę i dobrze, że jest mąż na weekend, bo z dziećmi mam spokój.

reklama
Od wczoraj sie źle czuje :/ dziś to mnie całkiem przeziębienie rozłożyło... jutro miałam mieć gości na imieniny, ale podzwonilam dziś, że nie jestem w stanie. Bo dziś bym pewnie musiała w kuchni siedzieć :/ tak to leżę i dobrze, że jest mąż na weekend, bo z dziećmi mam spokój.
Zdrowiej szybciutko

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry