reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Witam z rana drogie panie. O dziwo przespalam noc tylko z dwoma wstawaniami na siku. Musiałam być chyba naprawdę padnieta bo obudzilam sie dopiero yeraz tak na dobre. Za chwile ruszamy z M na zakupy korzystając z tego że mlodej w domu nie ma bo jest i tatusia swojego w ten weekend. To prezenty sie pokupuje.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Oj jak fajnie lubię te świąteczne przygotowania prezenty itd . Ale w tym roku będę kupować tylko jeden prezent dla mojego bo nie jedziemy do Polski , a z tego co rozmawialiśmy wcześniej to R chce jakas maszynę więc ja dokupie mu tylko jakiś drobiazg i tyle ... :) pierwszy raz będziemy spędzać tutaj sami święta tzn w trójkę przepraszam bo nasza fasoleczka jeszcze no ,ale czego nie zrobi się dla tego naszego małego szkrabika :) za rok pojedziemy już w trojeczke na Święta i wszystko się nadrobi :)

reklama
Mam pytanie do dziewczyn, które już mają dzieci. Czy rzeczywiście każda ciąża jest inna? Mam teraz bardzo lekkie mdłości, które są naprawdę niczym w porównaniu do tego co było za 1 razem. Było mi koszmarnie niedobrze od rana do wieczora, często wisiałam nad kibelkiem mając nadzieję, że zwymiotuję i zrobi mi się lepiej, ale zwymiotowałam tylko jeden raz (nie zapija się chleba ze smalcem i ogórkiem kiszonym czekoladą na gorąco na mleku :p ). Teraz mnie mdli trochę, głównie rano, ale naprawdę nie jest to takie uciążliwe. Różnica też jest taka, że w 1 ciąży cycki były miękkie i niebolesne, a teraz bolą jak diabli. Martwią mnie jedna te mniejsze mdłości. Zastanawiam się czy to normalne? Czy może mieć znaczenie fakt, że wtedy byłam dużo młodsza (8lat), oraz dużo szczuplejsza (prawie 20kg) ?
Też mi się wydaje że w drugiej ciąży mam lżej, choć mdłości non stop i nie mogę nic pić jest lepiej w pierwszej rzygam non stop

@Agatka29 tak Teos jest z marca. urodzil sie 3 a termin mialam 3 tyg pozniej. no to wiesz jak wesolo moze byc z takim malym paskudem. a Teos jest wyjatkowo szkodnikowaty. Filip przy nim to byl maly pikus.

@Agatka29 czasem jest tak smieszny w tym lobuzowaniu, ze trudno zachowac powage. a zeby bylo smieszniej jako niemowle przesypial cale noce, chidzil ladnie wieczorem spac i ogolnie byl spokojniejszy. a Teraz jest nie do opanowania.

reklama
Do góry