reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Bidulka a jak plamienia?

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
Nie będę zapraszać, nie jest źle

reklama
Mam pytanie do dziewczyn, które już mają dzieci. Czy rzeczywiście każda ciąża jest inna? Mam teraz bardzo lekkie mdłości, które są naprawdę niczym w porównaniu do tego co było za 1 razem. Było mi koszmarnie niedobrze od rana do wieczora, często wisiałam nad kibelkiem mając nadzieję, że zwymiotuję i zrobi mi się lepiej, ale zwymiotowałam tylko jeden raz (nie zapija się chleba ze smalcem i ogórkiem kiszonym czekoladą na gorąco na mleku :p ). Teraz mnie mdli trochę, głównie rano, ale naprawdę nie jest to takie uciążliwe. Różnica też jest taka, że w 1 ciąży cycki były miękkie i niebolesne, a teraz bolą jak diabli. Martwią mnie jedna te mniejsze mdłości. Zastanawiam się czy to normalne? Czy może mieć znaczenie fakt, że wtedy byłam dużo młodsza (8lat), oraz dużo szczuplejsza (prawie 20kg) ?

Ja widzę różnice wielka w pierwszej ciazy miałam mdlosci długo zgaga mnie trzymała i od razu mi się woda zatrzymywała wiec waga szła do góry teraz mdlosci były przez dwa tyg tylko nie mam zgagi wygladam dużo lepiej na twarzy i czuje się lepiej a waga stoi a mam 9 tydz ( w pierwszej ciazy w 8 tyg już mialas 1,5 kg więcej)
Co do brzuszka to rano nie wiadac nic ale od południa do wieczora już jest lekko zaokrąglony

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

a ja sie nawet wyspalam. siku przetrzymalam do rana a Teos obudzil sie raz i na bardzo krotko wiec nawet wybudzic sie nie zdazylam porzadnie. on nadal spi a ja wstalam. takie rzeczy nie dzieja sie czesto. co lrawda po zrobieniu siku zaleglam na sofoe, ale spac mi sie nie chce.
@Onaszczesliwa2018 Teos w ogole jest lobuz i co chwila cos wymysla nowego. ale z tym pozarem przeszedl samego siebie. dobrze, ze m tak szybko tam sie znalazl w kuchni, nawet czujniki przeciwpozarowe nie zdazyly zadzialac. a dymu troszke bylo.
dzis bedzie o tyle inaczej, ze m jest w domu. wiec sily sie troche rozloza.
@olaaa7 slodkie wdzianko.
@nagini84 ja ciaze z chlopakami mialam podobne. mdlosci raz do 16 raz do 17tc. calodowbowe. nie rzygalam, bo nie mam w zwyczaju, ale marzylam o tym liczac na ulge. w obu przypadkach poczatkowo schudlam. raz 6 a drugi 6,5kg. jak mialam mdlosci odrzucilo mnie od ukochanych slodyczy. na mkeso nie moglam patrzec. smierdzial mi caly swiat. z Filioem jadlam pocztakowo tylko jablka i arbuza a inne rzeczy max raz, potem nie moglam o nich nawet pomyslec. z Teosiem jadlam awokado z bialym lieczywem tostowym bez masla. w obu orztpadkach mialam lroblem z piciem przt czym w pierwszej ciazy pilam jeden rodzaj mineralki a w drugiej nic absolutnie nie bylo dobre, wiec oilam lyczek jak mialam wior w gardle.
a ta ciaza, pomijajac ogromne stresy zwiazane z plamieniem i poprzednia strata - jest inna. mdlosci sie pojawily, ale nie sa az tak mega tragiczne, choc mocno okroily mi diete. ale jestem wstanie mimo wszytsko wypic rozne rzrczy i zjesc tez. i poki co przyrzadzam mieso rodzinie co poprzednio nie wchodizlo w gre. wiec tak naprawde poki cp zysto fizycznie to jest bardzuej lightowo niz w porzednich. roznica jedynie taka, ze wczesniej moglam spac niemal kiedy chcialam. bo nawet w drugiej coazy mialam juz Filipa lat 6. wiec poza odprowadzeniem gp do szkoly i prztprowadzeniem nie musialam miec gp na oku caly czas. nawet drzemka wchodizla w gre. a teraz teos 2,8 lat i zapomnij o takich luksusach.

Ja od rana przykładami nogę kapusta tak mnie rywala w nocy a wczoraj odwołalam wizytę u ortopedy bo myślałam że mi przeszło, a teraz weekend i muszę przeczekać

reklama
Do góry