reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Hej laseczki widze ze produkcja nadal w toku....ale macie wene. U mnie troche lepiej przynajmniej rano bo wieczorem muli mnie totalnie...nawet moj D mi smierdzi. W zadnej ciazy tak nie mialam . Spac na brzuchu nie daje rady tak mnie bola cycki. Mam jasiek taki walek i podkladam pod cycki wtedy moge jako tako polezec na brzuchu. W poniedzialek lece na badania ,7 wizyta a 13 ide na konsultacje do drugiego gina. Kurcze dni mi leca jak szalone zaraz swieta...

reklama
Mnie od wczoraj do teraz mecza lekkie mdlosci zgaga i udowne zakonczenie zaparc. U mnie obstawiam odgrzewany obiad na kolacje i dotego sok pomaranczowy. Za dużo keasnego naraz. Wiec byc może u Ciebie to frytki.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
Mysle tak jak ty za duzo kwasnego i stad ta zgada ....ja mialam tak jak zjadlam kiszone ogorki poznien tego zalowalam bo sam kwas mi sie odbijal.

Czesc dziewczynki :) próbowałam nadrobić trochę to co pisałyście i mam podobnie jak Wy, że szybko jestem zmęczona :) potrafię zasnąć o 18 ... Do wczoraj jeszcze pracowałam a od dziś na zwolnieniu (pracuje z dziećmi i teraz z każdej strony biegunki, anginy itp) wolałam nie ryzykowac :)

ckaidqk3209a60dl.png

f2w3rjjgff3k7jur.png

Mnie od wczoraj do teraz mecza lekkie mdlosci zgaga i udowne zakonczenie zaparc. U mnie obstawiam odgrzewany obiad na kolacje i dotego sok pomaranczowy. Za dużo keasnego naraz. Wiec byc może u Ciebie to frytki.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
O jej biedna :( ja nie wiem jak nie mdlosci to coś innego i tak w kółko masakra tak bym chciała się obudzić pełna energii i bez boli :)

Cześć dziewczyny! Wróciliśmy cali i zdrowi ! :) Trochę wypoczęlam, pogoda niestety nie rozpieszczała więc przez moją ulubioną Gdańską starówkę dosłownie przebiegłam :D Nietety mi co rano znowu jest nie dobrze, robi mi sie niewygodnie nawet na boku przez piersi, ale za to brzuszek mniej pobolewa :) Co mnie ominęło? :D

Wstałam o 11 a mogłabym spać jeszcze dłużej ale zobaczyłam jak jest późno i głupio mi się zrobiło [emoji2][emoji2]
21 grudnia idę na prenatalne [emoji4] mąż musi się tylko w pracy zamienić żeby pójść ze mną [emoji4]
W przyszłym tygodniu i ja mam glukozę. Pewnie będzie ciężko bo dalej rano nic nie mogę przełknąć ale nie ma wyjścia [emoji4] ogólnie za badania wyjdzie mi teraz 200zł bo wszystko prywatnie. Za leki wczoraj zapłaciłam 160zł ale biorę 6 duphastonów dziennie więc na miesiąc trzeba mi 9 opakowań i narazie przy tej dawce mam zostać [emoji4] dla dzidzi wszystko [emoji4]
U nas wczoraj troszkę posypało śniegu a dziś już szaro i nic nie ma.
Czas na jakieś śniadanko [emoji2]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
Ojej, to duzo. Ten Duphaston drogi jest bo na 100%. Ja biore Duphaston 3 razy dziennie i raz dziennie Luteine 100mg. Wychodzi taniej, bo luteina z refubdacja kosztuhe 6zl. Moze Tobie tez lekarz moglby zamienic czesc tego dupka na luteine?

0d1yskjo72vqgv4p.png

mhsvvcqgy72d4kw0.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ojej, to duzo. Ten Duphaston drogi jest bo na 100%. Ja biore Duphaston 3 razy dziennie i raz dziennie Luteine 100mg. Wychodzi taniej, bo luteina z refubdacja kosztuhe 6zl. Moze Tobie tez lekarz moglby zamienic czesc tego dupka na luteine?

0d1yskjo72vqgv4p.png

mhsvvcqgy72d4kw0.png

Aniołek[*]8.08.2017
U mnie duphaston kosztuje 24-26 zł . Ja na szczęście mam mało bo tylko 2 tabletki dziennie. Wiec nie jest to jakiś duży . Jakieś nie pełne 100 zł na miesiąc

w57vpc0z8kh81mb5.png

Cześć dziewczyny! Wróciliśmy cali i zdrowi ! :) Trochę wypoczęlam, pogoda niestety nie rozpieszczała więc przez moją ulubioną Gdańską starówkę dosłownie przebiegłam :D Nietety mi co rano znowu jest nie dobrze, robi mi sie niewygodnie nawet na boku przez piersi, ale za to brzuszek mniej pobolewa :) Co mnie ominęło? :D
Ile to ja bym dala żeby móc mieć Gdańską starówkę częściej niz przez kilka dni w wakacje.... :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

reklama

0d1yskjo72vqgv4p.png

mhsvvcqgy72d4kw0.png

Aniołek[*]8.08.2017
Miałam luteinę ale mówiła żeby brała duphaston a i tak mam bez refundacji bo chodzę prywatnie do lekarza :) i tak nie jest najgorzej jeszcze. W niektórych aptekach duphaston kosztuje 40zł, ja płacę 20 :)

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Do góry