reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

Hej laseczki widze ze produkcja nadal w toku....ale macie wene. U mnie troche lepiej przynajmniej rano bo wieczorem muli mnie totalnie...nawet moj D mi smierdzi. W zadnej ciazy tak nie mialam . Spac na brzuchu nie daje rady tak mnie bola cycki. Mam jasiek taki walek i podkladam pod cycki wtedy moge jako tako polezec na brzuchu. W poniedzialek lece na badania ,7 wizyta a 13 ide na konsultacje do drugiego gina. Kurcze dni mi leca jak szalone zaraz swieta...

reklama
Mnie od wczoraj do teraz mecza lekkie mdlosci zgaga i udowne zakonczenie zaparc. U mnie obstawiam odgrzewany obiad na kolacje i dotego sok pomaranczowy. Za dużo keasnego naraz. Wiec byc może u Ciebie to frytki.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
Mysle tak jak ty za duzo kwasnego i stad ta zgada ....ja mialam tak jak zjadlam kiszone ogorki poznien tego zalowalam bo sam kwas mi sie odbijal.

Czesc dziewczynki :) próbowałam nadrobić trochę to co pisałyście i mam podobnie jak Wy, że szybko jestem zmęczona :) potrafię zasnąć o 18 ... Do wczoraj jeszcze pracowałam a od dziś na zwolnieniu (pracuje z dziećmi i teraz z każdej strony biegunki, anginy itp) wolałam nie ryzykowac :)

ckaidqk3209a60dl.png

f2w3rjjgff3k7jur.png

Mnie od wczoraj do teraz mecza lekkie mdlosci zgaga i udowne zakonczenie zaparc. U mnie obstawiam odgrzewany obiad na kolacje i dotego sok pomaranczowy. Za dużo keasnego naraz. Wiec byc może u Ciebie to frytki.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
O jej biedna :( ja nie wiem jak nie mdlosci to coś innego i tak w kółko masakra tak bym chciała się obudzić pełna energii i bez boli :)

Cześć dziewczyny! Wróciliśmy cali i zdrowi ! :) Trochę wypoczęlam, pogoda niestety nie rozpieszczała więc przez moją ulubioną Gdańską starówkę dosłownie przebiegłam :D Nietety mi co rano znowu jest nie dobrze, robi mi sie niewygodnie nawet na boku przez piersi, ale za to brzuszek mniej pobolewa :) Co mnie ominęło? :D

Wstałam o 11 a mogłabym spać jeszcze dłużej ale zobaczyłam jak jest późno i głupio mi się zrobiło [emoji2][emoji2]
21 grudnia idę na prenatalne [emoji4] mąż musi się tylko w pracy zamienić żeby pójść ze mną [emoji4]
W przyszłym tygodniu i ja mam glukozę. Pewnie będzie ciężko bo dalej rano nic nie mogę przełknąć ale nie ma wyjścia [emoji4] ogólnie za badania wyjdzie mi teraz 200zł bo wszystko prywatnie. Za leki wczoraj zapłaciłam 160zł ale biorę 6 duphastonów dziennie więc na miesiąc trzeba mi 9 opakowań i narazie przy tej dawce mam zostać [emoji4] dla dzidzi wszystko [emoji4]
U nas wczoraj troszkę posypało śniegu a dziś już szaro i nic nie ma.
Czas na jakieś śniadanko [emoji2]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
Ojej, to duzo. Ten Duphaston drogi jest bo na 100%. Ja biore Duphaston 3 razy dziennie i raz dziennie Luteine 100mg. Wychodzi taniej, bo luteina z refubdacja kosztuhe 6zl. Moze Tobie tez lekarz moglby zamienic czesc tego dupka na luteine?

0d1yskjo72vqgv4p.png

mhsvvcqgy72d4kw0.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ojej, to duzo. Ten Duphaston drogi jest bo na 100%. Ja biore Duphaston 3 razy dziennie i raz dziennie Luteine 100mg. Wychodzi taniej, bo luteina z refubdacja kosztuhe 6zl. Moze Tobie tez lekarz moglby zamienic czesc tego dupka na luteine?

0d1yskjo72vqgv4p.png

mhsvvcqgy72d4kw0.png

Aniołek[*]8.08.2017
U mnie duphaston kosztuje 24-26 zł . Ja na szczęście mam mało bo tylko 2 tabletki dziennie. Wiec nie jest to jakiś duży . Jakieś nie pełne 100 zł na miesiąc

w57vpc0z8kh81mb5.png

Cześć dziewczyny! Wróciliśmy cali i zdrowi ! :) Trochę wypoczęlam, pogoda niestety nie rozpieszczała więc przez moją ulubioną Gdańską starówkę dosłownie przebiegłam :D Nietety mi co rano znowu jest nie dobrze, robi mi sie niewygodnie nawet na boku przez piersi, ale za to brzuszek mniej pobolewa :) Co mnie ominęło? :D
Ile to ja bym dala żeby móc mieć Gdańską starówkę częściej niz przez kilka dni w wakacje.... :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

reklama

0d1yskjo72vqgv4p.png

mhsvvcqgy72d4kw0.png

Aniołek[*]8.08.2017
Miałam luteinę ale mówiła żeby brała duphaston a i tak mam bez refundacji bo chodzę prywatnie do lekarza :) i tak nie jest najgorzej jeszcze. W niektórych aptekach duphaston kosztuje 40zł, ja płacę 20 :)

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Do góry