reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Cześć :) mam pytanie..
Syna muszę karmić modyfikowanym, niestety jeszcze nie mogę podać piersi. Dodatkowo dopajam herbatka. (Wciąż w szpitalu jestesmy), a synek drugi dzień nie zrobil kupy :/ zglaszalam to oczywiście niejednokrotnie od momentu gdy nie znalazlam nic w pampersie od polowy dnia..niby ma jeszcze czas, tak twierdzi lekarz i polozne, a mi sie wydaje ze maluszka to meczy. Byl bardzo niespokojny dzis, non stop placz do poludnia...Wzięli go na antybiotyk i od tamtego momentu spi z przerwa na butelke. Kupy dalej nie ma...a ja zaczynam sie martwic czy to aby normalne zeby jadl,pil normalnie a od dwoch dni w pampersie czysto? (Siku normalnie) probowalam masowac brzuszek ale go to denerwuje tylko i ryk zaraz...
Dodam ze gazy ma, jak go do siebie tule to czuje jak mu czasem zabulgota w brzuszku.
Synek urodzony w niedziele.
U mnie na sali dziewczyny zgłosiła wieczorem że synek nie robił od rana i pomogły mu rurka

U mnie na sali dziewczyny zgłosiła wieczorem że synek nie robił od rana i pomogły mu rurka
Mi powiedzieli ze moze nie robic dwa dni...teraz ze i tydzień... juz sama nie wiem w co wierzyć. A Ogólnie brzuszek miekki a jelita pracują. Jutro prawdopodobnie wychodze i nie wiem czy nie zmienic mleka na inne...

Mi powiedzieli ze moze nie robic dwa dni...teraz ze i tydzień... juz sama nie wiem w co wierzyć. A Ogólnie brzuszek miekki a jelita pracują. Jutro prawdopodobnie wychodze i nie wiem czy nie zmienic mleka na inne...
Ale tydzień to chyba jak się karmi piersią,
Jeśli wszystko oki to napewno zrobi , musi też się wszystko w tym brzuszku uregulować

Cześć :) mam pytanie..
Syna muszę karmić modyfikowanym, niestety jeszcze nie mogę podać piersi. Dodatkowo dopajam herbatka. (Wciąż w szpitalu jestesmy), a synek drugi dzień nie zrobil kupy :/ zglaszalam to oczywiście niejednokrotnie od momentu gdy nie znalazlam nic w pampersie od polowy dnia..niby ma jeszcze czas, tak twierdzi lekarz i polozne, a mi sie wydaje ze maluszka to meczy. Byl bardzo niespokojny dzis, non stop placz do poludnia...Wzięli go na antybiotyk i od tamtego momentu spi z przerwa na butelke. Kupy dalej nie ma...a ja zaczynam sie martwic czy to aby normalne zeby jadl,pil normalnie a od dwoch dni w pampersie czysto? (Siku normalnie) probowalam masowac brzuszek ale go to denerwuje tylko i ryk zaraz...
Dodam ze gazy ma, jak go do siebie tule to czuje jak mu czasem zabulgota w brzuszku.
Synek urodzony w niedziele.

Na modyfikowanym będzie robić raz na kilka dni mogą być zielone kupy

Moja córcia jest na mleku modyfikowanym i jak w zegarku robi kupkę co drugi dzień i już tak z dwie godziny przed kupą zaczyna się prężyć i wiem, że zaraz będzie cisnąć, ogólnie pediatra mówił mi, że może nawet i cztery dni nie robić i to też jest normą, ja myślę, że moja robiłaby rzadziej gdyby nie to, że gdy widzę, że już jej się chce lecz ma problem z wyciśnięciem to wtedy daję jej herbatę z kopru włoskiego i najczęściej od razu po niej udaje jej się zrobić kupkę :)

A nie wymaga to zmiany mleka w takim przypadku? Mysle ze dobry miesiąc czeka nas modyfikowane..nie chcialabym by sie męczył...

Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Forum BabyBoom mobile app

Na każdym modyfikowanym będzie robić kupy raz na kilka dni ja już to z córka przechodziłam
Zmiana mleka to w przypadku ulewania, zatwardzenia lub innych atrakcji
Moj jest na cycku a robi raz na 3 dni kupę

Nasz malutki od kiedy w moich piersiach nastąpiła susza i byk tylko na mm to nierobi kupki parę dni lekarka moja powiedziała że dopóki dziecko nieplacze i niewidac że brzuszek boli to nawet do 5 6 dni może nierobic kupki.. dostawał kropelki , syropki czopki i co tylko bo tylko gadali żebym została przy tym mleku wkurzyłam się zmieniłam mleko I dziecko wkoncu się załatwia..także polecam zmianę mleka jak widzisz że mu niesluzy.

reklama
Nasz malutki od kiedy w moich piersiach nastąpiła susza i byk tylko na mm to nierobi kupki parę dni lekarka moja powiedziała że dopóki dziecko nieplacze i niewidac że brzuszek boli to nawet do 5 6 dni może nierobic kupki.. dostawał kropelki , syropki czopki i co tylko bo tylko gadali żebym została przy tym mleku wkurzyłam się zmieniłam mleko I dziecko wkoncu się załatwia..także polecam zmianę mleka jak widzisz że mu niesluzy.
Jakim mlekiem karmilas i na jakie przeszlas?

Do góry