reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Hahahahhahaha :-D Mnie się nigdy pieniądze nie trzymają...

To chyba już choroba społeczna jest haha

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

reklama
co to za różnica ! Według mnie czy był by chłopak czy dziewczyna to i tak sytuacja była by ta sama, a tu miał po prostu pretekst do takiego zachowania ! :\
M mi mowi tak...jakby byl chlopak to plus tego taki ze czesac dlugo nie trzeba xD a jak bedzie dziewczynka to Ty bedziesz czesała xD i gitara.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Ja w sumie też nie narzekam, ale gdyby nie jakieś nagrody i dodatki to byłoby marnie :)

Na L4 teraz wszelkie premie za frekwencję idą się pier*olić do kąta :-) zostają mi dodatki świąteczne i na wyprawkę szkolną :-) no i 500+ od lipca albo sierpnia. Jak tylko urodze to pojade z M skladac wniosek na 500+. Zawsze to dodatkowy zastrzyk gotówki na pieluchy i ciuszki dla malucha na początku. A na poczatku tych pieluch to okrutnie duzo schodzi. Jedna paczka czasami na tydzien ledwo starcza.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Niestety ceny wszystkiego są bardzo wysokie, zaczynając od podstawowych produktów spożywczych po produkty dla dzieci. Ja to bym musiała wydać całą wypłatę i jeszcze by mi brakło żeby kupić upatrzony wózek o_O
A będziesz kupować nowy wózek czy raczej po allegro/olx itp poszukasz? Bo ja jak patrzę na ceny wózkow to az wlos jezy sie na glowie i raczej skorzystamy z allegro albo olx.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Na L4 teraz wszelkie premie za frekwencję idą się pier*olić do kąta :-) zostają mi dodatki świąteczne i na wyprawkę szkolną :-) no i 500+ od lipca albo sierpnia. Jak tylko urodze to pojade z M skladac wniosek na 500+. Zawsze to dodatkowy zastrzyk gotówki na pieluchy i ciuszki dla malucha na początku. A na poczatku tych pieluch to okrutnie duzo schodzi. Jedna paczka czasami na tydzien ledwo starcza.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
Ja póki co nie planuję L4, chcę jeszcze w lutym wziąć 2 tygodnie urlopu, żeby dostać jeszcze wczasy pod gruszą, nie majątek ale zawsze jakiś grosz :)

A będziesz kupować nowy wózek czy raczej po allegro/olx itp poszukasz? Bo ja jak patrzę na ceny wózkow to az wlos jezy sie na glowie i raczej skorzystamy z allegro albo olx.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
Ja zawsze chciałam nowy wózek, taki max do 2 tys chociaż to strasznie dużo :( M oczywiście twierdzi, że lepiej używany, musimy to przedyskutować jeszcze. Może trafi się jakiś w fajnym stanie i dobrej cenie :)

Ja zawsze chciałam nowy wózek, taki max do 2 tys chociaż to strasznie dużo :( M oczywiście twierdzi, że lepiej używany, musimy to przedyskutować jeszcze. Może trafi się jakiś w fajnym stanie i dobrej cenie :)

Może- skoro planujecie 2 dzieci- lepiej kupić nowy, bo jest szansa że posłuży Wam dłużej. Nowy będzie na gwarancji itp.. zawsze znajdą się argumenty za ;) Poza tym nowy też jednak sprzedasz potem w lepszej cenie.. no chyba że po dwójce niewiele z niego zostanie :D

Ja póki co nie planuję L4, chcę jeszcze w lutym wziąć 2 tygodnie urlopu, żeby dostać jeszcze wczasy pod gruszą, nie majątek ale zawsze jakiś grosz :)
Pociesze Cie tym że w mojej firmie nie mam wczasów pod gruszą :-) na szczęście M u siebie ma tak ze w sierpniu jak wezmie ojcowski na poczatku a potem dlugo wypoczynkowy ciagiem tak ze caly sierpien bedzie z nami to dostanie tą dodatkową kase i bedzie super.A ja..... wyplata lipna,cale szczescie że M dorwal nieco lepiej platną. I teraz w koncu odbijamy się od dna. Najwazneijsze ze na ślub kasa odlozona i schowana w sejfie domowy i twgo nie ruszamy bo ta kasa na ślub to rzecz święta :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

reklama
Ja mysle ze warto poszukac najpierw wśród używanych, bo zawsze jakas okazja się trafi i wózek będzie w stanie prawie jak nowym. A dopiero jakby się nic interesujacego uzywanego nie znalazlo to wtedy szukac nówki sztuki. No bo widzisz,2 tysiace na wozek to sporo chociaz oczywiscie mozna zawsze na raty wziac :-) ale ja np chcw trójkołowy a tw są o wiele drozsze od czterokolowych. A na olx czasami trafi sie wozek prawie jak nowy za 500 czy do 1000 zl.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Do góry