reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja zdecydowanie stawiam na piankowe, nie zamierzam dźwigać niepotrzebnie, a wiem, że sporo będę sama i mieszkamy na 1 piętrze. Ewentualnie wózek będę trzymać w aucie, w bagażniku. Wózek to dodatek, planuje nosić w chuście również.
My tez o chuście myslelismy. Jak np bede potrzebowala tylko wyjsc do sklepu to po co wozek znpsic. Lepiej chustę. A od kiedy maluchy można w chuście nosić?

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

reklama
Wiem wiem ale póki co mnie strasznie taki wozek kusi. Ale nie jest pwoeidziane że zdania nie zmienię:-)

Dziewczyny a na jakie kola w wozku patrzec przy wyborze? Bo są rozne. A ja wozkiem to glpwnie po Poznaniu bede sie poruszac tak ze głównie po chodnikach. A slyszalam juz rozne opinie.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Ja wiem, że "w terenie" będę używać sporadycznie, częściej w mieście no i pakowanie do auta, więc musi się łatwo składać. Wcześniej miałam piankowe i dmuchane- jedne z przodu, drugie z tyłu i sprawdziło się super.

Jeszcze nie myślę o zakupach, wyprawkach. Chyba nawet sobie niczego kupować na okres ciąży nie będę, bo wszystko mam. Michał miał być sierpniowy, Kropka lipcowa także nawet garderoba na te same pory roku się przyda.
Zbieram póki co na badania i wizyty. W tym miesiącu czekają mnie wszystkie badania krwi i moczu, dentysta, dwie wizyty u gina (u prowadzącego oraz druga u ordynatora) i jeszcze trzecia na koniec roku u specjalisty od usg genetycznego. Wszystko prywatnie, a to grudzień i jeszcze Święta przed nami....Od stycznia ciążowe l4, jest u mnie bardzo korzystne, bo uwzględnia premie kwartalne i inne dodatki i z tego średnia jest wyliczona.

To faktycznie dobrze liczą :) I tak powinno być :)

My tez o chuście myslelismy. Jak np bede potrzebowala tylko wyjsc do sklepu to po co wozek znpsic. Lepiej chustę. A od kiedy maluchy można w chuście nosić?

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Jak prawidłowo zawiązujesz, to od razu można...

Swoją drogą brawo ja. Mialam pranie wstawic a tak sie wciagnela w forum ze przypomnialam spbie o praniu teraz :-D aaaa mam rozrywke na wieczór, musze sie pochwalic :-)
1512044641-605f90891b5c2a63-aaaaaa.jpeg

Ale to pikus w porownaniu do puzzli 4000 ktore w kwietniu ułożyłam. Maly obrazek. 136cm96cm. Takie moje hobby jak mam czas oczywiście.
1512044802-a0ef0201bb2772e3-aaaaaa.jpeg

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Czyli nic innego niż może nam wyjść z tych kalendarzy jak chłopiec lub dziewczynka :)
Narobilas mi smaka na chlebek ciepły, ale u nas zima na całego,
Veraska to super wiadomość że wszystko ok.,ja też mam małe dziecko w domu i na twoim miejscu też bym mega tęsknila, mój synek to taka mamusia jak mnie nie widzi 10 min to już chce do mnie, najgorzej z zasypianiem muszę go trzymać za ręką żeby usnol, nie wiem jak to będzie jak trafię do szpitala, mąż się śmieje że będę musiała go ze sobą zabrać :)
Moja też chcę żeby ją trzymać za rączkę lub głaskać po główce gdy usypia. Ale...ten zwyczaj mój małż wprowadził więc nie musi mnie zastępować :-) jutro do domu jupiii

Ja wiem, że "w terenie" będę używać sporadycznie, częściej w mieście no i pakowanie do auta, więc musi się łatwo składać. Wcześniej miałam piankowe i dmuchane- jedne z przodu, drugie z tyłu i sprawdziło się super.
A jakaś różnica w cenie jest w stosunku do wózków z pompowanymi kołami?

Jak prawidłowo zawiązujesz, to od razu można...

O. Dobrzze wiedzieć.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

reklama
Elodia super :) Też lubię układać puzzle :)
Ja mam sporo puzzli w domu. Ulozonych i ponumerowanych :-D w razie gdyby bylo miejsce na scianie zeby z nich obraz zrobić to tylko szybko zloze skleję i na ścianę :-) jak tylko mam jakąś gotowke na jakąś drobna przyjemnosc,przewaznie są to puzzle i książki :-) amego Stephena Kinga mam juz kilka polek na regale z ksiazkami :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Do góry