reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja nie :)

Póki co to tak nie gmeram przez ten pessar ale jutro jak już będę bez to może pomacam :D

Ja mam :) ten klin to do łóżeczka.
Ostatnio powiedzialam mojemu ze pewnie juz czuc glowke, i czy chce dotknac, to popatrzyl na mnie z przerazeniem i od tego momentu jakos tak na seks niezbyt chetnie... :D

Btw. w ktorym stopniu macie lozysko? bo w tym tygodniu ciazy chyba powinno sie juz starzec, nie? II albo III stopien chyba powinien byc?
a mi lekarz na USG wpisal ze 1 stopnia...

reklama
Kupujecie klin od razu czy zostawiacie zakup na po urodzeniu w razie potrzeby?
pol_pl_Vitmat-Poduszka-niemowleca-klin-do-lozeczka-36x60-4405_1.jpg

Nie kupuje zbędna rzecz szkoda kasy lepiej dołożyć do czego potrzebnego np dobry laktator
Nie każde dziecko ulewa, ogólnie powinno leżeć na prosto
Moje zdanie to tylko kolejny wynalazek niczemu nie sluzy a lansuje ..
A większość wózków ma taki klin wbudowany w gondole trzeba sprawdzić
Wiem ze wszystkie bebetto maja

Nie kupuje zbędna rzecz szkoda kasy lepiej dołożyć do czego potrzebnego np dobry laktator
Nie każde dziecko ulewa, ogólnie powinno leżeć na prosto
Moje zdanie to tylko kolejny wynalazek niczemu nie sluzy a lansuje ..
A większość wózków ma taki klin wbudowany w gondole trzeba sprawdzić
Wiem ze wszystkie bebetto maja
Polecacie jakis konkretny laktator? nie kupilam jeszcze, nie wiem czy lepiej miec wczesniej, czy mozna dokupic dopiero pozniej, jesli bedzie potrzebny?

Polecacie jakis konkretny laktator? nie kupilam jeszcze, nie wiem czy lepiej miec wczesniej, czy mozna dokupic dopiero pozniej, jesli bedzie potrzebny?

Ja nie kupuje w razie czego kupię po porodzie jak będzie potrzeba bo teraz wydam 200 zł albo i więcej a jak nie będę potrzebować to wole ta kasę do szczepionek dołożyc
Wiele osób poleca firmę medela dość drogo ale ma
Super opinie
Ja nawet nie zastanawiałam się czy ręczny czy elektryczny zobaczę w praniu jak będzie

Super sprawa. Chociaz w obecnych czasach ciezko wytrzymac tyle czasu w niepewnosci. Na dodatek przy takiej ilosci badan, bardzo prawdopodobne ze ktoremus z lekarzy sie 'wyrwie' mimowolnie...

Pytanko do tych co juz maja opieke nad maluchem za soba - jestescie za budzeniem dziecka na karmienie? czy czekac az samo sie obudzi, jesli dobrze przybiera na wadze i nie wybudzac na sile? wiem ze sa dwie szkoly i nie wiem co o tym myslec.
Moja córcia bardzo szybko zaczęła przesypiać całe noce, spokojnie ciągiem potrafiła spać 8-10 godzin, podejrzewam, że głównie dlatego bo była na mleku modyfikowanym, miała wtedy około 2 miesięcy, prawidłowo przybierała na wadze i ogólnie dobrze się rozwijała, lecz i tak postanowiłam się o to spytać pediatry i mimo dobrej wagi itd, on powiedział, że powinnam wybudzać bo córcia jest za malutka by przesypiać ciągiem tyle godzin, lecz ja powiem szczerze, że też z własnej wygody nie posłuchałam go , stwierdziłam, że nie będę dziecka przyzwyczajać do jedzenia w nocy bo później będzie problem gdy dziecko się tak przyzwyczai. A w ciągu dnia normalnie co 3-4 godziny wybudzała się sama z drzemek na mleczko. Więc ja akurat nie jestem zwolenniczką wybudzania, chyba, że oczywiście są ku temu przesłanki ..

Ostatnio powiedzialam mojemu ze pewnie juz czuc glowke, i czy chce dotknac, to popatrzyl na mnie z przerazeniem i od tego momentu jakos tak na seks niezbyt chetnie... :D

Btw. w ktorym stopniu macie lozysko? bo w tym tygodniu ciazy chyba powinno sie juz starzec, nie? II albo III stopien chyba powinien byc?
a mi lekarz na USG wpisal ze 1 stopnia...
Haha no ciekawe jak mój zareagowałby na taką propozycję :D pewnie podobnie tyle że on ostatnio ciągle mi gada żebym już w końcu urodziła bo chce trochę wolnego [emoji23] więc nie ma wyjścia i do seksu musi się zmusić haha :D coś od siebie też może dać :p

Ja laktatora nie kupowałam, stwierdziłam, że jak będzie potrzebny to kupię. Starszaka karmiłam dwa lata i przez ten czas ani razu nie potrzebowałam.

Laktator to akurat przydal mi sie poprzednio juz w sxpitalu i tetaz tez mam kupiony. Wiem, ze napewno mi sie przyda. Ja pod tym wzgledem ufam tylko firmie Medela.

reklama
Moja córcia bardzo szybko zaczęła przesypiać całe noce, spokojnie ciągiem potrafiła spać 8-10 godzin, podejrzewam, że głównie dlatego bo była na mleku modyfikowanym, miała wtedy około 2 miesięcy, prawidłowo przybierała na wadze i ogólnie dobrze się rozwijała, lecz i tak postanowiłam się o to spytać pediatry i mimo dobrej wagi itd, on powiedział, że powinnam wybudzać bo córcia jest za malutka by przesypiać ciągiem tyle godzin, lecz ja powiem szczerze, że też z własnej wygody nie posłuchałam go , stwierdziłam, że nie będę dziecka przyzwyczajać do jedzenia w nocy bo później będzie problem gdy dziecko się tak przyzwyczai. A w ciągu dnia normalnie co 3-4 godziny wybudzała się sama z drzemek na mleczko. Więc ja akurat nie jestem zwolenniczką wybudzania, chyba, że oczywiście są ku temu przesłanki ..
Tez mi sie to wydaje najbardziej rozsadne. Skoro spi spokojnie i sie nie budzi, to znaczy, ze widocznie nie jest glodne. Obudzi sie, to zje, swiat sie nie zawali. Ciekawa jestem jak to bedzie. Obysmy wszystkie byly wypoczete i mialy prawie same przespane noce... :)

Do góry