reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Ja wlasnie wrocilam z USG, moja kluska sie obrocila buzia do dolu wreszcie. Do tej pory byla glowa do dolu ale buzia do gory co troche by komplikowalo sprawe przy porodzie... no i wazy prawie 3200. Niestety nadal nie mam pewnosci czy to chlopak... juz sie nie dowiemy :D bedzie niespodzianka :D

O wow! Nie wiedziałam że masz kinder surprise...!! To jestem mega ciekawa... :) na kiedy dokładnie masz termin?

Pytanko do tych co juz maja opieke nad maluchem za soba - jestescie za budzeniem dziecka na karmienie? czy czekac az samo sie obudzi, jesli dobrze przybiera na wadze i nie wybudzac na sile? wiem ze sa dwie szkoly i nie wiem co o tym myslec.

Ja młodego wybudzałam, ale myślę że to był błąd... chociaż w sumie na początku kazali mi ze względu na to że wyszedł do domu na granicy żółtaczki- i żeby nie wracać do szpitala. Więc może na początku, jeśli są takei wskazania, to powinno się... ale jeśli z dzieckiem nr 2 wszystko będzie ok to nie będę tego robiła.

@olaaa7 ja czuję główkę przy władaniu tabletek. Plus mega rozpieranie przez kilka dni po tym, jak zaczął się sądowić, problemy z chodzeniem i ciągłe parcie na pęcherz. I jak siadam, to czuję tę główkę między nogami.

I ty chcesz siedzieć dziecku na głowie na rowerze..? :D :D

Aż chyba pójdę się pomacać:-D:-D:-D

Ja miałam klin w 1-szej ciąży, ale w ogóle nie używałam, więc teraz też nie kupuję.

O wow! Nie wiedziałam że masz kinder surprise...!! To jestem mega ciekawa... :) na kiedy dokładnie masz termin?

Ja młodego wybudzałam, ale myślę że to był błąd... chociaż w sumie na początku kazali mi ze względu na to że wyszedł do domu na granicy żółtaczki- i żeby nie wracać do szpitala. Więc może na początku, jeśli są takei wskazania, to powinno się... ale jeśli z dzieckiem nr 2 wszystko będzie ok to nie będę tego robiła.

I ty chcesz siedzieć dziecku na głowie na rowerze..? :D :D

Aż chyba pójdę się pomacać:-D:-D:-D

Ja miałam klin w 1-szej ciąży, ale w ogóle nie używałam, więc teraz też nie kupuję.
Na stojąco, albo tak trochę bokiem na siodełku, już niedawno tak jeździłam, bo główka od dłuższego czasu nisko :D

A jak szybko rośnie główka? Jak to u Was wygląda? U mnie w 35+4 było 33,05cm. myślicie że to dużo?

Ostatnia edycja:
reklama
Już od jakiś dwóch dni mam dosyć mocne skurcze przepowiadające , lecz dzisiaj mam ich już na prawdę dużo i dosyć mocne lecz absolutnie nie są jeszcze regularne a najczęściej są gdy siedzę, gdy leżę nic mnie nie łapie, lecz tak czy siak myślę, że się rozkręca i zaczynam się mega bać, z córką z takimi skurczami chodziłam dwa dni. Termin mam na 1 lipca z miesiączki a z pierwszego usg termin miałam na wczoraj.

Do góry