reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Ja wlasnie wrocilam z USG, moja kluska sie obrocila buzia do dolu wreszcie. Do tej pory byla glowa do dolu ale buzia do gory co troche by komplikowalo sprawe przy porodzie... no i wazy prawie 3200. Niestety nadal nie mam pewnosci czy to chlopak... juz sie nie dowiemy :D bedzie niespodzianka :D

O wow! Nie wiedziałam że masz kinder surprise...!! To jestem mega ciekawa... :) na kiedy dokładnie masz termin?

Pytanko do tych co juz maja opieke nad maluchem za soba - jestescie za budzeniem dziecka na karmienie? czy czekac az samo sie obudzi, jesli dobrze przybiera na wadze i nie wybudzac na sile? wiem ze sa dwie szkoly i nie wiem co o tym myslec.

Ja młodego wybudzałam, ale myślę że to był błąd... chociaż w sumie na początku kazali mi ze względu na to że wyszedł do domu na granicy żółtaczki- i żeby nie wracać do szpitala. Więc może na początku, jeśli są takei wskazania, to powinno się... ale jeśli z dzieckiem nr 2 wszystko będzie ok to nie będę tego robiła.

@olaaa7 ja czuję główkę przy władaniu tabletek. Plus mega rozpieranie przez kilka dni po tym, jak zaczął się sądowić, problemy z chodzeniem i ciągłe parcie na pęcherz. I jak siadam, to czuję tę główkę między nogami.

I ty chcesz siedzieć dziecku na głowie na rowerze..? :D :D

Aż chyba pójdę się pomacać:-D:-D:-D

Ja miałam klin w 1-szej ciąży, ale w ogóle nie używałam, więc teraz też nie kupuję.

O wow! Nie wiedziałam że masz kinder surprise...!! To jestem mega ciekawa... :) na kiedy dokładnie masz termin?

Ja młodego wybudzałam, ale myślę że to był błąd... chociaż w sumie na początku kazali mi ze względu na to że wyszedł do domu na granicy żółtaczki- i żeby nie wracać do szpitala. Więc może na początku, jeśli są takei wskazania, to powinno się... ale jeśli z dzieckiem nr 2 wszystko będzie ok to nie będę tego robiła.

I ty chcesz siedzieć dziecku na głowie na rowerze..? :D :D

Aż chyba pójdę się pomacać:-D:-D:-D

Ja miałam klin w 1-szej ciąży, ale w ogóle nie używałam, więc teraz też nie kupuję.
Na stojąco, albo tak trochę bokiem na siodełku, już niedawno tak jeździłam, bo główka od dłuższego czasu nisko :D

A jak szybko rośnie główka? Jak to u Was wygląda? U mnie w 35+4 było 33,05cm. myślicie że to dużo?

Ostatnia edycja:
reklama
Już od jakiś dwóch dni mam dosyć mocne skurcze przepowiadające , lecz dzisiaj mam ich już na prawdę dużo i dosyć mocne lecz absolutnie nie są jeszcze regularne a najczęściej są gdy siedzę, gdy leżę nic mnie nie łapie, lecz tak czy siak myślę, że się rozkręca i zaczynam się mega bać, z córką z takimi skurczami chodziłam dwa dni. Termin mam na 1 lipca z miesiączki a z pierwszego usg termin miałam na wczoraj.

Do góry