reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Cześć kochane, jak się czujecie? Ja dziś do dupy. Zgaga znowu wraca. Nogi dwa razy moczyłam i masowałam i nadal wyglądają strasznie.. Rano brzuch bolał jak na okres. Teraz boli kręgosłup i biodro.. Ciekawe kiedy się to skończy... Na szczęście już wszystko na swoim miejscu [emoji4] muszę zamówić jeszcze przewijak i staniki do karmienia, bo u siebie nie mogę dostać..
Spakowałam torbę. Wsazilam do niej dwa ręczniki większy i mniejszy, kosmetyczkę, kubek i sztućce, 3 koszule, majtki, podpaski, podkłady, wkładki laktacyjne, ręcznik papierowy, klapki, pampersy i husteczki.. O czymś zapomniałam.??? Zobacz załącznik 870070Zobacz załącznik 870071Zobacz załącznik 870072Zobacz załącznik 870073Zobacz załącznik 870074
Wow jakie postepy[emoji3] Super!
Laktator nie wiem czy chcesz brac?

reklama
Byłam popołudniu w medicoverze na wizycie- nie dowiedziałam się niczego [emoji849] otóż takie bóle w tym momencie ciąży są normalne. Mogą coś znaczyć- ale nie musza [emoji849][emoji849] lekarz zbadał mi szyjkę na usg- podobno zamknięta i 4 (!) cm. W poniedziałek u mojej gin miała 2 cm... wiec dołączam do klubu elastycznych szyjek ;) powiedział ze narazie nie powinnam zacząć rodzic, Ae znowu- an tym etapie ciąży gwarancji nie da [emoji85] równie dobrze mogłam sobie powróżyć sama w domu [emoji12] dalej czuje to podbrzusze, No ale skoro mam w zapasie 4 cm szyjki.... [emoji12][emoji12]
Cos te ich pomiary jakies podejrzane. Ja tez raz mam 2, raz 4 pozniej znowu 2. Az sie wierzyc nie chce ze to tak skacze... :D

Cos te ich pomiary jakies podejrzane. Ja tez raz mam 2, raz 4 pozniej znowu 2. Az sie wierzyc nie chce ze to tak skacze... :D

Normalnie czary prawda? I jeszcze żeby to było pół cm to rozumiem, nawet bym nie zwróciła uwagi. Ale kkkk 2 cm różnicy?

Jadę jutro do rodziców na kilka dni- bo M. Leci tez na kilka dni do swoich, jego tata bardzo zle się czuje, a potem już go nie puszczę... wiec najwyżej urodzę w Białymstoku, tam przynajmniej sami znajomi lekarze [emoji16][emoji16]

Ja mam wyzszy pakiet w LuxMedzie, wiec nie do konca wiem jak to wyglada calkiem prywatnie, ale czy lekarz na prywatnej wizycie nie moze zlecic badania na NFZ? Skoro jest refundowane przez panstwo?
Lekarz musi miec podpisana umowe z nfz zeby zlecic darmowe badania. Jak jest to zupelnie prywatny gabinet to trzeba placic za wszystko.

Normalnie czary prawda? I jeszcze żeby to było pół cm to rozumiem, nawet bym nie zwróciła uwagi. Ale kkkk 2 cm różnicy?

Jadę jutro do rodziców na kilka dni- bo M. Leci tez na kilka dni do swoich, jego tata bardzo zle się czuje, a potem już go nie puszczę... wiec najwyżej urodzę w Białymstoku, tam przynajmniej sami znajomi lekarze [emoji16][emoji16]
dobrze znosi te chemie co ? skoro ma sile latac i normalnie zyc.... a ty witaj w gronie straszonych skurczami i diagnozami odmiennymi w zaleznosci od lekarza :D

Byłam popołudniu w medicoverze na wizycie- nie dowiedziałam się niczego [emoji849] otóż takie bóle w tym momencie ciąży są normalne. Mogą coś znaczyć- ale nie musza [emoji849][emoji849] lekarz zbadał mi szyjkę na usg- podobno zamknięta i 4 (!) cm. W poniedziałek u mojej gin miała 2 cm... wiec dołączam do klubu elastycznych szyjek ;) powiedział ze narazie nie powinnam zacząć rodzic, Ae znowu- an tym etapie ciąży gwarancji nie da [emoji85] równie dobrze mogłam sobie powróżyć sama w domu [emoji12] dalej czuje to podbrzusze, No ale skoro mam w zapasie 4 cm szyjki.... [emoji12][emoji12]
O matko, ale owocna wizyta[emoji33] A te Wasze szyjki to magiczne sa[emoji6]

reklama
Ale najada sie cycusiem czy dokarmiasz?
A espymisanu dawaj po 25kr przed kazdym karmieniem to bedzie dzialac.

Ja się na karmieniu nie znam ale mam super polozna, która jest też doradca laktacyjnym i słucham jej. Dokarmiam 4x na dobe po 30ml.
Espumisan miałam dać 3x5 kropel i w razie czego zwiększyć. Mówisz że aż do tej ilości?

Do góry