niemamco
Fanka BB :)
nie rozumiem. Wszedzie mozna miec wspaniala opieke, tak samo jak i wszedzie mozna zle trafic. Nawet prywatnie. Sama poprzednio sie wypowiadalam, ze nie jestem za takim bieganiem do lekarza co tydzien itd. ciaza to naturalna sprawa i o ile wszystko idzie ok, nie ma czym sie przejmowac. Przeciez sporo kobiet rodzi w domu i gdyby nie moj partner to sama na taki porod bym sie zdecydowala.
Mam na mysli jedynie, ze nie mamy co w Polsce narzekac, bo akurat nasza... pro-rodzinna polityka (bez politycznych aluzji) jest bardzo przychylna dla kobiet i powinnismy tez doceniac to co mamy, bo wiekszosc ludzi jednak ma tendencje do myslenia ze trawa jest bardziej zielona po drugiej stronie plotu a nie zawsze tak jest. Tyle.
Moim zdaniem niepotrzebnie tak osobiscie to odebralas. Ale jesli poczulas sie urazona to przepraszam.
Przepraszam, nie potrzebnie sie unioslam, ale caly czas slysze od moich znajomych w Polsce, ze one by tak nie mogly, tak malo badan w ciazy i tak malo wizyt, jak to chodzic do poloznej itd.
Mnie takie komentarze nie pomagaja, ja jestem zadowolona z opieki a dziecko rozwija sie prawidlowo. Napewno ta opieka w ciazy wyglada inaczej, ale to nie znaczy, ze jest gorsza.
Tak jak pisalam wczesniej, jesli mam ochote zrobic sobie wiecej badan czy USG zawsze moge podejsc prywatnie i to zrobic,