reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
I dupa.. z mojego składania ,złożyłam szuflady a druga paczka w której jest główną konstrukcjia została uszkodzoną każdy róg oberwany ;( napisałam meila z reklamacją ciekawe kiedy mi dadzą odpowiedź ,czy zdążą przed porodem a miałam dziś układać :/
Ola piękny kosz, trzymam kciuki żebyś jutro wyszła
Karolaka ja też już brzuch na kolanach
Oj, szkoda, ze tak wyszlo[emoji53] Oby szybko zalatwili ta reklamacje!

No widząc po naszych dziewczynach przy pierwszych ciążach po ściągnięciu pesera chodziły jeszcze 2-3 tyg w ciazy a teraz wszystkie będą miały na dniach ściągany

Ja tez nie chce cię nastawiać bo nie jestem lekarzem ale na zdrowy rozum peser chroni kiedy ciąża jest zagrożona przedwczesnym porodem 15-30 tydz
A nie w 37 kiedy możesz spokojnie urodzić

I tu się zgodzę. Poza tym pessarna szyjke 1 cm?? Cóż powiem tak wydasz 200 zl a możliwe że w ogóle nie zadziala bo jednak krotka ta szyjka. Druga sprawa co za poroniony pomysł pessar w 36 tygodniu. Chyba ze ktos chce Cię naciagnac na sobrze płatna procedurę dla szpitala. I kiedy go sciagnie? Za 5 dni? Czy moze w 40 tugodniu? Ola ja tam Cię nie namawiam ale bym się nie zgodziła.
No wlasnie. Moj lekarz twierdzi, ze do pessara musza byc 2 cm.

Patrzac na wasza mobilizacje z okazji zaczetego 35 tygodnia ( czyli 34t0d) mimo lenistwa wrzucilam ubranka 56 - 62 do pralki .jutro porasuje i dopakuje torbe tylko ze znow za duzo zapchalam cala pralke odkupilam od sasiadki sporu do 68.ale jak druga pytala powiedxialam ze brakuje pajacy 56- 62 a dostalam cala reklamowke ciuchow jutro przed prasowaniem chyba zrobie selekcje
To fajnie, ze postepy sa[emoji3]

Już nawet nie chce mi się o tym wszystkim myśleć. Każdy lekarz i polozna z którymi rozmawiałam mówą że pessar nie wpływa na uśpienie akcji i że często jest tak że przy ściąganiu szyjka się skraca bardzo szybko bo jest naruszana. Mam mętlik w głowie od tego wszystkiego.
No ja mam inne doswiadczenia[emoji53] No ale kazda ciaza inna.

No widząc po naszych dziewczynach przy pierwszych ciążach po ściągnięciu pesera chodziły jeszcze 2-3 tyg w ciazy a teraz wszystkie będą miały na dniach ściągany

Ja tez nie chce cię nastawiać bo nie jestem lekarzem ale na zdrowy rozum peser chroni kiedy ciąża jest zagrożona przedwczesnym porodem 15-30 tydz
A nie w 37 kiedy możesz spokojnie urodzić
No dokladnie. Ja w poprzedniej ciazy jak lezalam w szpitalu w 37tc to wszyscy mowili, ze juz nie beda nic hamowac jak sie akcja rozkreci.

reklama
Do góry