reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

100 zl kochana :) nawet do wystroju pasowala ;p

Eee No to cena suoer była

Ja standardowo zasnęłam po 2:00
I teraz wstałam

Ola ja bym w życiu na peser ssie nie zgodziła w 37 tyg jak ci zachamuje poród to ur w 42 tyg potem jest brak akcji i podają oxy i na sztuczno wywołują bo organizm uśpiony potem poród jest trauma a tak masz szanse na termin lub nawet szybciej urodzić i mieć za sobą

reklama

I teraz wstałam

Ola ja bym w życiu na peser ssie nie zgodziła w 37 tyg jak ci zachamuje poród to ur w 42 tyg potem jest brak akcji i podają oxy i na sztuczno wywołują bo organizm uśpiony potem poród jest trauma a tak masz szanse na termin lub nawet szybciej urodzić i mieć za sobą
I tu się zgodzę. Poza tym pessarna szyjke 1 cm?? Cóż powiem tak wydasz 200 zl a możliwe że w ogóle nie zadziala bo jednak krotka ta szyjka. Druga sprawa co za poroniony pomysł pessar w 36 tygodniu. Chyba ze ktos chce Cię naciagnac na sobrze płatna procedurę dla szpitala. I kiedy go sciagnie? Za 5 dni? Czy moze w 40 tugodniu? Ola ja tam Cię nie namawiam ale bym się nie zgodziła.

I teraz wstałam

ale po co zakładać w 37 tyg przecież ciąża jest już donoszona

Patrzac na wasza mobilizacje z okazji zaczetego 35 tygodnia ( czyli 34t0d) mimo lenistwa wrzucilam ubranka 56 - 62 do pralki .jutro porasuje i dopakuje torbe tylko ze znow za duzo zapchalam cala pralke odkupilam od sasiadki sporu do 68.ale jak druga pytala powiedxialam ze brakuje pajacy 56- 62 a dostalam cala reklamowke ciuchow jutro przed prasowaniem chyba zrobie selekcje

Hej witam się w zczetym 38 !!! Hurrraaa sama nie wierzę w to !
Myślałam że się nie uda tym bardziej że pierwszy poród w 36
I z tej okazji składam dziś komodę sama ,mojego W nie ma dziś cały dzień
Będzie zaskoczony jak skończę o ile skończę bo nigdy czegos takiego nie składałam ....
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ma ktoś ?
U nas dziś znowu zapowiada się upał
No gratulacje! Widzisz, mowilam, ze dotrwasz[emoji3]

Kurcze, ale Ty za 5 dni masz już donoszona ciąże, nadal nie rozumiem idei hamowania skracania szyjki w końcówce ciaży, bo ją najzwyczajniej przenosisz... Ja mam 1cm od ponad tygodnia, zjechała nagle, jest miękka, chodzę bez czopa juz 3 tygodnie i żaden lekarz sie tym nie przejmuje, a nawet mówią, ze dobrze, ze sie skraca bo to już czas
Już nawet nie chce mi się o tym wszystkim myśleć. Każdy lekarz i polozna z którymi rozmawiałam mówą że pessar nie wpływa na uśpienie akcji i że często jest tak że przy ściąganiu szyjka się skraca bardzo szybko bo jest naruszana. Mam mętlik w głowie od tego wszystkiego.

Ja mam odwrotnie. Po wczorajszej wizycie i niespodziewanym obrocie jestem przerażona myślą o cesarce... Z tego co wyczytałam po 34tyg jest 50% szans na obrót więc się trzymam kurczowo tej lepszej połowy. Syn wczoraj rozpoczął negocjacje z siostrą i jej tłumaczył, że ma się obrócić, żeby nie musieli mamie rozcinać brzucha [emoji23]
Kochany synus[emoji3] Moja corka tez rozmawiala z siostra i posluchala, to moze i u Was sie uda[emoji6]

Z tymi zdolnościami to za dużo powiedziane, nigdy czegoś takiego nie szyłam, więc nawet nie wiem jak się za to zabrać [emoji14] Dziś ma być wysłany więc liczę że do piątku na pewno dotrze.

Był ordynator na obchodzie i powiedział że dziś do badania więc mam cichą nadzieję na wyjście może jeszcze dziś lub jutro.
Trzymam kciuki za wyjscie!

reklama
Do góry