reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Właśnie wiem że wspominałaś że wam się nie zmieści do sypialni. Czyli po 3 miesiąca można spokojnie dziecko przenieść do jego pokoju?

Witamy :D
Wizytę mam o 16. Aż jestem ciekawa co z moją szyjką.

Macie też tak że rano po wstaniu z łóżka nie ledwo chodzicie? Mnie bolą stopy jakbym miał je całe sztywne. Przechodzi po chwili dopiero.
Mam dokładnie to samo!

reklama
Siemka!

Zastanawiam się nad przeniesieniem łóżeczka z naszej sypialni do pokoju małego a do sypialni żeby kupić jakiś kosz czy kołyskę tylko nie wiem czy jest sens. Ile miesięcy w koszu dziecko może spać? Nie chciałabym żeby łóżeczko stało przez ten czas nieużywane. Większość czasu mały i tak będzie spędzał na dworze na tarasie albo w końcu albo wózku.

Ola, my mamy next2me z chicco, pomimo że mamy też łóżeczko w sypialni. Wiem, że trochę ją przygracimy ALE marzyłam o tym żeby mieć dziecko na wyciągnięcie ręki w nocy a z drugiej strony chciałam też mieć normalny przewijak, na łóżeczku. To łóżeczko z chicco jest na kółkach, reguluje się do wysokości łóżka i ma opuszczany jeden bok i u znajomych dziecko spało ponad pół roku w nim...

A co do bolących stóp- to może brak magnezu, potasu..? Może takie skurcze masz?

Ja tez nie kupuje wole zostawić na prezenty bo potem tylko pytają co chce dostac a wolałabym żeby to nie były ubranka bo przy Marcelinie dostałam takie ze ani moj gust ani nigdy nie zostały założone woec teraz nic nie kupowałam z takich ręczy jak karuzela, szumis, czy inne pierdolki zostawiam dla gości

Dokładnie! Też na to liczę :D Z zabawek mam 1 królika-termofor (prezent) i 2 gryzaki (prezenty :) ) Co do reszty to też będę ewentualnie mówić odwiedzającym :)

Cześć, witam [emoji16] za wszystkie wizytujące oczywiście trzymam kciuki! Ja dziś mam za sobą ciężka noc.. Przy każdym ruchu czy próbie przekręcania się rwała mnie pachwina [emoji55] aż się mój K budził jak jęczałam [emoji849] rano już byłam w labu a teraz zajmuje się 9 miesięcznym szkrabem przyjaciółki [emoji6] życzę wam kochane i sobie żeby wasze maleństwa były tak grzeczne i uśmiechnięte jak On [emoji16] a teraz czas na drzemkę [emoji5][emoji5][emoji5][emoji847]
IMG_20180607_093151.jpg

Załączniki

• IMG_20180607_093151.jpg
    IMG_20180607_093151.jpg
    98,4 KB · Wyświetleń: 408
Cześć, witam [emoji16] za wszystkie wizytujące oczywiście trzymam kciuki! Ja dziś mam za sobą ciężka noc.. Przy każdym ruchu czy próbie przekręcania się rwała mnie pachwina [emoji55] aż się mój K budził jak jęczałam [emoji849] rano już byłam w labu a teraz zajmuje się 9 miesięcznym szkrabem przyjaciółki [emoji6] życzę wam kochane i sobie żeby wasze maleństwa były tak grzeczne i uśmiechnięte jak On [emoji16] a teraz czas na drzemkę [emoji5][emoji5][emoji5][emoji847]Zobacz załącznik 864748
Jaki słodziak !!! Jak się wgramolił w dziurkę :)

Siemka!

Ola, my mamy next2me z chicco, pomimo że mamy też łóżeczko w sypialni. Wiem, że trochę ją przygracimy ALE marzyłam o tym żeby mieć dziecko na wyciągnięcie ręki w nocy a z drugiej strony chciałam też mieć normalny przewijak, na łóżeczku. To łóżeczko z chicco jest na kółkach, reguluje się do wysokości łóżka i ma opuszczany jeden bok i u znajomych dziecko spało ponad pół roku w nim...

Dokładnie! Też na to liczę :D Z zabawek mam 1 królika-termofor (prezent) i 2 gryzaki (prezenty :) ) Co do reszty to też będę ewentualnie mówić odwiedzającym :)
Skurcze mam czasami ale tylko łydek nad ranem.

Siemka!

Nie no, Justa, dziecko w drodze, a Ty bez zabawek? To czym biedne dziecko będzie się bawić po porodzie?

My szumisia dostaliśmy w prezencie, ale i tak szły różne szumy z Youtube.

Właśnie wiem że wspominałaś że wam się nie zmieści do sypialni. Czyli po 3 miesiąca można spokojnie dziecko przenieść do jego pokoju?

Witamy [emoji1]
Wizytę mam o 16. Aż jestem ciekawa co z moją szyjką.

Macie też tak że rano po wstaniu z łóżka nie ledwo chodzicie? Mnie bolą stopy jakbym miał je całe sztywne. Przechodzi po chwili dopiero.

Spokojnie można to tak naprawdę zależy od twojej psychiki
Moja ciocia wogole od urodzenia młodego nie miała przy sobie tylko nianie elektryczna i jak co to wstawała i szła zreszta nawet bez niani sluch matki jest tak dokładny ze szlyszy się każdy szmer
Plus tego taki ze młody od małego nauczony spac u siebie bezproblemowo dlatego ja teraz kupiłam ten kosz Mojżesza bo na salon go dam w razie czego czy na taras

Albo jak JustMe masz możliwość wsadzenia takiego regulowanego

Ja już nie chce kupować następnego dlatego zostaje przy koszu

Ostatnia edycja:
Spokojnie można to tak naprawdę zależy od twojej psychiki
Moja ciocia wogole od urodzenia młodego nie miała przy sobie tylko nianie elektryczna i jak co to wstawała i szła zreszta nawet bez niani sluch matki jest tak dokładny ze szlyszy się każdy szmer
Plus tego taki ze młody od małego nauczony spac u siebie bezproblemowo dlatego ja teraz kupiłam ten kosz Mojżesza bonu na salon go dam w razie czego czy na taras

Hahahahaha Karla, nie wiem czemu wyobraziłam sobie burzę, błyskawice i młodego na tarasie :-D:-D

Nie no, Justa, dziecko w drodze, a Ty bez zabawek? To czym biedne dziecko będzie się bawić po porodzie?

My szumisia dostaliśmy w prezencie, ale i tak szły różne szumy z Youtube.

Nie wiem! Serio nie wiem!! :D Może mu bajki z iPada puszczę w oczekiwaniu na prezenty od gości...??:rofl2::rolleyes::-D

reklama
Do góry