reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
hej :)
8 miesiąc :D wczoraj wybraliśmy łóżeczko ostatecznie :) przyjdzie wypłata i zamawiam :)
W tygodniu zaczniemy powoli prać i układać :) jeszcze nie wiem jak się za to zabrać ale coś wymyślę, a może poradzicie?

Chciałam zapytać o torbę do szpitala. Ja planuje jedną torbę ale z paczuszkami foliowymi.
Bo jak już pójdę rodzić to nie mam dostępu do tej torby, tak?
więc planuje
- reklamówkę do porodu dla mnie i dla P.
- 3/ 4 kompletne zestawy dla Małego (w domu zostawię przygotowane zapasowe 2)
- reklamówkę do szpitala dla mnie

w domu
- te zestawy dla Małego, dodatkowe chusteczki i pampersy
-zestaw na wyjście dla mnie

Ja mam torbę dla siebie do szpitala, do tego plecak na porodówkę, taki z dużą ilością kieszeni, który spakujemy razem, żeby mąż wiedział co i gdzie (większość już jest w plecaku, czekam na spodenki dla męża, ale już są w paczkomacie [emoji6], potem to wyjmę, żeby spakować wspólnie)
Rzeczy na wyjście spakowane do worczków strunowych będą w domu, i mąż przywiezie przed wyjściem ze szpitala, w domu zapasowe podkłady, wkładki poporodowe itd.

Witam mamusie i trzymam kciuki za wizyty[emoji4]
Ja ledwo zyje przez tą przeprowadzkę, sprzątanie itd. Wczoraj ledwo juz chodziłam a nogi tak mi spuchly ze kostek nie widzialam... Myślałam ze coś zejdzie ale opuchlizna dalej sie utrzymuje[emoji53][emoji53][emoji53]
Od rana mam tzw. Sraczke i juz schizuje... Czy to przez np. Wczorajsza pizze czy jednak cos się zaczyna[emoji50][emoji50][emoji50] zwariuje
Oj, ciężka ta przeprowadzka.... [emoji20]
U nas rozkładam to na kilka dni, a sprzątanie po łebkach, byle jakoś było itd..... [emoji6]

na opuchliznę powtórzę się milionowy raz, Kochane Mamuśki próbujcie tą pokrzywę :)

czyli biegunka może być zwiastunem porodu?
Na mocną opuchliznę pomaga też polewanie nóg na zmianę ciepłą /zimną wodą - tak kilka razy, np po 30s, a potem nogi w górę ;)
Pokrzywę też polecam, i rumianek ;) plus oczywiście ogólnie dużo pić [emoji6]

@SzczęśliwaCiężarna zwykła w saszetkach, ale polecam kupować w aptece/ zielarskim zioła :) teraz przy upałach pije codziennie taką słabą. Nie puchnę nic a nic.

@malena164 to łóżeczko z Addrew?

@Margana dzięki :) mam torbę z dużymi kieszeniami po boku. Do jednej spakuje rzeczy do porodu, do drugiej rzeczy dla Malucha, a do środkowej artykuły higieniczne.
A do porodu co bierzecie do jedzenia? Nie można nic co by zostało w żołądku. To co czekolada, cukierki?
Nic, co w razie skurczu może spowodować zkrztuszenie itd - u nas polecają czekoladę, ewentualnie pytałam o chałwę, też jest ok

reklama
Do góry