reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
hej :)
8 miesiąc :D wczoraj wybraliśmy łóżeczko ostatecznie :) przyjdzie wypłata i zamawiam :)
W tygodniu zaczniemy powoli prać i układać :) jeszcze nie wiem jak się za to zabrać ale coś wymyślę, a może poradzicie?

Chciałam zapytać o torbę do szpitala. Ja planuje jedną torbę ale z paczuszkami foliowymi.
Bo jak już pójdę rodzić to nie mam dostępu do tej torby, tak?
więc planuje
- reklamówkę do porodu dla mnie i dla P.
- 3/ 4 kompletne zestawy dla Małego (w domu zostawię przygotowane zapasowe 2)
- reklamówkę do szpitala dla mnie

w domu
- te zestawy dla Małego, dodatkowe chusteczki i pampersy
-zestaw na wyjście dla mnie

Ja mam torbę dla siebie do szpitala, do tego plecak na porodówkę, taki z dużą ilością kieszeni, który spakujemy razem, żeby mąż wiedział co i gdzie (większość już jest w plecaku, czekam na spodenki dla męża, ale już są w paczkomacie [emoji6], potem to wyjmę, żeby spakować wspólnie)
Rzeczy na wyjście spakowane do worczków strunowych będą w domu, i mąż przywiezie przed wyjściem ze szpitala, w domu zapasowe podkłady, wkładki poporodowe itd.

Witam mamusie i trzymam kciuki za wizyty[emoji4]
Ja ledwo zyje przez tą przeprowadzkę, sprzątanie itd. Wczoraj ledwo juz chodziłam a nogi tak mi spuchly ze kostek nie widzialam... Myślałam ze coś zejdzie ale opuchlizna dalej sie utrzymuje[emoji53][emoji53][emoji53]
Od rana mam tzw. Sraczke i juz schizuje... Czy to przez np. Wczorajsza pizze czy jednak cos się zaczyna[emoji50][emoji50][emoji50] zwariuje
Oj, ciężka ta przeprowadzka.... [emoji20]
U nas rozkładam to na kilka dni, a sprzątanie po łebkach, byle jakoś było itd..... [emoji6]

na opuchliznę powtórzę się milionowy raz, Kochane Mamuśki próbujcie tą pokrzywę :)

czyli biegunka może być zwiastunem porodu?
Na mocną opuchliznę pomaga też polewanie nóg na zmianę ciepłą /zimną wodą - tak kilka razy, np po 30s, a potem nogi w górę ;)
Pokrzywę też polecam, i rumianek ;) plus oczywiście ogólnie dużo pić [emoji6]

@SzczęśliwaCiężarna zwykła w saszetkach, ale polecam kupować w aptece/ zielarskim zioła :) teraz przy upałach pije codziennie taką słabą. Nie puchnę nic a nic.

@malena164 to łóżeczko z Addrew?

@Margana dzięki :) mam torbę z dużymi kieszeniami po boku. Do jednej spakuje rzeczy do porodu, do drugiej rzeczy dla Malucha, a do środkowej artykuły higieniczne.
A do porodu co bierzecie do jedzenia? Nie można nic co by zostało w żołądku. To co czekolada, cukierki?
Nic, co w razie skurczu może spowodować zkrztuszenie itd - u nas polecają czekoladę, ewentualnie pytałam o chałwę, też jest ok

reklama
Do góry