reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Wiesz, moze sie wycieplic teraz, a w lipcu jesien[emoji23] U nas nigdy nie wiadomo[emoji6]
Podobno lipiec ma być trochę chłodniejszy za to sierpień upalny :) w sumie dobrze by było :)

@malena164 dałaś mi do myślenia, bo też chciałam u nich zamawiać,ale z odbiorem osobistym, bo mam do siedziby 15 km

u endokrynologa wszystko w porządku. Mam się przyjść na wizytę jesienią. Nie dawno wróciłam (siedziałam od 9.45 do 13) tyle ludzi było, a nikt nie przepuści :( teraz coś zjadłam bo aż mi się słabo zrobiło. Odpocznę chwilę i biorę się za skończenie obiadu.

też ostatnio na zakupach miałam awarię, straszne mi się siku chciało, ale P. coś tam mierzył, kichnęło mi się i trochu się posikałam ;( tak naciągnęłam bluzkę, że nawet on się nie zorientował :(

@ola ciepłe źródła sobie odpuść zwłaszcza teraz ;) nie wolno nam się wygrzewać w ciąży ;) mi strasznie term brakowało w tym roku, a kocham zimą
Ciepłe źródła nie, jemu to raczej chodzi o jakoś park wodny z podgrzewanym basenem gdzie temp. Wody jest jakoś 26 stopni.

Odpuść sobie ten szlafrok, jeśli nie masz i nie używasz. Równie dobrze możesz mieć w szpitalu jakąś bluzę/narzutkę/cienki sweterek czy cokolwiek innego, żeby sobie po prostu na szybko na piżamę narzucić.
Ja w szpitalach byłam wiele razy i nienawidzę tych szpitalnych outfitów - piżama + szlafrok, często brałam jakieś po prostu wygodne rzeczy i tyle. Jak się pytali, czy to moje piżamy, to potwierdzałam. Tutaj chyba koszuli nie da się ominąć, bo niestety intymność na porodówce to raczej nie istnieje i chyba musi być ciągle szybki dostęp do krocza (jakkolwiek to brzmi), ale szlafrok to raczej nie jest niezbędny.
to chyba zależy od konkretnego szpitala
No właśnie nie używam szlafroka, tylko zastanawiam się czy faktycznie trzeba mieć jeśli na stronie szpitala pisze żeby mieć 3 koszule i szlafrok.

reklama
Myślicie że może być np taką koszula do szpitala? Czy musi być stricte do karmienia rozpinana?
Screenshot_20180529-150413.png

Załączniki

• Screenshot_20180529-150413.png
    Screenshot_20180529-150413.png
    123,8 KB · Wyświetleń: 342
Jak dla mnie może być taka koszula
Ja szlafrok cieniutki kupiłam bawełniany w razie jak będę musiała iść gdzies i trochę dupsko zasłonić

Mysle, ze jak sie przegrzeje to dopiero bedzie chore. Wiadomo bez przrsady, ale tak zeby byla ulga. Bo przeciez w aucie bedzie jeszcze gorecej niz na dworze. A otwarte okno dla mnie jest gorsze niz klima.
Ja bym ustawiła tak, żeby miało podobną temperaturę jak przed chwilą w szpitalu. Jeśli szpital z klimą to chłodniej, jeśli bw szpitalu ukrop, to bałbym się od razu do bardzo zimnego.

reklama
Do góry