reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dla mnie właśnie to jest trochę krępujące, że spotykam ludzi, którzy traktują mnie tak miło aż może przesadnie bo czuję się jak niepelnosprawna [emoji39] to miłe , ale ja się czuje trochę głupio w danym momencie [emoji39] " a czemu Pani nosi", "a czemu to nie partner robi zakupy", " a Ty jeszcze z psem chodzisz? Przecież trochę ciągnie" i nawet pijaczki krzyczą z drugiej strony ulicy " Dużo zdrowia, wszystkiego najlepszego" [emoji23] wszędzie zwracam na siebie uwagę...
Haha, to wesolo madz[emoji23]

reklama
A ręcznik, pasta do zębów, szczotka, ładowarka do telefonu, gumka do włosów? Butelka wody, papier toaletowy? Jakaś przekąska bo podczas porodu trzeba doładować energie :) drobne na tv lub automat :) widelec,łyżkę, talerz, kubek? To tak mi wpadło na szybko [emoji4]

No wpisałam tam szczotka pasta
Ładowarka i gumka to zawsze mam przy sobie wiec tylko wrzucę jak pojedziemy
Portfel to wiadomo
A z sztućców tylko kubek aaaa i kupiłam już sobie wody i spakowałam żeby potem nie biegać po skelpach na szybko

Właśnie tam w szpitalu gdzie rodzę dają ubranka tylko pampersy chusteczki i krem mam mieć swoje
Właśnie jeszcze zapakowałam 2x pieluszki tetrowe

A ubranka mąż ma przywieź przy wypisie
Tyle dobrze

dzięki, ja to muszę listę zrobić, niektóre rzeczy dorzucę na końcu, a jakbym była w stresie, to się boję, że zapomnę. Niestety nie mam nikogo, kto mi je dowiezie, więc muszę być przygotowana.

Ja już po wizycie, mnie też szyjka zaczęła się skracać, dostałam luteinę i nakaz, żeby wytrzymać jeszcze miesiąc.

to taka plaga tu chyba

Ja kiedys wklejalam swoja liste z poprzedniej ciazy w watku wyprawkowym.

Dzięki, spojrzę sobie tam

A ręcznik, pasta do zębów, szczotka, ładowarka do telefonu, gumka do włosów? Butelka wody, papier toaletowy? Jakaś przekąska bo podczas porodu trzeba doładować energie :) drobne na tv lub automat :) widelec,łyżkę, talerz, kubek? To tak mi wpadło na szybko [emoji4]

dlatego ja to muszę wszystko spisać, żeby nie zapomnieć o niczym

A do mnie dzis przyszedl materac i mam juz wszystko poza szafa[emoji3]
Szafa do odbioru w sobote. I jeszcze pojemniki dokupic. I tyle[emoji3]
Torby chyba dzis popakuje.

ja się właśnie też mentalnie zbieram w sobie do pakowania powoli

O, dzieki wielkie! Tez prowadze w LuxMedzie, ale nie widzialam tego USG w spisie planowanych. No coz, to pozostalo czekac i miec nadzieje, ze dotrwamy do 38, bo ciezko sie juz robi... :D
No bo tego USG faktycznie nie ma w spisie planowym ale moja lekarka od razu po poprzednim USG dała mi skierowanie na to w 38 tc i w pierwszej ciąży też pamiętam, że ostatnie Usg miałam w 38 a potem w 41 ale to już w szpitalu , no faktycznie jest już ciężko :-) jakoś trzeba się doturlać do końca :-)

reklama
Do góry