reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Dla mnie właśnie to jest trochę krępujące, że spotykam ludzi, którzy traktują mnie tak miło aż może przesadnie bo czuję się jak niepelnosprawna [emoji39] to miłe , ale ja się czuje trochę głupio w danym momencie [emoji39] " a czemu Pani nosi", "a czemu to nie partner robi zakupy", " a Ty jeszcze z psem chodzisz? Przecież trochę ciągnie" i nawet pijaczki krzyczą z drugiej strony ulicy " Dużo zdrowia, wszystkiego najlepszego" [emoji23] wszędzie zwracam na siebie uwagę...
Haha, to wesolo madz[emoji23]

reklama
A ręcznik, pasta do zębów, szczotka, ładowarka do telefonu, gumka do włosów? Butelka wody, papier toaletowy? Jakaś przekąska bo podczas porodu trzeba doładować energie :) drobne na tv lub automat :) widelec,łyżkę, talerz, kubek? To tak mi wpadło na szybko [emoji4]

No wpisałam tam szczotka pasta
Ładowarka i gumka to zawsze mam przy sobie wiec tylko wrzucę jak pojedziemy
Portfel to wiadomo
A z sztućców tylko kubek aaaa i kupiłam już sobie wody i spakowałam żeby potem nie biegać po skelpach na szybko

Właśnie tam w szpitalu gdzie rodzę dają ubranka tylko pampersy chusteczki i krem mam mieć swoje
Właśnie jeszcze zapakowałam 2x pieluszki tetrowe

A ubranka mąż ma przywieź przy wypisie
Tyle dobrze

dzięki, ja to muszę listę zrobić, niektóre rzeczy dorzucę na końcu, a jakbym była w stresie, to się boję, że zapomnę. Niestety nie mam nikogo, kto mi je dowiezie, więc muszę być przygotowana.

Ja już po wizycie, mnie też szyjka zaczęła się skracać, dostałam luteinę i nakaz, żeby wytrzymać jeszcze miesiąc.

to taka plaga tu chyba

Ja kiedys wklejalam swoja liste z poprzedniej ciazy w watku wyprawkowym.

Dzięki, spojrzę sobie tam

A ręcznik, pasta do zębów, szczotka, ładowarka do telefonu, gumka do włosów? Butelka wody, papier toaletowy? Jakaś przekąska bo podczas porodu trzeba doładować energie :) drobne na tv lub automat :) widelec,łyżkę, talerz, kubek? To tak mi wpadło na szybko [emoji4]

dlatego ja to muszę wszystko spisać, żeby nie zapomnieć o niczym

A do mnie dzis przyszedl materac i mam juz wszystko poza szafa[emoji3]
Szafa do odbioru w sobote. I jeszcze pojemniki dokupic. I tyle[emoji3]
Torby chyba dzis popakuje.

ja się właśnie też mentalnie zbieram w sobie do pakowania powoli

O, dzieki wielkie! Tez prowadze w LuxMedzie, ale nie widzialam tego USG w spisie planowanych. No coz, to pozostalo czekac i miec nadzieje, ze dotrwamy do 38, bo ciezko sie juz robi... :D
No bo tego USG faktycznie nie ma w spisie planowym ale moja lekarka od razu po poprzednim USG dała mi skierowanie na to w 38 tc i w pierwszej ciąży też pamiętam, że ostatnie Usg miałam w 38 a potem w 41 ale to już w szpitalu , no faktycznie jest już ciężko :-) jakoś trzeba się doturlać do końca :-)

reklama
Do góry