reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

A macie już przygotowane torby do szpitala?
Jest gdzieś w necie jakaś sensowna lista, z której korzystacie?
Chciałam się za to powoli zabrać, bo nie zaszkodzi, jak gdzieś w kącie torba będzie czekać ale jakoś nie mogę się do końca zmobilizować

reklama
No to na bank byłaś w Jankach...! ;) ta winda już ponad miesiąc nie działa [emoji53] mnie wczoraj Pani w rossmanie zaprosiła do kasy, ale tez- inne babki od razu alarm ze tez stoją w kolejce, dopiero jak tamta podkreśliła ze jestem w ciąży to niby „nie zauważyłam”. Traktować jako komplement? ;)
Tak, w Jankach :)

Dzień dobry :) kończymy dziś 34 tydzień, nie umiem w to uwierzyć. Kto dziś wizytuje? Od dwóch dni mecze sie z katarem :(

To jesteśmy równo, ja też dziś kończę 34 tygdzień.
Mi ten *spam* trochę na katar pomagał, tzn. trochę ulżył, jak byłam przeziębiona, bo i tak ze 3 tygodnie smarkałam

Chciałam się za to powoli zabrać, bo nie zaszkodzi, jak gdzieś w kącie torba będzie czekać ale jakoś nie mogę się do końca zmobilizować
na rodzic o ludzku lub mama ginekolog

Ja już mam naszykowana nie miałam żadnej listy
Wrzuciłam
Paczkę pampersow i chusteczki
Płyn do higieny
Podkłady
Majtki jednorazowe i bawełniane
Piżama x3 i szlafrok
Smoczek
Kosmetyki typu szampon żel pasta szczoteczka grzebień - kupiłam w rosmanie takie miniaturki żeby nie zajmowały za dużo miejsca
Wkładki do stanika
Stanik
Krem do pupy
Ubranka dla małego weznie maz razem z fotelikiem jak będziemy wychodzić
Chyba tyle ..

Ja już mam naszykowana nie miałam żadnej listy
Wrzuciłam
Paczkę pampersow i chusteczki
Płyn do higieny
Podkłady
Majtki jednorazowe i bawełniane
Piżama x3 i szlafrok
Smoczek
Kosmetyki typu szampon żel pasta szczoteczka grzebień - kupiłam w rosmanie takie miniaturki żeby nie zajmowały za dużo miejsca
Wkładki do stanika
Stanik
Krem do pupy
Ubranka dla małego weznie maz razem z fotelikiem jak będziemy wychodzić
Chyba tyle ..
Dobrze masz. Ja musialam wziąć dla malego wszystko. Od pampersow po ubranka, pieluszki tetrowe, flanelowe, podklady na lozko i przewojak, kremy do pupy, zele do mycia. Doslownie wszystko od a do z. Mam wiec dwie trorby. Swoja i małego

Dobrze masz. Ja musialam wziąć dla malego wszystko. Od pampersow po ubranka, pieluszki tetrowe, flanelowe, podklady na lozko i przewojak, kremy do pupy, zele do mycia. Doslownie wszystko od a do z. Mam wiec dwie trorby. Swoja i małego

Właśnie tam w szpitalu gdzie rodzę dają ubranka tylko pampersy chusteczki i krem mam mieć swoje
Właśnie jeszcze zapakowałam 2x pieluszki tetrowe

A ubranka mąż ma przywieź przy wypisie
Tyle dobrze

Już po wizycie, szyjka skrócona ale jeszcze zamknięta :-) którą datę porodu najbardziej bierze pod uwagę Wasz ginekolog, bo w pierwszej ciąży to sugerowała mi się lekarka tylko OM a teraz ta lekarka co prowadzi tą ciążę najbardziej sugeruje się terminem z pierwszego Usg prenatalnego i trochę mnie to martwi bo z USG mam termin na 24 czerwca a z OM 1 lipca a lekarka każe mi jechać do szpitala 1-lipca jeśli nie urodzę i boję się, że w szpitalu mnie nie przyjmą bo oni chyba bardziej sugerują się miesiączką .

reklama
Już po wizycie, szyjka skrócona ale jeszcze zamknięta :-) którą datę porodu najbardziej bierze pod uwagę Wasz ginekolog, bo w pierwszej ciąży to sugerowała mi się lekarka tylko OM a teraz ta lekarka co prowadzi tą ciążę najbardziej sugeruje się terminem z pierwszego Usg prenatalnego i trochę mnie to martwi bo z USG mam termin na 24 czerwca a z OM 1 lipca a lekarka każe mi jechać do szpitala 1-lipca jeśli nie urodzę i boję się, że w szpitalu mnie nie przyjmą bo oni chyba bardziej sugerują się miesiączką .
Moja jedzie według om ale u mnie różnica niewielka .

Do góry