reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Cześć dziewczyny [emoji4]
Kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji110][emoji110][emoji110]
I miłego dnia [emoji4]

Dzisiaj u mnie paskudna pogoda, spać się chce, oczy lecą, a roboty dużo...
Ale cóż, za chwilę zrobię cacao, może trochę postawi mnie na nogi ;)

Wczoraj wzięłam się za torbę... Co prawda spakowana od stycznia, ale dołożyłam kilka rzeczy, typowo "poporodowych" (mam nadzieję, że do porodu już nie wyląduję na IP...), sexi siatkowe majtki, wkładki, itd. Dokończę jak przyjdzie zamówienie, bo do mnie do szpitala trzeba podkłady 60x90, a ja zamawiając wcześniej zamówiłam 60x40...

Jeszcze zostało dokończenie torby na porodówkę, i tak się zastanawiam - pakuję też rzeczy dla O, klapki i ubranie do przebrania - myślicie, że mogą być luźne krótkie spodenki (takie do kolan)? Czy raczej mimo spodziewanego upału itd lepiej spodnie z dresu?
Moj mial dresy, ale to byl listopad. Tym razem na pewno nie bedzie sie pocil w dlugich. Mysle, ze nikogo nie zaintetesuje jak jest tatus ubrany[emoji6]

reklama
Ja już mam wszystko ogarnięte od końca czerwca.

A to nawet nie wiedziałam. Muszę potem gina zapytać.

Kupiłam jeden tak na wszelki wypadek chociaż nie planuje dawać ale różnie może być więc wolę mieć :) kupiłam MAM mini.
Zobacz załącznik 859584
Uuu Olcia jeszcze czerwiec się nie zaczął a Ty masz już wszystko od końca czerwca porobione[emoji23] ale Ci się śpieszy [emoji16]

Aga mi w szpitalu powiedzieli ze osoba która będzie ze mna przy porodzie wystarczy ze będzie mieć inne ubranie na zmianę i inne klapki
tylko nie to w czym do szpitala przyjedzie

Ja zaczynam dzisiaj...
Gdyby nie planowana przeprowadzka, to pewnie poczekałabym jeszcze trochę, ale ostatni okres przed przeprowadzką to będzie pakowanie, a też na zaraz po przeprowadzce nie chcę tego zostawiać, bo wolę móc poleżeć...
Wyprasuję i spakuję do toreb próżniowych...

O właśnie - @Margana - rozmawiałyśmy jakiś czas temu o workach próżniowych - zrobiłam test, i po jakimś tygodniu-dwóch nie zauważyłam dopływu powietrza... Wiem, że test bardziej wiarygodny za parę miesięcy, ale jak na razie jestem z worków zadowolona
Zwłaszcza, że były bardzo tanie....
Oj dziekuje kochana, ze pamietalas[emoji8] Zapisalam sobie ta aukcje. Zamowie za jakis vzas, bo widze, ze z tych co mam to juz tylko jeden trzyma.
A mi dzis powinna przyjsc paczka z tym zestawem TT, zamawialas juz?

\

Hmmmm może jednak tak... bo takie opisy są dość długie, wiem z doświadczenia ;) i potem łatwiej znaleźć tam porodową story każdej z forum :) Ale może niech dziewczyny też się wypowiedzą :)

A chyba nie :D

Ja mam z 6 smoczków, jakimś trafem każdy uważa że smoczki są super gadżetem i wszystkie dostałam od znajomych, bo ładne i słodkie :D więc mam i myślę że jeden dobrze mieć na wypadek gdyby urodził się wyjec i koleżanki z pokoju w szpitalu by chciały nas zabić ;)
Albo Twój spokojny to zawsze możesz oddać jakby którejś się trafił wyjec i to Ty byś miała ochotę kogoś pozabijac [emoji23]

hej,
zbieram się do sklepu coś na obiad kupić, bo mamy dziś gościa oraz ogarnąć mieszkanie muszę. Wczoraj jak siedzieliśmy wieczór to zaczęłam płakać, łzy mi wielkości grochu leciały jak jakieś wariatce :( i tak godzinę :(

Za wizytujące :)

ja początkiem lipca planuje prać :)
Oj czemu te lzy? Tak po prostu?

reklama
Ja też mam termin na koniec lipca. :) Ja mam wózek, troszkę ubranek, pieluszki, łóżeczko. Muszę dokupić materac jeszcze i kołderkę.

A powiedzcie mi dziewczyny czy smoczek kupuje się dopiero po porodzie? Czy Wy już macie? Jak to jest z tymi smoczkami, jestem kompletnie zielona w tym temacie.
Z tym smoczkiem to jak uwazasz. Ja mam jeden na wszelki wypadek.
A prawda jest taka, ze nie kazde dziecko chce smoczek, a i potrafia tez wybrzydzac z rodzajem.

Do góry