reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Witam :) u mnie dziś pochmurno, w nocy tak lało że musiałam wstawać okna zamykać. Od jakiegoś czasu chodzi za mną nurtujący problem :D Kiedy i jak zacząć myśleć o zabezpieczeniu przed odejściem wód? Macie jakieś pomysł? Głównie martwi mnie że odejdą, o ile w ogóle odejdą, to w łóżku a ja nie mam żadnych nakładek na materac tylko podkłady.
I wczoraj pojawił się drugi problem w mojej głowie, otóż jak zabezpieczyć się po porodzie żeby przypadkiem nie wpaść. Macie jakieś rady? Czy anty można stosować przy kp?

A jak! :D tylko ciekawe czy w ogóle mam co liczyć na urodzenie wcześniej skoro u mnie nic się nie dzieje, zero skurczy przepowjadajacych, rozwarcia, skróconej szyjki, ucisku czy napinania brzucha.

Szczerze to ja też :D jakby to była najprzyjemniejsza przygoda mojego życia :D
Ciekawe po jakim czasie pożałuje tej myśli Jana

A masz jakieś pomysły żeby urodzić szybciej? Ja jedyne co narazie planuje to picie naparu z liści malin i seks. Nic więcej nie przychodzi mi do głowy. Wątpię żeby u mnie pomogło np chodzenie po schodach bo chodzę codziennie po kilka razy, tak samo jakieś mycie okien czy sprzątanie bo na bieżąco się schylam i coś robię.
Co do ochrony łóżka słyszałam, że niektóre kobiety podkladaja te "ceratowe" zabezpieczenia , które kupujemy do łużeczek dziecięcych... Te pod prześcieradło

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry..!

Ja dzisiaj trochę na większym luzie niż 2 ostatnie dni.. mamy obrączki, będziemy dzwonić di restauracji w sprawie obiadu po ślubie- będzie na 17-18 osób (17 we Włoszech pechowa, więc M. kombinuje kogo jeszcze zaprosić :D ). Obrączki wczoraj kupiliśmy :) Ślub totalnie na wariata.. ;)

A jak! :D tylko ciekawe czy w ogóle mam co liczyć na urodzenie wcześniej skoro u mnie nic się nie dzieje, zero skurczy przepowjadajacych, rozwarcia, skróconej szyjki, ucisku czy napinania brzucha.

Ola, miałam tak samo :tak: poród w terminie, tyle tylko że długo mi się wszystko skracało, rozwierało itp...

@_agnieszka_- jeszcze wcześnie, wiem, ale może niedługo zrób jakiś oddzielny wątek na opowieści z porodówki, co? :)

A tak wgl to witam się w 32t0dniu [emoji16][emoji16] u mnie bardzo slonecznie ... Szykuje sie upał... Niebo błękitne bez żadnej chmurki ... A wczoraj było tak fajnie pochmurno ech... Ale chociaż pies się cieszy i grzeje dupke na balkonie [emoji16] Trzymam kciuki za wszystkie wizyty [emoji256][emoji256][emoji110][emoji110][emoji110]

A tak wgl to witam się w 32t0dniu [emoji16][emoji16] u mnie bardzo slonecznie ... Szykuje sie upał... Niebo błękitne bez żadnej chmurki ... A wczoraj było tak fajnie pochmurno ech... Ale chociaż pies się cieszy i grzeje dupke na balkonie [emoji16] Trzymam kciuki za wszystkie wizyty [emoji256][emoji256][emoji110][emoji110][emoji110]
U nas tez piekna pogoda. Znowu sie spocę zanum się u gina na samolot wdrapie.

Dzień dobry..!

Ja dzisiaj trochę na większym luzie niż 2 ostatnie dni.. mamy obrączki, będziemy dzwonić di restauracji w sprawie obiadu po ślubie- będzie na 17-18 osób (17 we Włoszech pechowa, więc M. kombinuje kogo jeszcze zaprosić :D ). Obrączki wczoraj kupiliśmy :) Ślub totalnie na wariata.. ;)

Ola, miałam tak samo :tak: poród w terminie, tyle tylko że długo mi się wszystko skracało, rozwierało itp...

@_agnieszka_- jeszcze wcześnie, wiem, ale może niedługo zrób jakiś oddzielny wątek na opowieści z porodówki, co? :)
A malenstwo policzyl ?:D
Moja corka urodzila sie w piatek 17 ...ale w moje urodziny :p

Ja jeszcze prawie nic nie mam - wózek i troszkę ubranek. Planuje się za to porządnie wziąć po długim weekendzie. Wtedy też będę prać. Ale ja mam termin na koniec lipca :)
Ja też mam termin na koniec lipca. :) Ja mam wózek, troszkę ubranek, pieluszki, łóżeczko. Muszę dokupić materac jeszcze i kołderkę.

A powiedzcie mi dziewczyny czy smoczek kupuje się dopiero po porodzie? Czy Wy już macie? Jak to jest z tymi smoczkami, jestem kompletnie zielona w tym temacie.

Ja też mam termin na koniec lipca. :) Ja mam wózek, troszkę ubranek, pieluszki, łóżeczko. Muszę dokupić materac jeszcze i kołderkę.

A powiedzcie mi dziewczyny czy smoczek kupuje się dopiero po porodzie? Czy Wy już macie? Jak to jest z tymi smoczkami, jestem kompletnie zielona w tym temacie.
podobno lepiej nie dawac od razu, zeby dziecko stymulowalo piersi itd... niektorzy pisza po 2 tygodniach aleeee .... jak sie trafi wiecznie wiszace na cycu to moze jednak lepiej odrobine przymknac oko ?
Ja mam silikonowy z chcicco 0+ ...moi starsi pogardzili, wcale nie chcieli.

reklama

Ja kupiłam jeden z lowi
Przy Marcelinie kupiłam a aventa chyba 4 szt a były bardzo drogie
a okazało się ze marcelina się dusiła smoczkiem i wogole nie miała wiec teraz kupiłam najtańszy jeden wezmę do szpitala zobaczymy czy junior będzie zainteresowany

Do góry