reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Jak tam wasze brzuszki ja wczoraj spotkałam się z koleżanką i nie mogła uwierzyć to że 32 tydz

Załączniki

• 20180523_104727.jpg
    20180523_104727.jpg
    671,4 KB · Wyświetleń: 81
reklama
Hej dziewczyny, wyprawki macie już gotowe czy jeszcze dokupujecie coś?:wink:
Kiedy powinno się zrobić pranie ciuszków dla maleństwa? ;)
Ja już mam wszystko ogarnięte od końca czerwca.

Tylko się ciesz że tak ładnie przechodzisz ta ciążę:) A co do tabletek tak są specjalne dla mam karmiących piersią jednoskladnikowe:)
A to nawet nie wiedziałam. Muszę potem gina zapytać.

Ja też mam termin na koniec lipca. :) Ja mam wózek, troszkę ubranek, pieluszki, łóżeczko. Muszę dokupić materac jeszcze i kołderkę.

A powiedzcie mi dziewczyny czy smoczek kupuje się dopiero po porodzie? Czy Wy już macie? Jak to jest z tymi smoczkami, jestem kompletnie zielona w tym temacie.
Kupiłam jeden tak na wszelki wypadek chociaż nie planuje dawać ale różnie może być więc wolę mieć :) kupiłam MAM mini.
Screenshot_20180523-105827.png

Załączniki

• Screenshot_20180523-105827.png
    Screenshot_20180523-105827.png
    35,1 KB · Wyświetleń: 346
Witam :) u mnie dziś pochmurno, w nocy tak lało że musiałam wstawać okna zamykać. Od jakiegoś czasu chodzi za mną nurtujący problem :D Kiedy i jak zacząć myśleć o zabezpieczeniu przed odejściem wód? Macie jakieś pomysł? Głównie martwi mnie że odejdą, o ile w ogóle odejdą, to w łóżku a ja nie mam żadnych nakładek na materac tylko podkłady.
I wczoraj pojawił się drugi problem w mojej głowie, otóż jak zabezpieczyć się po porodzie żeby przypadkiem nie wpaść. Macie jakieś rady? Czy anty można stosować przy kp?

A jak! :D tylko ciekawe czy w ogóle mam co liczyć na urodzenie wcześniej skoro u mnie nic się nie dzieje, zero skurczy przepowjadajacych, rozwarcia, skróconej szyjki, ucisku czy napinania brzucha.

Szczerze to ja też :D jakby to była najprzyjemniejsza przygoda mojego życia :D
Ciekawe po jakim czasie pożałuje tej myśli Jana

A masz jakieś pomysły żeby urodzić szybciej? Ja jedyne co narazie planuje to picie naparu z liści malin i seks. Nic więcej nie przychodzi mi do głowy. Wątpię żeby u mnie pomogło np chodzenie po schodach bo chodzę codziennie po kilka razy, tak samo jakieś mycie okien czy sprzątanie bo na bieżąco się schylam i coś robię.
Ja w pierwszej ciazy w ogole nie myslalam o tych wodach i mialam szczescie, ze odesxly na porodowce[emoji6] Jesli chodzi o lozko to jedyne wyjscie to wlasnie nakladka, tez sie zastanawiam czy nie kupic. Tym bardziej, ze mloda rano zawsze karmilam w lozku i dwa razy jej sie zdarzylo tak mocno odbic po jedzeniu, ze pol lozka mi zarzygala[emoji53]

Co do antykoncepcji to ja zaraz po pologu bralam tabletki. Przy kp mozna brac tylko minipigulke jednoskladnikowa. I momo, ze nie bardzo mi odpowiadaly to teraz chyba tez sie zdecyduje.

myślałam już o tym, ale pytanie tylko, czy ktoś będzie tam pisał... [emoji15]
Bo większość jednak tutaj pisze, a do innych wątków to kopiuje itd... [emoji15]
\

Hmmmm może jednak tak... bo takie opisy są dość długie, wiem z doświadczenia ;) i potem łatwiej znaleźć tam porodową story każdej z forum :) Ale może niech dziewczyny też się wypowiedzą :)

A malenstwo policzyl ?:D
Moja corka urodzila sie w piatek 17 ...ale w moje urodziny :p

A chyba nie :D

A powiedzcie mi dziewczyny czy smoczek kupuje się dopiero po porodzie? Czy Wy już macie? Jak to jest z tymi smoczkami, jestem kompletnie zielona w tym temacie.

Ja mam z 6 smoczków, jakimś trafem każdy uważa że smoczki są super gadżetem i wszystkie dostałam od znajomych, bo ładne i słodkie :D więc mam i myślę że jeden dobrze mieć na wypadek gdyby urodził się wyjec i koleżanki z pokoju w szpitalu by chciały nas zabić ;)

reklama
Ja się zbieram sprzątać od pół godz i nie mogę wstać z krzesła [emoji23]

Jprdl siedzę w domu a nic mi się nie chce ...
a tyle kurna planów miałam jak będę na l4 porządki w szafie,
W kuchni
Ze będę Małgosia rozenek i test białej rękawiczki będzie u mnie na 6 a h...ja robię prócz udawania gospodyni domowej

Do góry