reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Jak tam wasze brzuszki ja wczoraj spotkałam się z koleżanką i nie mogła uwierzyć to że 32 tydz

Załączniki

• 20180523_104727.jpg
    20180523_104727.jpg
    671,4 KB · Wyświetleń: 78
reklama
Hej dziewczyny, wyprawki macie już gotowe czy jeszcze dokupujecie coś?:wink:
Kiedy powinno się zrobić pranie ciuszków dla maleństwa? ;)
Ja już mam wszystko ogarnięte od końca czerwca.

Tylko się ciesz że tak ładnie przechodzisz ta ciążę:) A co do tabletek tak są specjalne dla mam karmiących piersią jednoskladnikowe:)
A to nawet nie wiedziałam. Muszę potem gina zapytać.

Ja też mam termin na koniec lipca. :) Ja mam wózek, troszkę ubranek, pieluszki, łóżeczko. Muszę dokupić materac jeszcze i kołderkę.

A powiedzcie mi dziewczyny czy smoczek kupuje się dopiero po porodzie? Czy Wy już macie? Jak to jest z tymi smoczkami, jestem kompletnie zielona w tym temacie.
Kupiłam jeden tak na wszelki wypadek chociaż nie planuje dawać ale różnie może być więc wolę mieć :) kupiłam MAM mini.
Screenshot_20180523-105827.png

Załączniki

• Screenshot_20180523-105827.png
    Screenshot_20180523-105827.png
    35,1 KB · Wyświetleń: 343
Witam :) u mnie dziś pochmurno, w nocy tak lało że musiałam wstawać okna zamykać. Od jakiegoś czasu chodzi za mną nurtujący problem :D Kiedy i jak zacząć myśleć o zabezpieczeniu przed odejściem wód? Macie jakieś pomysł? Głównie martwi mnie że odejdą, o ile w ogóle odejdą, to w łóżku a ja nie mam żadnych nakładek na materac tylko podkłady.
I wczoraj pojawił się drugi problem w mojej głowie, otóż jak zabezpieczyć się po porodzie żeby przypadkiem nie wpaść. Macie jakieś rady? Czy anty można stosować przy kp?

A jak! :D tylko ciekawe czy w ogóle mam co liczyć na urodzenie wcześniej skoro u mnie nic się nie dzieje, zero skurczy przepowjadajacych, rozwarcia, skróconej szyjki, ucisku czy napinania brzucha.

Szczerze to ja też :D jakby to była najprzyjemniejsza przygoda mojego życia :D
Ciekawe po jakim czasie pożałuje tej myśli Jana

A masz jakieś pomysły żeby urodzić szybciej? Ja jedyne co narazie planuje to picie naparu z liści malin i seks. Nic więcej nie przychodzi mi do głowy. Wątpię żeby u mnie pomogło np chodzenie po schodach bo chodzę codziennie po kilka razy, tak samo jakieś mycie okien czy sprzątanie bo na bieżąco się schylam i coś robię.
Ja w pierwszej ciazy w ogole nie myslalam o tych wodach i mialam szczescie, ze odesxly na porodowce[emoji6] Jesli chodzi o lozko to jedyne wyjscie to wlasnie nakladka, tez sie zastanawiam czy nie kupic. Tym bardziej, ze mloda rano zawsze karmilam w lozku i dwa razy jej sie zdarzylo tak mocno odbic po jedzeniu, ze pol lozka mi zarzygala[emoji53]

Co do antykoncepcji to ja zaraz po pologu bralam tabletki. Przy kp mozna brac tylko minipigulke jednoskladnikowa. I momo, ze nie bardzo mi odpowiadaly to teraz chyba tez sie zdecyduje.

myślałam już o tym, ale pytanie tylko, czy ktoś będzie tam pisał... [emoji15]
Bo większość jednak tutaj pisze, a do innych wątków to kopiuje itd... [emoji15]
\

Hmmmm może jednak tak... bo takie opisy są dość długie, wiem z doświadczenia ;) i potem łatwiej znaleźć tam porodową story każdej z forum :) Ale może niech dziewczyny też się wypowiedzą :)

A malenstwo policzyl ?:D
Moja corka urodzila sie w piatek 17 ...ale w moje urodziny :p

A chyba nie :D

A powiedzcie mi dziewczyny czy smoczek kupuje się dopiero po porodzie? Czy Wy już macie? Jak to jest z tymi smoczkami, jestem kompletnie zielona w tym temacie.

Ja mam z 6 smoczków, jakimś trafem każdy uważa że smoczki są super gadżetem i wszystkie dostałam od znajomych, bo ładne i słodkie :D więc mam i myślę że jeden dobrze mieć na wypadek gdyby urodził się wyjec i koleżanki z pokoju w szpitalu by chciały nas zabić ;)

reklama
Ja się zbieram sprzątać od pół godz i nie mogę wstać z krzesła [emoji23]

Jprdl siedzę w domu a nic mi się nie chce ...
a tyle kurna planów miałam jak będę na l4 porządki w szafie,
W kuchni
Ze będę Małgosia rozenek i test białej rękawiczki będzie u mnie na 6 a h...ja robię prócz udawania gospodyni domowej

Do góry