reklama
olaaa7
Fanka BB :)
Ja już mam wszystko ogarnięte od końca czerwca.Hej dziewczyny, wyprawki macie już gotowe czy jeszcze dokupujecie coś?
Kiedy powinno się zrobić pranie ciuszków dla maleństwa?
A to nawet nie wiedziałam. Muszę potem gina zapytać.Tylko się ciesz że tak ładnie przechodzisz ta ciążę A co do tabletek tak są specjalne dla mam karmiących piersią jednoskladnikowe
Kupiłam jeden tak na wszelki wypadek chociaż nie planuje dawać ale różnie może być więc wolę mieć kupiłam MAM mini.Ja też mam termin na koniec lipca. Ja mam wózek, troszkę ubranek, pieluszki, łóżeczko. Muszę dokupić materac jeszcze i kołderkę.
A powiedzcie mi dziewczyny czy smoczek kupuje się dopiero po porodzie? Czy Wy już macie? Jak to jest z tymi smoczkami, jestem kompletnie zielona w tym temacie.
Załączniki
Moni17.06
ja 2 tygodnie temu pralam ok a jutro bede 33 tydzienCzyli jak zacznę już prać to nie będzie za szybko? Bo ja dopiero 30 tydzień jestem
Margana
Ja w pierwszej ciazy w ogole nie myslalam o tych wodach i mialam szczescie, ze odesxly na porodowce[emoji6] Jesli chodzi o lozko to jedyne wyjscie to wlasnie nakladka, tez sie zastanawiam czy nie kupic. Tym bardziej, ze mloda rano zawsze karmilam w lozku i dwa razy jej sie zdarzylo tak mocno odbic po jedzeniu, ze pol lozka mi zarzygala[emoji53]Witam u mnie dziś pochmurno, w nocy tak lało że musiałam wstawać okna zamykać. Od jakiegoś czasu chodzi za mną nurtujący problem Kiedy i jak zacząć myśleć o zabezpieczeniu przed odejściem wód? Macie jakieś pomysł? Głównie martwi mnie że odejdą, o ile w ogóle odejdą, to w łóżku a ja nie mam żadnych nakładek na materac tylko podkłady.
I wczoraj pojawił się drugi problem w mojej głowie, otóż jak zabezpieczyć się po porodzie żeby przypadkiem nie wpaść. Macie jakieś rady? Czy anty można stosować przy kp?
A jak! tylko ciekawe czy w ogóle mam co liczyć na urodzenie wcześniej skoro u mnie nic się nie dzieje, zero skurczy przepowjadajacych, rozwarcia, skróconej szyjki, ucisku czy napinania brzucha.
Szczerze to ja też jakby to była najprzyjemniejsza przygoda mojego życia
Ciekawe po jakim czasie pożałuje tej myśli Jana
A masz jakieś pomysły żeby urodzić szybciej? Ja jedyne co narazie planuje to picie naparu z liści malin i seks. Nic więcej nie przychodzi mi do głowy. Wątpię żeby u mnie pomogło np chodzenie po schodach bo chodzę codziennie po kilka razy, tak samo jakieś mycie okien czy sprzątanie bo na bieżąco się schylam i coś robię.
Co do antykoncepcji to ja zaraz po pologu bralam tabletki. Przy kp mozna brac tylko minipigulke jednoskladnikowa. I momo, ze nie bardzo mi odpowiadaly to teraz chyba tez sie zdecyduje.
Margana
Trzymam kciuki!Super gratuluje 35 tygodnia :* ja dziś jadę na sprawdzenie przepływow także kciuki się przydadzą :*
Margana
Zaciskam [emoji110][emoji110]Ja. Na 18.30
\myślałam już o tym, ale pytanie tylko, czy ktoś będzie tam pisał... [emoji15]
Bo większość jednak tutaj pisze, a do innych wątków to kopiuje itd... [emoji15]
Hmmmm może jednak tak... bo takie opisy są dość długie, wiem z doświadczenia i potem łatwiej znaleźć tam porodową story każdej z forum Ale może niech dziewczyny też się wypowiedzą
A malenstwo policzyl ?
Moja corka urodzila sie w piatek 17 ...ale w moje urodziny
A chyba nie
A powiedzcie mi dziewczyny czy smoczek kupuje się dopiero po porodzie? Czy Wy już macie? Jak to jest z tymi smoczkami, jestem kompletnie zielona w tym temacie.
Ja mam z 6 smoczków, jakimś trafem każdy uważa że smoczki są super gadżetem i wszystkie dostałam od znajomych, bo ładne i słodkie więc mam i myślę że jeden dobrze mieć na wypadek gdyby urodził się wyjec i koleżanki z pokoju w szpitalu by chciały nas zabić
Margana
To tez trzymam [emoji110][emoji110]A ja na 17
ja mam ochotę dziś troszeczkę pobrać ciuszków :ja 2 tygodnie temu pralam ok a jutro bede 33 tydzien
reklama
Karla88
Ja się zbieram sprzątać od pół godz i nie mogę wstać z krzesła [emoji23]
Jprdl siedzę w domu a nic mi się nie chce ...
a tyle kurna planów miałam jak będę na l4 porządki w szafie,
W kuchni
Ze będę Małgosia rozenek i test białej rękawiczki będzie u mnie na 6 a h...ja robię prócz udawania gospodyni domowej
Jprdl siedzę w domu a nic mi się nie chce ...
a tyle kurna planów miałam jak będę na l4 porządki w szafie,
W kuchni
Ze będę Małgosia rozenek i test białej rękawiczki będzie u mnie na 6 a h...ja robię prócz udawania gospodyni domowej
Podziel się: