reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Witam :) u mnie dziś pochmurno, w nocy tak lało że musiałam wstawać okna zamykać. Od jakiegoś czasu chodzi za mną nurtujący problem :D Kiedy i jak zacząć myśleć o zabezpieczeniu przed odejściem wód? Macie jakieś pomysł? Głównie martwi mnie że odejdą, o ile w ogóle odejdą, to w łóżku a ja nie mam żadnych nakładek na materac tylko podkłady.
I wczoraj pojawił się drugi problem w mojej głowie, otóż jak zabezpieczyć się po porodzie żeby przypadkiem nie wpaść. Macie jakieś rady? Czy anty można stosować przy kp?

A jak! :D tylko ciekawe czy w ogóle mam co liczyć na urodzenie wcześniej skoro u mnie nic się nie dzieje, zero skurczy przepowjadajacych, rozwarcia, skróconej szyjki, ucisku czy napinania brzucha.

Szczerze to ja też :D jakby to była najprzyjemniejsza przygoda mojego życia :D
Ciekawe po jakim czasie pożałuje tej myśli Jana

A masz jakieś pomysły żeby urodzić szybciej? Ja jedyne co narazie planuje to picie naparu z liści malin i seks. Nic więcej nie przychodzi mi do głowy. Wątpię żeby u mnie pomogło np chodzenie po schodach bo chodzę codziennie po kilka razy, tak samo jakieś mycie okien czy sprzątanie bo na bieżąco się schylam i coś robię.
Tylko się ciesz że tak ładnie przechodzisz ta ciążę:) A co do tabletek tak są specjalne dla mam karmiących piersią jednoskladnikowe:)

reklama
Hej ;)
Dziś zaczynam 35 tydzien ;)
walczymy dalej ;)
Co do przyspieszenia porodu nie pomogę ,bo u mnie to za szybko urodziłam w pierwszej ciąży o miesiąc ;/
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty !
Kto dziś się wybiera ?
Agatka widzisz już jesteś tydzień dalej jak lekarz obstawial zobaczysz do 38 wytrzymacie jak nic :)

Cześć dziewczyny [emoji4]
Kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji110][emoji110][emoji110]
I miłego dnia [emoji4]

Dzisiaj u mnie paskudna pogoda, spać się chce, oczy lecą, a roboty dużo...
Ale cóż, za chwilę zrobię cacao, może trochę postawi mnie na nogi ;)

Wczoraj wzięłam się za torbę... Co prawda spakowana od stycznia, ale dołożyłam kilka rzeczy, typowo "poporodowych" (mam nadzieję, że do porodu już nie wyląduję na IP...), sexi siatkowe majtki, wkładki, itd. Dokończę jak przyjdzie zamówienie, bo do mnie do szpitala trzeba podkłady 60x90, a ja zamawiając wcześniej zamówiłam 60x40...

Jeszcze zostało dokończenie torby na porodówkę, i tak się zastanawiam - pakuję też rzeczy dla O, klapki i ubranie do przebrania - myślicie, że mogą być luźne krótkie spodenki (takie do kolan)? Czy raczej mimo spodziewanego upału itd lepiej spodnie z dresu?

Siemka!
Kciuki a wizyty i wyniki! :*
Co do zabezpieczenia przed odejściem wód nie mam pojęcia. Jeśli chodzi o anty to u Nas będą prezerwatywy. Ja na wszystko co hormonalne źle reaguję, wkładkom nie ufam. Sprawdzały się u Nas idealnie przez prawie 7 lat i im ufamy.
Co do przyśpieszenia akcji porodowej to nie wiem :( Jak u Mnie wybije 37+1 to zacznę sprzątać jak Małgosia Rozenek, myc okna, uprawiać sex, chodzić po schodach i ćwiczyć jak Chodakowska i Lewandowska razem wzięte
Milego dnia :)
Ty Jolka jak tak już chcesz tak jak One sprzątać ćwiczyć itd to może zaproś je do siebie ? Może mają też jakis magiczny sposób żeby poród Ci się ruszył:D

Ja już wyprawkę mam od jakiegoś czasu gotową, w sumie to tylko zasłony muszę nowego do pokoju małego kupić :) Wszystko dawno poprane, poprasowane, torba do szpitala spakowana, fotelik w aucie zamontowany. Pozostaje tylko czekać :)
Czyli jak zacznę już prać to nie będzie za szybko? Bo ja dopiero 30 tydzień jestem :)

Hej dziewczyny, wyprawki macie już gotowe czy jeszcze dokupujecie coś?:wink:
Kiedy powinno się zrobić pranie ciuszków dla maleństwa? ;)
Ja zaczynam dzisiaj...
Gdyby nie planowana przeprowadzka, to pewnie poczekałabym jeszcze trochę, ale ostatni okres przed przeprowadzką to będzie pakowanie, a też na zaraz po przeprowadzce nie chcę tego zostawiać, bo wolę móc poleżeć...
Wyprasuję i spakuję do toreb próżniowych...

O właśnie - @Margana - rozmawiałyśmy jakiś czas temu o workach próżniowych - zrobiłam test, i po jakimś tygodniu-dwóch nie zauważyłam dopływu powietrza... Wiem, że test bardziej wiarygodny za parę miesięcy, ale jak na razie jestem z worków zadowolona
Zwłaszcza, że były bardzo tanie....

reklama
Ja już wyprawkę mam od jakiegoś czasu gotową, w sumie to tylko zasłony muszę nowego do pokoju małego kupić :) Wszystko dawno poprane, poprasowane, torba do szpitala spakowana, fotelik w aucie zamontowany. Pozostaje tylko czekać :)
Pod tym względem jestem jeszcze w czarnej d... [emoji15]
Fotelik w przyszłym tygodniu jedziemy kupić...

Do góry