reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Trzymam kciuki za wizyty i czekam na same dobre wieści ! :)
Wstałam i niestety nie zeszła mi opuchlizna z jednej kostki. Zawsze po nocy było ok, a teraz tylko troszkę się zmniejszyła. Siedze na kanapie ze sniadaniem a nogi trzymam w misce z zimną wodą i czuję trochę ulgę. Może faktycznie pomoże.
I JESTEM MEGA SMUTNA :( Wczoraj wieczorem uświadomiłam sobie że mój plan "urodzić i nie zesrać sie w trakcie" ma małe szanse na powodzenie. A dlaczego? Bo wczoraj jak by to delikatnie ująć: puściłam bąka z farszem.... NA szczęscie akurat robiłam siku więc trochę mniejsza katastrofa niż jakiś czas temu u @Wronka199. :(
Miłego dnia!
Jola nie smutaj! Nawet sie nie zorientujesz w yrakcie porodu[emoji6] Poza tym organizm czesto sie oczyszcza przed porodem, wiec jest szansa, ze nie bedzie czym sie zesrac[emoji3]

reklama
U nas wszystko dobrze, chociaż tyle wysiłku fizycznego że czasami się bałam że skończę w szpitalu. Teraz już zaczynam coraz więcej odpoczywać. Chociaż czas się brać za pranie, I przygotowania wyprawki I pokoju dla młodego. Oto on w 32 tyg.
20180507_123509.jpg

Załączniki

• 20180507_123509.jpg
    20180507_123509.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 268
Dziewczynki a powiedzcie mi czy dziecko po kąpieli trzeba smarować oliwką? Czy wystarczy myć mydelkiem i tyle? No i czy dziecko trzeba smarować przed wyjściem z domu lub ogólnie w ciągu dnia ? I jeśli tak to czym? Należy stosować kremy z filtrem?
Jesli dziecko nie ma suchej skory to nie trzeba po kapieli juz niczym smarowac. Ale mozna balsamwm. Oliwka w ogole nie jest polecana, bo zatyka pory. Jedynie mozna jej uzywac przy bardzo suchej skorze u noworodkow. Po skonczonym miesiacu w ogole nie jest wskazana.
Latem krem z filtrem to moim zdaniem koniecznosc przy tak delikatnej skorze. Wiadomo, ze takiego dziecka w ogole nie powinno sie na slonce wystawiac, ale promienie przechodza tez przez chmury, drzewa, szyby w aucie. Tylko przy niemowlaku wazne jest zeby filtry byly mineralne.
Jesienia i zima analogicznie krem na wiatr i mroz.

Kciuki za wizyty [emoji110][emoji110]
Ja wczoraj wybyłam na shopping ale było mi tak słabo że szybciutko go zakończyłam. Chyba już się nie nadaję na samotne wyjścia. Do tego zgaga. Bekam ogniem... kupiłam wczoraj Rennie i próbuję się ratować. W nocy po sikaniu napinał mi się brzuch. W ogóle w nocy brzuch mnie boli. Szczególnie jak mam pełny pęcherz. Przekręcenie się z boku na bok to straszny wysiłek. Chyba tyle narzekania z rana. Na szczęście jutro wizyta [emoji4]
Kochana lacze sie w bolu, mam wszystkie te dame objawy. Do tego okropny bol krocza i podbrzusza przy chodzeniu[emoji53] Musimy jeszcze troche przetrwac.

reklama
Do góry