reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dziewczynki a powiedzcie mi czy dziecko po kąpieli trzeba smarować oliwką? Czy wystarczy myć mydelkiem i tyle? No i czy dziecko trzeba smarować przed wyjściem z domu lub ogólnie w ciągu dnia ? I jeśli tak to czym? Należy stosować kremy z filtrem?
hm...ja swoje zawsze po kapieli oliwkowalam , cudna skorke mialy poza upalami , wtedy stosowalam talk ... kremu z filtrem za duzo nie uzywalam , jednak dziecka na duze slonce sie nie wystawia ...ale moje byly urodzone zima, teraz pewnie czasem uzyje :)

reklama
Trzymam kciuki za wizyty i czekam na same dobre wieści ! :)
Wstałam i niestety nie zeszła mi opuchlizna z jednej kostki. Zawsze po nocy było ok, a teraz tylko troszkę się zmniejszyła. Siedze na kanapie ze sniadaniem a nogi trzymam w misce z zimną wodą i czuję trochę ulgę. Może faktycznie pomoże.
I JESTEM MEGA SMUTNA :( Wczoraj wieczorem uświadomiłam sobie że mój plan "urodzić i nie zesrać sie w trakcie" ma małe szanse na powodzenie. A dlaczego? Bo wczoraj jak by to delikatnie ująć: puściłam bąka z farszem.... NA szczęscie akurat robiłam siku więc trochę mniejsza katastrofa niż jakiś czas temu u @Wronka199. :(
Miłego dnia!
Jola masz takie mega opisy swoich historii że noc tylko z tobą przebywać na poprawę nastroju :D nie chcesz mnie odwiedzić? :D

Trzymam kciuki za wizyty i czekam na same dobre wieści ! :)
Wstałam i niestety nie zeszła mi opuchlizna z jednej kostki. Zawsze po nocy było ok, a teraz tylko troszkę się zmniejszyła. Siedze na kanapie ze sniadaniem a nogi trzymam w misce z zimną wodą i czuję trochę ulgę. Może faktycznie pomoże.
I JESTEM MEGA SMUTNA :( Wczoraj wieczorem uświadomiłam sobie że mój plan "urodzić i nie zesrać sie w trakcie" ma małe szanse na powodzenie. A dlaczego? Bo wczoraj jak by to delikatnie ująć: puściłam bąka z farszem.... NA szczęscie akurat robiłam siku więc trochę mniejsza katastrofa niż jakiś czas temu u @Wronka199. :(
Miłego dnia!
Dzięki Jola, zaplułam telefon, siebie i łóżko herbatą [emoji1][emoji1][emoji1]
Bąk z farszem [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Dzień dobry. Ja dzisiaj od 5 na nogach, a o 3 się położyłam. Synek przeziebiony, do piątku posiedzi w domu. @JustMe55 a co do pracy, to ją lubię, a poza tym liczę się z tym, ze ZUS bedzie robił kontrolę. Póki placi pracodawca, kasa jest na koncie, a z ZUSu moze być i za rok.

Kciuki za wizyty [emoji110][emoji110]
Ja wczoraj wybyłam na shopping ale było mi tak słabo że szybciutko go zakończyłam. Chyba już się nie nadaję na samotne wyjścia. Do tego zgaga. Bekam ogniem... kupiłam wczoraj Rennie i próbuję się ratować. W nocy po sikaniu napinał mi się brzuch. W ogóle w nocy brzuch mnie boli. Szczególnie jak mam pełny pęcherz. Przekręcenie się z boku na bok to straszny wysiłek. Chyba tyle narzekania z rana. Na szczęście jutro wizyta [emoji4]

Cześć kochane [emoji16] Jolu ostrzegaj przed takimi opisami bo może ktoś właśnie je śniadanie [emoji23] byłam wczoraj na zakupach i kupiłam sukienkę na komunie [emoji4] i torebkę a nie mam butów i chyba będę musiała jeszcze raz jechać kupiłam też trochę rzeczy dla małej [emoji6] i sobie kilka koszulek bo brzuch mi poszedł ostatnio do przodu że koszulki sięgają mi w pół pępka [emoji23] miłego dnia kochane [emoji8]

Próbowałam ale mi nie smakowało :( Taka jakaś kwaśna się wydawała. Nawet ze spienionym mlekiem i cukrem nie podeszła :( Syrop karmelowy też nic nie dał :( a jakiej kawy używasz? Może ja mam jakąś złą

A ja to różnych z nespresso bezkofeinowych używam :) ostatnio volluto i arpeggio decaffeinato :) u nich najlepiej zapytać bo intensywności i smaku są ułożone jakoś tak ze pi jednej stronie są bardziej gorzkie, po drugiej kwaśne :) a po środku są te delikatniejsze :)

reklama
Hej Wam :) nie śpię od 4:30, bo się stresowalam badaniem moczu i piłam i trzymałam, żeby spokojnie mieć czym sikac i tej 7 rano. W piątek wizyta to akurat świeże wyniki będę miała.
Upał dzisiaj znowu mamy, także dzisiaj już siły nie mam na nic :/

Do góry