reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

@Nowaja16 właśnie mama mi rożek kupiła, załatwiła przewijak bo nie ma sensu kupować nowego skoro od kuzynki dostanę nie zniszczony :) łóżeczko będę jakoś na dniach zamawiać :) ale ciuszkowe i kosmetyczne rzeczy dla małego już mam ufff :) dla siebie w sumie też tylko ten stanik i koszule :) ogarniesz spokojnie, usiądź raz i zamów wszystko przez neta najlepiej ;)
Ja już mam wszystko tylko do małej nie wyprane jeszcze

reklama
@Nowaja16 właśnie mama mi rożek kupiła, załatwiła przewijak bo nie ma sensu kupować nowego skoro od kuzynki dostanę nie zniszczony :) łóżeczko będę jakoś na dniach zamawiać :) ale ciuszkowe i kosmetyczne rzeczy dla małego już mam ufff :) dla siebie w sumie też tylko ten stanik i koszule :) ogarniesz spokojnie, usiądź raz i zamów wszystko przez neta najlepiej ;)
Dokładnie masz rację jak masz to kogo dostać to korzystaj ja prawie wszystkie ciuszki mam od siostry mało co kupiłam :) dla siebie też już mam wszystko do szpitala właśnie jakoś musze się zebrać i po ogarniać wszystko juz bo malutko czasu zostało :)
Odpoczywam już dzisiaj nigdzie nie wychodzę i leze. A na obiad chyba frytki zjemy
Wiesz ze tez chyba będą frytki u nas bo nic mi się nie chce robić a jakoś dawno nie jadłam :)
Ja już mam wszystko tylko do małej nie wyprane jeszcze
Właśnie jutro mam wizyte to przy okazji kupie proszek i po piore wszystko dla małej bo chce trochę pospać z pieluszka żeby mała po cc jak nie będzie mogła być ze mną to żeby mnie czuła

Siema!
Ja od rana w szoku. Pisała do mnie znajoma, że urodziła :) Pierworódka, od momentu wjechania na izbę przyjęć do urodzenia minęło dokłądnie 58 minut! :D Pojechała tam z przekonaniem że nie rodzi, bo bolał ją po prostu brzuch jak na okres , ale podobno nie jakoś bardzo. Wody jej odeszły podczas rejestracji w szpitalu i zaraz miała małego przy sobie :)
O kurde, tak rodzic to mozna[emoji3] A jaka waga dzidzi?

Dokładnie masz rację jak masz to kogo dostać to korzystaj ja prawie wszystkie ciuszki mam od siostry mało co kupiłam :) dla siebie też już mam wszystko do szpitala właśnie jakoś musze się zebrać i po ogarniać wszystko juz bo malutko czasu zostało :)

Wiesz ze tez chyba będą frytki u nas bo nic mi się nie chce robić a jakoś dawno nie jadłam :)

Właśnie jutro mam wizyte to przy okazji kupie proszek i po piore wszystko dla małej bo chce trochę pospać z pieluszka żeby mała po cc jak nie będzie mogła być ze mną to żeby mnie czuła
Ja właśnie też dawno nie jadłam ☺️ za pranie już się tydzień biorę. Ale narazie jest tyle prania na bieżąco ze się nie moge zabrac za ciuszki dla Agatki.

Część dziewczyny :)
Kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji110][emoji110][emoji110]
Ja już po - Hania wazy 1675g, tętno 147, i dzisiaj nawet stopek nie można było pooglądać, bo albo nimi wierzgała, albo gdzieś chwała [emoji23]
Coś czuję, że charakterne dziecko mi rośnie [emoji23]
Tzn ze charakterek to po mamusi będzie miała...... [emoji23][emoji23][emoji23]
Super, ze wszystko ok!

Ja bede spacerowac, problem, ze fotelika w niego nie wepne a czasem byloby wygodnie jak np jedziesz na zakupy i zasnie w aucie ... z drugiej strony spacerowki uzywa sie wiecej i lepsze sa te nie z kompletu zamykane w parasolke ... no i mysle dalej :D
Ale do fotelika nozesz kupic adapter.

Kurcze wszystkie wracacie z prenatalnych bez zdjęć... A ja jutro będę miała razem z 3 i 4D i tak się martwię, że nic oprócz kończyn nie zobaczę [emoji23] nie było widać w ogóle buzi?
Moja mloda tez sie zaslaniala, ale kekarz powiedzial, ze zrobi tak, ze sie pokaze. I zrovil[emoji3] Mamy piekny film i fotki[emoji3]

Ja już po badaniach, wszystko ok, szyjka dalej sie nie skraca, rozwarcie bez zmian, skurczy brak, wiec dzisiaj wychodzę do domu [emoji4] z zaleceniem oszczędnego, ale nie leżącego trybu życia. Z leków tylko magnez mam brać...
Super! Nie ma to jak w domu[emoji3] Oby tak juz do terminu!
A ktos Ci bedzie pomagal przy dzieciaczkach?

jest nas wiecej leżących... najgorsze jest to że w TV nic nie ma. Włączam rano jak wracam ze żłobka i do 14 w zasadzie nie przełączam kanałów bo i tak wiem że nic nie znajde, wiec tylko leci cos w tle.
Moj jakoś bardzo nie szaleje, czuje go od czasu do czasu ale to nie jest to co w pierwszej ciąży, wtedy Ada dawała mi nieźle popalić i aż czasami byłam na nią zła :)

Kurcze my dalej nie zdecydowaliśmy sie na imię do małego i zaczyna mnie to stresować.. ostatnio mamy shortlistę składającą się z 3 imion Tymek, Tytus i Piotruś ale żadne mnie do końca nie przekonuje. Ciągle mowimy do małego Kropek :(

@marika twój Maksiu to bedzie Maksymilian czy jakaś krótsza wersja? Maks mi się bardzo podoba ale Maksymilian jest za długie w połączeniu z nazwiskiem mojego M
Dowiedz sie w urzedzie czy nie ma takiego samodzielnego imienia Maks. Moja kolezanka np. dala jednemu synowi Bartek ( nie Bartosz) , a drugiemu Kuba( nie Jakub). Okazalo sie, ze sa takie odrebne imiona, a nie tylko jako zdrobnienia.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry