reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Jest najważniejszy... Tylko wiem jakie mam braki w wyprawce i jaka jestem żywiołowa na co dzień no ale, dam jakoś radę :)
Wiesz jaka ja jestem żywiołowa? A leżę od 10tc.... (tzn od jakiegoś czasu się tylko oszczędzam, ale parę miesięcy było leżenie że wstawaniem tylko do wc, nawet kanapki nie mogłam sobie zrobić....)
Więc - zostało Ci kilka tygodni - dasz radę [emoji106]

reklama
Dziewczyny, napiszę Wam co wrzuciłam do torby do porodu. Jakbyście miły jakieś opinie to chętnie usłyszę czy czegos za mało, za dużo, cos nie potrzebne czegoś brak itp.
-ręczniki kąpielowex2 + ręcznik do rąk
-klapki gumowe
-3 koszule nocne + cieniutki szlafrok
-stopery do uszu gdyby współlokatorka głośno chrapała
-biustonosz do karmienia
-majtki poporodowe + podkłady
-3x ceratki jednorazowe pod prześcieradło
-szczoteczka+pasta do zębów, szczotka do włosów, gumka, tantum rosa + buteleczka do rozrobienia, szampon + żel pod prysznic, małe mydło w płynie, maszynka do golenia
-laktator
-nakładki na brodawki ( w razie gdybym została brutalnie pogryziona :D) + krem z lanoliny
I to tyle. Małego pakuję osobno ale jeszcze nie skończyłam. Dajcie znac czy coś wrzucić bądź wyrzucić, jeśli możecie :)

Ja to samo plus podkłady sedesowe, herbatka laktacyjna, pomadka do ust, ładowarka, kubek+ sztućce (to zależy od szpitala, ja ram wole swoje), wkładki laktacyjne:)

Powiedzcie mi, czy szyjka może znów się wydłużyć??? Chyba któraś z was tak miała co???

Po konkretnym odpoczynku mi po dwóch tygodniach z 28 mm wydłużyła się do 30 mm ( żeby nie było sielankowo po kolejnych dwóch lekkiej aktywności spadła do 26 mm). Z pessarem zaś spadła o 1 mm w 3 tygodnie. Ale u mnie to od mojej aktywności zależy, jak leżę kołkiem jest ok, jak podziałam to leci ;)

Po konkretnym odpoczynku mi po dwóch tygodniach z 28 mm wydłużyła się do 30 mm ( żeby nie było sielankowo po kolejnych dwóch lekkiej aktywności spadła do 26 mm). Z pessarem zaś spadła o 1 mm w 3 tygodnie. Ale u mnie to od mojej aktywności zależy, jak leżę kołkiem jest ok, jak podziałam to leci ;)
No to może jak poleze będzie coś jeszcze ze mnie [emoji14]

Ja też będę mieć córkę, i granatowy wózek ;)
(choć fakt, nie ja go wybierałam, po prostu mam "wypożyczony" od kuzynki ;))
Gdybym miała od kogo wziąć lub wypożyczyć to nie patrzylabym na kolor. Dla syna dostałam za darmo pomarańczowy po dziewczynce ;) Ale skoro już musiałam kupić to mogłam wybierać. Chociaż mąż i tak uważa, że szary jest dla chłopca ;)

reklama
Do góry