reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
To ja do Ikei tylko z mężem ;) na wizyty z mamą itd brakuje cierpliwości [emoji23]
Wchodzimy z listą zakupów ułożonych po kolei działami, wkładamy do wózka, wychodzimy [emoji23]

Ja z mamą bardzo lubię, bo mamy ten sam gust i możemy debatować nad nowymi filiżankami itp :D A z M. już nie pogadam, czy serwetki jednokolorowe, w paski czy może po jednej paczce ze wszystkiego :D Mówi mi bierz co Ci się podoba i koniec :) Ale mama w innym mieście, koleżanki w pracy w ciągu tyg, a siostra studiuje, więc ma różnie zajęcia i też lubi tam jeździć :)

Dokładnie, jak potrzebuje, to niech odkłada, a my się będziemy martwić później ;)

Właśnie myślę, co mam zrobić...
Na pewno żurek z klopsikami, no i mam ochotę na ciasto, ale O miałby ochotę na orzechowe, ja na czekoladowe... I tak myślę, czy zrobić oba, czy nie wiem które...
No i jakaś pizza albo zapiekanka za mną chodzi... Albo lasagne ze szpinakiem... Hmmm, trudny wybór....

Aga, a nie da się połączyć tego czekoladowego placka z orzechowym? Jeden taki, drugi taki i czymś przełożyć? :) Chyba że to zupełnie inne rodzaje ciasta są..?
Może zrób pasta al forno- tak jak lasagne, ale z makaronem zapiekaną?

Ja z mamą bardzo lubię, bo mamy ten sam gust i możemy debatować nad nowymi filiżankami itp :D A z M. już nie pogadam, czy serwetki jednokolorowe, w paski czy może po jednej paczce ze wszystkiego :D Mówi mi bierz co Ci się podoba i koniec :) Ale mama w innym mieście, koleżanki w pracy w ciągu tyg, a siostra studiuje, więc ma różnie zajęcia i też lubi tam jeździć :)

Aga, a nie da się połączyć tego czekoladowego placka z orzechowym? Jeden taki, drugi taki i czymś przełożyć? :) Chyba że to zupełnie inne rodzaje ciasta są..?
Może zrób pasta al forno- tak jak lasagne, ale z makaronem zapiekaną?
mistrz kompromisu !:D

Dokładam do wagi :)

IMG_4679.JPG

Załączniki

• IMG_4679.JPG
    IMG_4679.JPG
    264,4 KB · Wyświetleń: 410
Dziewczyny, zaczynam panikować.
Jeszcze tylko dwa miesiące, a ja jeszcze muszę zrobić remont, rozkręcić firmę, skończyć ważny projekt, znaleźć sposób, żeby interes się toczył, jak będę na urlopie, znaleźć pracownika, skończyć rok na studiach, i to wszystko z rocznym dzieckiem na stanie, i coraz trudniej mi siedzieć przy kompie, z koncentracją też nie najlepiej, już i tak nie mam czasu gotować a wyspanie nie mam co liczyć. Ze związkiem też nie najlepiej.

Małe potknięcie i lecę na ryj po całości. Z kasą jestem zupełnie na styk, jeśli ZUS znowu zrobi mi kontrolę, to nie wiem, czy dam radę. Chciałam zatrudnić opiekunkę na 4h dziennie zaraz po porodzie, ale chyba nie starczy mi pieniędzy. Muszę zacząć myśleć o opcjach awaryjnych, poważnie.

Oj tam oj tam, ogarniesz! :tak: Ogarnęłaś remont, przeprowadzkę- to torby nie oganriesz?? :D

Osz kurde, przygotowana jesteś nawet z tymi monetami :D I pamiętaj, SUSZARKA...!! :D :*

Koleguj się no...! :) Ale ja startowo ważyłam ponad 60 :( i przyrzekam, że jak czegoś chcę to sobie nie odmawiam, jak idziemy do knajpy wieczorem, albo M. akurat robi makaron i mam na niego ochotę to zjem :tak: ale z drugiej strony pamiętaj że ja już STARSZA jestem [emoji14] więc ze zrzucaniem będzie trudniej [emoji14] Ale fakt, piję też pokrzywę i chodzę czasami na jakiś masaż, to mi się woda tak nie zatrzymuje też.

Ja muszę właśnie odebrać z OYSHO paczkę, czeka już ze 2 tyg... Wzięłam M-ki, pytanie czy będą dobre :baffled:

:* :* :*

Byliśmy w Ikei, ale z facetem to pół funu, nie interesują go świeczniki, kwiatki, ramki itp.. muszę pojechać drugi raz z siostrą :D Ale ważne że mamy 2 komody plus jakieś pudełka, segregatory do szuflad, 2 nowe patelnie itp :) No i zjadłam hot doga:rolleyes2: A jeszcze piekli przed wejściem kiełbę... i sprzedawali gofry... Mmmmm zdecydowanie muszę tam pojechać na głodnego :tak::tak:
Kiedy ja naprawdę wezme suszarke [emoji16][emoji16][emoji16] ale spakuje ja na końcu samym hehe [emoji1] ooo jeszcze szczoteczke do zębów muszę kupić i pastę i włożyć do torby [emoji16]

Dokładnie, jak potrzebuje, to niech odkłada, a my się będziemy martwić później ;)

Właśnie myślę, co mam zrobić...
Na pewno żurek z klopsikami, no i mam ochotę na ciasto, ale O miałby ochotę na orzechowe, ja na czekoladowe... I tak myślę, czy zrobić oba, czy nie wiem które...
No i jakaś pizza albo zapiekanka za mną chodzi... Albo lasagne ze szpinakiem... Hmmm, trudny wybór....
Oba będziesz miała "na zaś "[emoji16]

reklama
Do góry