reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

U Ciebie nie musi być tak samo. Powiem Ci, że ja przed córka miałam bardzo bolesne miesiączki. Mdlalam z bólu. I od razu wiedziałam, że to skurcze porodowe. Ich niczym nie wyciszysz na dodatek pojawiają się regularnie, są coraz dłuższe i w coraz krótszym odstępie czasu. Na dodatek dziecko robi się właściwie nieaktywne.
Wody mogą w ogóle nie odejść aż do drugiej fazy porodu. U mnie tak właśnie było. Wody odeszły jak zaczęłam przec dopiero.
Jeszcze nie trafiłam na ciężarna która by przegapila, że coś się dzieje. Tak jak pisałam. Na serio. W razie co służę pomocą.

P. S. Większość porodów pierworodek zaczyna się w nocy[emoji16]
To ja naleze do rych ktore wlasnie nie mialy takich wyraznych skurczy, ktore byly coraz czestsze. Mimo tego, ze przez pol ciazy mialam skurcze wyciszane[emoji6]

reklama
Niestety nie zawsze tak to wyglada[emoji53]
Tzn no w innym przypadku odchodzą wody... Nie słyszałam o innych przypadkach [emoji39] no chyba, że poród sam nie przychodzi i muszą w szpitalu oksytocyna wywolywac, ale chętnie się doksztalce jak inaczej może zacząć się poród? Bez odejścia wód czy coraz czestszych skurczy?

Ale czułas że coś jest na rzeczy? Bo o to dokładnie mi chodziło.
No wlasnie nie wiedzialam czy to to czy nie. Dopiero po 3 godzinach zadzwonilam do lekarza i powiedzial zeby jechac na ip bo moga to byc takie skurcze, ktorych nue odczuwam wyraznie. Dopiero po drodze pojawily sie takie wyrazne skurcze co 5 min.
Oczywiscie predzej czy pozniej zawsze bedzue wiadomo ze to to[emoji6] Tylko chodzilo mi o to, ze nie mialam takich typowych narastajacych regularbych skurczy co 15-10-7-5 min. Pojawily sie od razu co 5 min[emoji6]

U Ciebie nie musi być tak samo. Powiem Ci, że ja przed córka miałam bardzo bolesne miesiączki. Mdlalam z bólu. I od razu wiedziałam, że to skurcze porodowe. Ich niczym nie wyciszysz na dodatek pojawiają się regularnie, są coraz dłuższe i w coraz krótszym odstępie czasu. Na dodatek dziecko robi się właściwie nieaktywne.
Wody mogą w ogóle nie odejść aż do drugiej fazy porodu. U mnie tak właśnie było. Wody odeszły jak zaczęłam przec dopiero.
Jeszcze nie trafiłam na ciężarna która by przegapila, że coś się dzieje. Tak jak pisałam. Na serio. W razie co służę pomocą.

P. S. Większość porodów pierworodek zaczyna się w nocy[emoji16]
Ojjj tym, że poród pierworodek zaczyna sie w nocy to mnie nie pocieszylas [emoji16][emoji16] bo ja bym chciała być wyspana przed takim wysilkiem [emoji1][emoji1] a ja niewyspana jestem bardzoo zla... No i mojego faceta ciężko w nocy wybudzic [emoji23]

Ojjj tym, że poród pierworodek zaczyna sie w nocy to mnie nie pocieszylas [emoji16][emoji16] bo ja bym chciała być wyspana przed takim wysilkiem [emoji1][emoji1] a ja niewyspana jestem bardzoo zla... No i mojego faceta ciężko w nocy wybudzic [emoji23]
Mnie zaczęło boleć o 1 w nocy, nawet nie zdążyłam jeszcze zasnąć i potem też nie spalam już do rana. Urodziłam po 15, ale byłam tak wykończona że na koniec przysypialam między skurczami, a mój mnie szarpał zebym oczy otworzyła bo myślał że mdleje ;)

Mnie zaczęło boleć o 1 w nocy, nawet nie zdążyłam jeszcze zasnąć i potem też nie spalam już do rana. Urodziłam po 15, ale byłam tak wykończona że na koniec przysypialam między skurczami, a mój mnie szarpał zebym oczy otworzyła bo myślał że mdleje ;)
Ja padam o 22 i śpię do 8:30 [emoji16][emoji16][emoji16] w ciąży nie mam problemów ze snem... I ogólnie nigdy nie miałam...

Miałam się Ciebie zapytać wczesniej i zapomniałam. Dostaliście już decyzję banku? :)

reklama
Miałam się Ciebie zapytać wczesniej i zapomniałam. Dostaliście już decyzję banku? :)
Dostaliśmy wczoraj smsa z banku, że pozytywnie rozpatrzyli nasz wniosek [emoji1][emoji1] w poniedziałek biuro nieruchomości do nas zadzwoni i będziemy działać bo teraz wiadomo majowka i wszyscy maja wolne

Do góry