reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

U nas dziś upał 31 szok ;/
Dobrze że synek zrobił sobie drzemkę w południe to ja też się przespałam,
Dziś trochę więcej polazilam,staw karmiliśmy kaczki a to do teściów podjechaliśmy

reklama
A jak sytuacja z cisnieniem ?
Średnio. Nie można mi już zwiększyc dawki leków. Ciśnienie skurczowe ok ale rozkurczowe caly czas skacze. Robie co tydzień mocz zeby sprawdzać czy nie ma białka i narazie jest ok :) Walcze z ciśnieniem od 13 tc i wg lekarzy dzielnie się trzymam i mam szanse na donoszenie :)

Jola gdzie rodzić zamierzasz?
Na starynkiewicza. Byłam tam dziś z nadzieją że zobaczę oddział ale nie były oddzialowej. Jakaś miła położna oprawadziła Nas po oddziale położniczym, ale mówi, żebym kiedys przyszła jak będzie oddziałowa, to będą mogły mi nawet pokazać salę porodową. Warunki rodem z prl ale świetna kadra i sprzęt :)
A Ty gdzie chcesz rodzić?

Średnio. Nie można mi już zwiększyc dawki leków. Ciśnienie skurczowe ok ale rozkurczowe caly czas skacze. Robie co tydzień mocz zeby sprawdzać czy nie ma białka i narazie jest ok :) Walcze z ciśnieniem od 13 tc i wg lekarzy dzielnie się trzymam i mam szanse na donoszenie :)

Na starynkiewicza. Byłam tam dziś z nadzieją że zobaczę oddział ale nie były oddzialowej. Jakaś miła położna oprawadziła Nas po oddziale położniczym, ale mówi, żebym kiedys przyszła jak będzie oddziałowa, to będą mogły mi nawet pokazać salę porodową. Warunki rodem z prl ale świetna kadra i sprzęt :)
A Ty gdzie chcesz rodzić?

Ja w zależności do kiedy dotrwam. Jeśli nie dotrwam do terminu to jadę na Żelazną (tam urodziłam pozostałą dwójkę) a jeśli jakimś cudem donoszę tą ciążę to będę rodzić na Żwirki i Wigury w tym nowym szpitalu.

Dziewczyny tak sobie myśle... Czy to możliwe że gdy zacznie sie poród to tego nie zauważę? :D Załóżmy, że nie odejdą mi wody ale zaczną się bóle brzucha a ja będe myslała ze to zwykły ciążowy ból? Mnie całą ciąże coś boli :D Nie zauważę, że to skurcze na przykład?

Nie da się tego pomylić z zwykłym bólem brzucha
A skurcze to wogole poznasz od razu

Dziewczyny tak sobie myśle... Czy to możliwe że gdy zacznie sie poród to tego nie zauważę? :D Załóżmy, że nie odejdą mi wody ale zaczną się bóle brzucha a ja będe myslała ze to zwykły ciążowy ból? Mnie całą ciąże coś boli :D Nie zauważę, że to skurcze na przykład?
Ja tak mialam. Pojawil sie bol brzucha i krzyza. Nie przechodzil i narastal. W koncu zadzwonilam do lekarza i kazal jechac na ip, bo moga to byc takie skurcze, ktorych wyraznie nie odczuwam. Dopiero w drodze do szpitala pomiedzy tym bolem pojawily sie juz takie wyrazne skurcze co 5 min. Wiec spokojnie, nie da sie przegapic[emoji6] Nawet jak nie od razu, to predzej czy pozniej bedziesz wiedziala ze to to[emoji3]

Ja to się najbardziej obawiam że jak się zacznie będę sama :o że M jeszcze nie przyleci aaaaa ale już mam plan B - M rodzice mieszkają 5 min od nas :D i w razie czego mam transport do szpitala na już, a nie sądzę że urodzę w chwilę... [emoji14]
To dobrze, ze masz plan B[emoji3]

reklama
Jakiś czas temu pisałam Wam o mojej koleżance co popękała w trakcie porodu. My we dwie miałyśmy okropne bóle miesiączkowe, ona też na silnych lekach przeciwbólowych a nawet czasem zastrzykach. I ona mówi że jak się zaczęło to nie miała pojęcia ze to to, dopóki nie odeszły wody. Mówi, ze te skurcze nie zrobiły na niej żadnego wrażenia, bo podczas miesiaczki bolało ją znacznie bardziej i dlatego nie myślała że to może być to. I Boję się żeby u mnie nie było podobnie
Tak to prawda, te poczatki moga byc takue niepewne. Ale w koncu zacznie sie konkretnie. I to raczej nie beda od razu parte. Chyba ze bedziesz miala takie szczescie[emoji6]

Do góry