oliwka_11
Moderatorka mama X 3 i 👼
Oj tak...szybko to zlecialo...teraz sierpniowki za moment wrzesniowki. Kurcze ale ten czas zapierdziela.A mowilam ze na dniach sierpniówki się pojawią :-) a tak niedawno my testowałyśmy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Oj tak...szybko to zlecialo...teraz sierpniowki za moment wrzesniowki. Kurcze ale ten czas zapierdziela.A mowilam ze na dniach sierpniówki się pojawią :-) a tak niedawno my testowałyśmy
Oby tak bylo,zeby cie to nie meczylo jak dziewczyny. Ale widzisz ciaza sie rozwija hormony buzuja i daja o sobie znac.No niedobrze mi strasznie... Oby tylko dziś bo oficjalnie mogę napisać że dziś czuje się jak kupa [emoji90]..
27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Za chwile my bedziemy w 3 trymestrze a tu już wątki na 2019 sie zaczną pojawiaćOj tak...szybko to zlecialo...teraz sierpniowki za moment wrzesniowki. Kurcze ale ten czas zapierdziela.
ja pewnie bede miała wsparcie w teściowej bo mam z nia świetny kontakt o ciąży jeszcze nie wie czekam na potwierdzenie przez ginekologa za to z moją mamą już tak świetnego kontaktu nie mam jakoś nie możemy się dogadać staram się bardzo ją szanować bo to moja mama, ale ona jest "starej daty" i tak ciężko się rozmawia namJa tez poki co z tesciami,rodzicow mam 4km od siebie. I tescie by pomogli ale akurat w polowie czerwca wyjezdzaja nad moze na 2 tyg. Wiec juz to widze....leze z bobasem w szpitalu a D bedzie dzwonil gdzie co jest. Jak pracowalam na noce to wyjezdzalam o 19 do pracy. To dzwonil.do mnie na czym podsmazyc pierogi ja ze na oliwie a on sie pyta a gdzie ona jest!
Samopoczucie na razie super oby tak do końca [emoji4]Dzieńdobry moje kobietki jak się czujecie?
My tez jestesmy zakochani w Zakopanym i Tatrach...w tym roku z 10miesieczna córeczka na Giewoncie, też uwielbiamy wędrówki szlakami...uwielniamy te krajobrazy i piękne widoki[emoji4]Co do wakacji to ja kocham zakopane i gory. Tak ze trzy razy w roku dzieciaki ppdrzucam todzicom i na weekend wybywamy we dwoje,wtedy szlaki od rana do nocy. W tym roku pojechalismy z dzieciakami na tydzien. Oni rowniez sie zakochali. A pozniej nasz ulubiony osrodek wczasowy w okolicach Radomia. W tym roku pojedziemy wlasnie tam w Sierpniu chocby na kilka dni. U mnie dzieciaki zimowe wiec od malego zabieralismy ze soba jak byly maluchali-maja we krwi wakacyjne wypady.
To jednym słowem jest ładna niespodzianka [emoji6]Pewnie by tak było w takiej sytuacji, ale moje pierwsze nie było specjalnie planowane. Dopiero organizowałam ślub i myślałam po ślubie się starać. Nie zabezpieczałam się (bo ewentualnie mogłam już mieć dziecko), ale omijałam dni płodne no i 9 miesięcy ta metoda działała, a w 10 owulacja przyszła nieco szybciej Zresztą teraz mam tę samą sytuację bo po otrzymaniu wypowiedzenia omijałam bardzo płodne dni
Nam też już się chyba te materace wyrobily, najgorzej jak wracamy z urlopu z Pl tam mamy fajne twarde łóżeczko a te nasze materace są już okropne ciągle polamani wstawalismy ostatnio i to nawet jeszcze przed ciąża [emoji6] ale teraz kupiłam nam te poduszki profilowane ż bambusa...nie mogę się przestawić na nich spać ale od 3 dni w ogóle mnie nic nie boli więc chyba jakoś działają M też wyspany...Kurcze jaka jestem niewyspana w nocy się non stop budzę. Mam chyba za miękki materac. Wszystko było ok ponad rok, odkąd zaczęłam sypiać u M to nagle przestał mi odpowiadać mój materac. Nie wiem co teraz z nim zrobić. Szkoda mi kasy na nowy bo w sumie ten jest praktycznie nowy, myślę nad zakupem maty kokosowej i włożeniu jej pod pokrowiec ewentualnie o nakładce z kokosem na materac, ale czy to pomoże, szkoda mi wyrzucać kasę jeśli to nic nie da. Miałyście może taki problem?
U mnie brzuszek wyskoczył bardzo późno w pierwszej ciąży coś koło 6-7 mc więc do tego czasu wchodziłem jeszcze w swoje ubraniaTak mieszkamy póki co osobno, jesteśmy razem od lipca więc stosunkowo krótko, poza tym ja mieszkam w jednym domu z rodzicami, ja na piętrze oni na parterze, co prawda mamy wszystko osobne ale M ma dzieci co drugi weekend i 3 razy w tygodniu na 2-3 godzinki więc nie chcieliśmy robić póki co sobie rewolucji w życiu ale myślę, że w tym tygodniu coś już ruszy w kwestii jego przeprowadzki Trzymam kciuki, żebyście byli zadowoleni z materaca
Tak zmieniając temat to muszę sobie kupić jakieś spodnie, myślę nad ocieplanymi leginsami bo wygodnie tylko jakie wybrać? Takie normalne czy już ciążowe?
Mam ten sam problem....cale zycie pije za mało płynów...musze to jakoś zmienić...ale jak...nigdy mi się nie chce pićMnie wcale nie suszy i nie wiem co zrobić żeby pić więcej.
Kochana ciesz się tym stanem i oby tak zostało. U mnie na razie podobnie [emoji4]Powiem wam że mam jak powiedział mi lekarz.. że mam się nie przejmować że mam mało objawów ciążowych bo mogą dopiero nadejść około 8 tygodnia... Od wczoraj czuje że zaczynają boleć mnie piersi.. A dziś z rana jest mi tak nie dobrze że póki co jedyne co włożyłam do ust to herbata miętowa... O budzeniu się w nocy już nie wspominam bo to to w ogóle tragedia. A humorzasta jestem tak strasznie że samej siebie mam dość..
Do tego dziś strasznie boli mnie głowa
27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Ooo....z OM mamy jeden dzień różnicy bo mi niby na 28.07 okaże się też jaki termin lekarz wyliczyja na 29 lipca mam termin według OM
a USG dopiero w piątek matko jak ja się boje czy wszystko jest dobrze od zrobienia testu do wizyty prawie 2 tyg będzie wiec stres niesamowity,na razie mam bol piersi i żadnych innych oznak, ciekawa tylko jestem czy ginekolog wypisze mi zwolnienie jeśli będzie wszystko ok bo podobno na pierwszej wizycie nie chce wypisywać a ja nie wyobrażam sobie powrotu do pracy bo straszny mam tam stres, plany, targety do wyrobienia i codziennie słyszę, że jest mało i mało i tak w kółko:\ chce się cieszyć ciążą, a nie żyć w stresie przez prace
PięknieHej dziewczynki w weekend zrobiłam sobie przerwę od internetu nie nadrobię wszystkiego co napisałyście, mam nadzieje ze u Was weekend minął dobrze bez żadnych stresów przesyłam Wam zdjęcia z dzisiaj rana jak jechałam troszkę śniegu u nas spadło miłego dnia Kochane
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom