reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
ja na 29 lipca mam termin według OM ;)
a USG dopiero w piątek ;) matko jak ja się boje czy wszystko jest dobrze od zrobienia testu do wizyty prawie 2 tyg będzie wiec stres niesamowity,na razie mam bol piersi i żadnych innych oznak, ciekawa tylko jestem czy ginekolog wypisze mi zwolnienie jeśli będzie wszystko ok bo podobno na pierwszej wizycie nie chce wypisywać a ja nie wyobrażam sobie powrotu do pracy bo straszny mam tam stres, plany, targety do wyrobienia i codziennie słyszę, że jest mało i mało i tak w kółko:\ chce się cieszyć ciążą, a nie żyć w stresie przez prace
Na pewno będzie dobrze, nie martw się :)
Marika92 ja właśnie skończyłam 8 tydzień i póki co to nie mam objawów, jedynie sutki są tkliwsze jak mocniej dotknę, zmęczona jestem tak samo jak przed 2-3 tygodniami i nic innego mi nie doszło. Mam nadzieję, że jednak tak już zostanie.

a USG dopiero w piątek ;) matko jak ja się boje czy wszystko jest dobrze od zrobienia testu do wizyty prawie 2 tyg będzie wiec stres niesamowity,na razie mam bol piersi i żadnych innych oznak, ciekawa tylko jestem czy ginekolog wypisze mi zwolnienie jeśli będzie wszystko ok bo podobno na pierwszej wizycie nie chce wypisywać a ja nie wyobrażam sobie powrotu do pracy bo straszny mam tam stres, plany, targety do wyrobienia i codziennie słyszę, że jest mało i mało i tak w kółko:\ chce się cieszyć ciążą, a nie żyć w stresie przez prace
Ja też miałam taką właśnie pracę i nie wyobrażam sobie tego znosić w ciąży. Teraz szef musi mnie do tej pracy przywrócić bo takie jest prawo, ale ja od razu na L4 idę. Tym bardziej, że skoro mnie tam nie chcą to nie zamierzam tam być :p Zresztą dla niego lepiej, że będę na L4 i zus będzie mi płacił.

Mysle ze ze wzgledu wlasnie na duzy stres i obroty w pracy dostaniesz l4. Tylko musosz mu o tym powiedziec.

Kilka dni to nic strasznego,ja bede miec rozwiazanie w polowie czerwca i D bedzie musial wziazc urlop zeby dzieciaki ogarniac do.szkoly
mój mąż ma prace, że nie ma go od poniedziałku do piątku wraca na weekendy, na razie mieszkam u teściów wiec ok, ale od kwietnia przeprowadzamy się na "swoje" ;) i troche się boje jak to będzie ;) ale nie ma rzeczy niemożliwych ;)

Powiem wam że mam jak powiedział mi lekarz.. że mam się nie przejmować że mam mało objawów ciążowych bo mogą dopiero nadejść około 8 tygodnia... Od wczoraj czuje że zaczynają boleć mnie piersi.. A dziś z rana jest mi tak nie dobrze że póki co jedyne co włożyłam do ust to herbata miętowa... O budzeniu się w nocy już nie wspominam bo to to w ogóle tragedia. A humorzasta jestem tak strasznie że samej siebie mam dość..
Do tego dziś strasznie boli mnie głowa :(
p19u3e3k7g5sehzy.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Witaj w klubie , ja mam taki wnerw czasami ze chodza cichutko na paluszkach i mijaja mnie bokiem abym tylko sie nie uruchomila. Ja objawow tez zadnych...poza piersiami. Jejku spac na brzuchu juz nie daje rady bo jeden wielki bol.Widze ze mdlosci cie lapia,wspolczuje ja zaczelam 10 tydz
I narazie spokoj. Kilka razy mnie zmulilo tylko.

Ja też miałam taką właśnie pracę i nie wyobrażam sobie tego znosić w ciąży. Teraz szef musi mnie do tej pracy przywrócić bo takie jest prawo, ale ja od razu na L4 idę. Tym bardziej, że skoro mnie tam nie chcą to nie zamierzam tam być :p Zresztą dla niego lepiej, że będę na L4 i zus będzie mi płacił.
pewnie, że tak ! Korzystaj ze swoich praw ! Bo pracodawcy patrzą tylko na swój tyłek ! Są oczywiście wyjątki, ale rzadkie !

mój mąż ma prace, że nie ma go od poniedziałku do piątku wraca na weekendy, na razie mieszkam u teściów wiec ok, ale od kwietnia przeprowadzamy się na "swoje" ;) i troche się boje jak to będzie ;) ale nie ma rzeczy niemożliwych ;)
Ja tez poki co z tesciami,rodzicow mam 4km od siebie. I tescie by pomogli ale akurat w polowie czerwca wyjezdzaja nad moze na 2 tyg. Wiec juz to widze....leze z bobasem w szpitalu a D bedzie dzwonil gdzie co jest. Jak pracowalam na noce to wyjezdzalam o 19 do pracy. To dzwonil.do mnie na czym podsmazyc pierogi ja ze na oliwie a on sie pyta a gdzie ona jest!

Mysle ze ze wzgledu wlasnie na duzy stres i obroty w pracy dostaniesz l4. Tylko musosz mu o tym powiedziec.
napewno powiem ;) fakt, że fizycznie nie pracuje, ale psychicznie ta praca mnie wykańcza ! Gdyby to byla praca, że ide zrobię swoje mam stale wynagrodzenie to nawet bym nie musiała mieć L4, ale w tej sytuacji nie chce narażać niepotrzebnie dziecka na stres !

reklama
Witaj w klubie , ja mam taki wnerw czasami ze chodza cichutko na paluszkach i mijaja mnie bokiem abym tylko sie nie uruchomila. Ja objawow tez zadnych...poza piersiami. Jejku spac na brzuchu juz nie daje rady bo jeden wielki bol.Widze ze mdlosci cie lapia,wspolczuje ja zaczelam 10 tydz
I narazie spokoj. Kilka razy mnie zmulilo tylko.
No niedobrze mi strasznie... Oby tylko dziś bo oficjalnie mogę napisać że dziś czuje się jak kupa [emoji90]..

p19u3e3k7g5sehzy.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Do góry