reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

No tylko wszy latwo wylapac i trudno sie ich wyprzec. Owsiki nie zawsze daja wyrazne objawy, a i nikomu nie jestes w stanie udowodnic. A niestety jesli w przedsxkolu byl jeden przypadek to prawdopodobnie wiekszosc dzieci je ma.
U nas żadne z dzieci siostry nie chodzi do przedszkola :) ich kuzynka chodzi i im dała w prezencie :)
A ja wiem, ze i to dokladne sprzatanie nic nie da jesli dziecko chodzi do przedszkola. U nas w przedszkolu temat wracal kilka raxy. Odrobaczalismy sie, sprzatalam dokladnie wsxystko, pralam, prasowalam. I wsxystko na nic. Musieliby w tym czasie wsxyscy zrobic to samo, a jest to niemozliwe.

reklama
Kochana po pierwsze to wypowiem sie na temat tego wyspanego taty. Bo, sorki, ale betw mbie bietze jak takich rzeczy slucham. Dlaczego tata ma byc wyspany a mama nie? Bo tata idzie rabo do pracy? A mama co, lezy i wypoczywa caly dzien? Zajmowanie sie dzieckiem jest najciezsza i najbardziej odpowiedzialna praca na swiecie!

A tak pomijajac ta pierwsza kwestie[emoji6] to juz zalezy jak Wy wolicie. Wiadomo, latwiej jest siegac po dziecko kilka razy w nocy wstajac tylko z lozka a nie latac do pokpju obok. Niektorzy wola miec dziecko na oku cala noc.
My akurat nie mielismy wyjscia, bo mieszkalismy wtedy z rodzicami i mielismy do dyspozycji jeden pokoj. Teraz tez nie mamy wyjscia, bo nie chcemy zeby mala budzila mlodsza, wiec przeniesiemy ja do niej jek juz bedzie noce przesypiac.
Oj dziewczynki, ale nikt nie mówi o tym, że tylko facet jest ważny i jego wyspanie :) ale pomyślmy z drugiej strony to jeśli facet pracuje w miejscu gdzie niewyspanie grozi jego życiu to wyspać się musi :) a jak wróci z pracy to wtedy dzięki temu, że wyspał się w nocy może w dzień zająć się dzieckiem a my możemy pospać chociaż 2 pełne h między karmieniem :)

Witam sie w skonczonym 30 tygodniu czyli w 318-)
Jeszcze 6 i bede spokojniejsza :D
Co do pomocy w domu to moj zmywa gary , cos pomoze w kuchni, lozko poscieli a reszta to jakies moje wymysly ;) wyglada na to , ze ja sobie lubie porobic zbedne rzeczy :D
My dzis mielismy zrobic wycieczke nad morze ale tam tlumy, slonce grzeje i zebym sie za bardzo nie zmordowala to jedziemy na piknik w gory :)
Miłego piknikuuu [emoji4]

reklama
Ja osobiście sobie nie wyobrażam nie mieć maluszka pod ręką w nocy. Inna sprawa, że mój syn w ogóle nie chciał w łóżeczku nawet leżeć i płakał jak go tylko tam dawałam, a ze mną spał bez problemu, budził się tylko na karmienie. Córkę chce mieć na początek w dostawce do łóżka. A tata jak nie będzie mógł spać może iść gdzieś indziej, nie zabronię mu ;)
Hahaha dobre to ostatnie zdanie [emoji23]

Do góry