reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Marzycielka - jejciu, z motora pozostal wrak. Szok. Dzieki Bogu, ze Maz odzyskuje sily I nie potrzebuje operacji! Super wiesci.
Zabila - lektura do przeczytania dla wszystkich, ktorzy chca wiedziec czy to , co przepisuje lekarz jest bezpieczne :-p chyba, ze ufa im bezgranicznie :happy2:
Link do: Leki w ciąży - Mama bez recepty
Nie ma tu nigdzie napisane nic o zaufaniu do lekarza :) a ta rozpiskę kategorii można znaleźć wszędzie :) lekarz też ja zna :) ważne jest to co napisane w tym artykule tzn. Se ważny jest tydzień podania leku bo tak jak leki przeciwpasozytnicze są teratogenne tzn szkodzą plodowi między 2 a 12tc (o ile mają moc przejscia do krwioobiegu) mogą powodować zmiany rozwojowe u dziecka,które nie ma rozwiniętych organow/kończyn :) ale ten lek, który mi np. Lekarz przepisał nie przenika do krwioobiegu :) więc uwierz, że zagłębiam się w temacie i takie Twoje dogzyzki mnie niczym nie zaskoczą ... Dalej ufam lekarzowi bo wziął pod uwagę tydzień ciąży i to w jaki sposób lek działa a ten działa w jelicie miejscowo ... Czuje, że jesteś typem człowieka, który raka leczy cytryną ... Szok

Ostatnia edycja:
reklama
Witam sie w skonczonym 30 tygodniu czyli w 318-)
Jeszcze 6 i bede spokojniejsza :D
Co do pomocy w domu to moj zmywa gary , cos pomoze w kuchni, lozko poscieli a reszta to jakies moje wymysly ;) wyglada na to , ze ja sobie lubie porobic zbedne rzeczy :D
My dzis mielismy zrobic wycieczke nad morze ale tam tlumy, slonce grzeje i zebym sie za bardzo nie zmordowala to jedziemy na piknik w gory :)

Oczywiście ze Twoje wymysły [emoji23] wszystkie baby maja po prostu taki gen ze zawsze potrafią znaleźć sobie coś do roboty [emoji12]

U ciebie upał a w Rzymie dzisiaj chmury...

Ja też tak kontrolowałam w dzień, ale czasem mi się tak mocno przysnęło w nocy :D W ciągu dnia co 3 minuty chodziłam sprawdzić czy dziecko oddycha ;) Teraz kupuję kamerę, żeby tak nie latać non stop.
Haha nie wypowiem się co ja mam zamiar kupić kamerka z niania już jest [emoji16]

Mnie sie nigdy nie udalo odsypiac w dzien ,ta chwila o ile nadejdzie gdy dziecko spi w lozeczku musiala byc efektywnie wykorzystana, nie mam pomocy od nikogo zreszta nawet bym jej nie chciala, musze sama... a niespiaca miesiacami matka to tez stres dla ojca, tez moze cos nabroic :D szczegolnie , ze forma po porodzie nie od razu idealna....
Takze na poczatku jak trzeba to wspolpraca a potem mozna sie nauczyc zec bez snu;)
Ale moze akurat trafia nam sie cudne ladnie spiace maluszki i niepotrzebnie sie tu martwimy ?
Mysle ,ze zycie pokaze...

reklama
Do góry