reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Marzycielka - jejciu, z motora pozostal wrak. Szok. Dzieki Bogu, ze Maz odzyskuje sily I nie potrzebuje operacji! Super wiesci.
Zabila - lektura do przeczytania dla wszystkich, ktorzy chca wiedziec czy to , co przepisuje lekarz jest bezpieczne :-p chyba, ze ufa im bezgranicznie :happy2:
Link do: Leki w ciąży - Mama bez recepty
Nie ma tu nigdzie napisane nic o zaufaniu do lekarza :) a ta rozpiskę kategorii można znaleźć wszędzie :) lekarz też ja zna :) ważne jest to co napisane w tym artykule tzn. Se ważny jest tydzień podania leku bo tak jak leki przeciwpasozytnicze są teratogenne tzn szkodzą plodowi między 2 a 12tc (o ile mają moc przejscia do krwioobiegu) mogą powodować zmiany rozwojowe u dziecka,które nie ma rozwiniętych organow/kończyn :) ale ten lek, który mi np. Lekarz przepisał nie przenika do krwioobiegu :) więc uwierz, że zagłębiam się w temacie i takie Twoje dogzyzki mnie niczym nie zaskoczą ... Dalej ufam lekarzowi bo wziął pod uwagę tydzień ciąży i to w jaki sposób lek działa a ten działa w jelicie miejscowo ... Czuje, że jesteś typem człowieka, który raka leczy cytryną ... Szok

Ostatnia edycja:
reklama
Witam sie w skonczonym 30 tygodniu czyli w 318-)
Jeszcze 6 i bede spokojniejsza :D
Co do pomocy w domu to moj zmywa gary , cos pomoze w kuchni, lozko poscieli a reszta to jakies moje wymysly ;) wyglada na to , ze ja sobie lubie porobic zbedne rzeczy :D
My dzis mielismy zrobic wycieczke nad morze ale tam tlumy, slonce grzeje i zebym sie za bardzo nie zmordowala to jedziemy na piknik w gory :)

Oczywiście ze Twoje wymysły [emoji23] wszystkie baby maja po prostu taki gen ze zawsze potrafią znaleźć sobie coś do roboty [emoji12]

U ciebie upał a w Rzymie dzisiaj chmury...

Ja też tak kontrolowałam w dzień, ale czasem mi się tak mocno przysnęło w nocy :D W ciągu dnia co 3 minuty chodziłam sprawdzić czy dziecko oddycha ;) Teraz kupuję kamerę, żeby tak nie latać non stop.
Haha nie wypowiem się co ja mam zamiar kupić kamerka z niania już jest [emoji16]

Mnie sie nigdy nie udalo odsypiac w dzien ,ta chwila o ile nadejdzie gdy dziecko spi w lozeczku musiala byc efektywnie wykorzystana, nie mam pomocy od nikogo zreszta nawet bym jej nie chciala, musze sama... a niespiaca miesiacami matka to tez stres dla ojca, tez moze cos nabroic :D szczegolnie , ze forma po porodzie nie od razu idealna....
Takze na poczatku jak trzeba to wspolpraca a potem mozna sie nauczyc zec bez snu;)
Ale moze akurat trafia nam sie cudne ladnie spiace maluszki i niepotrzebnie sie tu martwimy ?
Mysle ,ze zycie pokaze...

reklama
Do góry