reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

Wydaje mi sie ze bezpieczniej miec owsiki niz leczyc sie na nie podczas ciazy. Wystarczy poczytac ulotki lekow przeciwpasozytniczych i znalezc slowo : przeciwskazania.
Pytalas sie o opinie to jej udzielilam,a zrobisz co chcesz przeciez....
Ale ja nie pytałam o opinie... Napisałam o sytuacji jaka mam i o zakeceniach lekarza :) nie zadałam tam żadnego pytania ani prośby o odp :) na ulotce wielu rzeczy tak samo jak wspomnianego wyżej tamtym verde jest napisane, że w ciąży nie brać lub skonsultować z lekarzem i tak też było na ulotce leku na owsiki aby skonsultować z lekarzem i tak też zrobiłam a nawet z trzema... Przez cala ciąże jedyne co wzięłam to dwie nospy... Nawet apapu nie brałam więc nie jestem pierwsza do brania leków... Nawet przy zapaleniu gardła leczylam się naturalnie

reklama
Chwilę mogę posiedzieć, ale wczoraj jak byłam 5h na grillu to po 4h siedzenia myślałam, że padne ... Później "teściowa" sobie uswiadomila, że na pewno mi ciężko i oddała mi swoje krzeslo, które miało regulowane oparcie i mogłam leżeć [emoji1][emoji16][emoji16]
Haha, to tesciowa sie zorientowala[emoji23]

Ciao ragazze! Dobiliśmy dzisiaj do Rzymu, wiec odpoczynek dzis i jutro u „mamusi” ;) przez te dni robiliśmy średnio 7-8 km, niezle patrząc na stan fizyczny nas obojga [emoji12] ale teraz chętnie odsapne 24h :)

...No i jutro będę odświeżać non stop forum w oczekiwaniu na porodowa stylowe ;)
Oj to sie nie przeforsujcie oboje! Odpocznijcie troszke[emoji3]

Ale ja nie pytałam o opinie... Napisałam o sytuacji jaka mam i o zakeceniach lekarza :) nie zadałam tam żadnego pytania ani prośby o odp :) na ulotce wielu rzeczy tak samo jak wspomnianego wyżej tamtym verde jest napisane, że w ciąży nie brać lub skonsultować z lekarzem i tak też było na ulotce leku na owsiki aby skonsultować z lekarzem i tak też zrobiłam a nawet z trzema... Przez cala ciąże jedyne co wzięłam to dwie nospy... Nawet apapu nie brałam więc nie jestem pierwsza do brania leków... Nawet przy zapaleniu gardła leczylam się naturalnie

Nie porownuj tamtum verde to silnych lekow przeciwpasozytniczych. I pomimo iz nie jestem zwolenniczka pierwszego leku i nigdy bym go nie brala to drugi ewidentnie jest niebezpieczny dla plodu.
Pamietaj,ze dziecko jest niejako 'pasozytem' do czasu porodu i lek moze spowodowac duze powiklania w jego rozwoju,ale to pewnie to wiesz,bo lekarz cie poinfomowal o korzysciach i o ryzyku jakie istnieje przy ich stosowaniu...

Nie porownuj tamtum verde to silnych lekow przeciwpasozytniczych. I pomimo iz nie jestem zwolenniczka pierwszego leku i nigdy bym go nie brala to drugi ewidentnie jest niebezpieczny dla plodu.
Pamietaj,ze dziecko jest niejako 'pasozytem' do czasu porodu i lek moze spowodowac duze powiklania w jego rozwoju,ale to pewnie to wiesz,bo lekarz cie poinfomowal o korzysciach i o ryzyku jakie istnieje przy ich stosowaniu...
Ten lek nie przechodzi do krwioobiegu... I tyle w tym temacie... Wiele kobiet w ciąży brało i nic dziecku nie zaszkodzilo... I zakończmy już ta dyskusje bo jest zbędna... Skończyłaś medycynę aby twierdzić, że trzech lekarzy się myli? Znają skład, wiedzą jak przenika do organizmu i to mi wystarczy... Wzięcie leku kobiecie w ciąży nie przychodzi łatwo ... Jest konieczność to biorę i tyle

reklama
Ten lek nie przechodzi do krwioobiegu... I tyle w tym temacie... Wiele kobiet w ciąży brało i nic dziecku nie zaszkodzilo... I zakończmy już ta dyskusje bo jest zbędna... Skończyłaś medycynę aby twierdzić, że trzech lekarzy się myli? Znają skład, wiedzą jak przenika do organizmu i to mi wystarczy... Wzięcie leku kobiecie w ciąży nie przychodzi łatwo ... Jest konieczność to biorę i tyle
Nawet nie wiesz czy je masz :laugh2:

Do góry