reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

No właśnie u siostry był taki incydent, wszystko było ok i nagle mała miała kropki na ciele, okazało się, że to ugryzienia właśnie jakiś robali, dlatego trochę się obawiam.
O kurcze u mnie nic takiego nie bylo....ale dobrze wiedziec a myslalam ze naturalne materialy sa najlepsze,a tu prosze w bledzie bylam.

reklama
A Ja kocham tak te kupki pieluchy ze cora 8 mscy a Ja znow ciaza
emoji12.png
;)

Ja przy tak małej różnicy wieku chyba bym zwariowała. Raz mi się jakoś okres spóźniał jak młody miał roczek to chyba ze 3 dni przepłakałam, aż w końcu go dostałam ;)

Swoją drogą to ciekawa jestem jak wytrzymam do lipca :p bo czasem jak pomyślę to już mnie kusi, żeby jednak wiedzieć czy będzie syn czy córką :-D
Ja w pierwszej ciąży wytrzymałam, choć nie było łatwo. Podświadomie jednak czułam, że to będzie chłopczyk. A może sobie tak wmawiałam, że tak czuję :p Z jednej strony było mi to obojętne, a z drugiej gdyby ktoś mi wtedy powiedział, że mogę sobie wybrać płeć to oczywiście chłopiec, bo zawsze marzyłam o chłopczyku :) Teraz już mi to obojętne i na pewno będę chciała poznać płeć.

Apropos morza, to ja kilka lat temu trafiłam na taką wstrętną pogodę i jeszcze mój wtedy niespełna 3-letni syn tak mi dał w kość, że jakoś się zraziłam. Od 3 lat jeżdżę w przeciwną stronę - nad Balaton, konkretnie południowy brzeg. Mam tam swój ulubiony Camping i normalnie kocham to miejsce najbardziej na świecie. W tym roku był plan zrobić dzidzię nad Balatonem, ale niestety ząb mnie zaczął boleć i spędziłam całe wakacje na tabletkach przeciwbólowych. Szkoda, że w przyszłym roku raczej tam nie pojadę, ale i tak będzie fajnie :D

@olaaa7 ja mam ten z ikea
Link do: VYSSA SOMNAT Materac do łóżka dla dziecka - IKEA
ale na poczatku mialam inny - kupiony w zestawie z lozeczkiem, ale nie bylam zadowolona, bo byl za cienki i po bokach lozeczka byly takie przerwy duze. wiec ten uzywamy do lozeczka turystycznego jako ekstra materac a kupilismy wlasnie ten z ikea.
no i do tego taka nakladke z gumka - jakby cienki materacyk - ale to juz chyba z jyska mam.
a tak w ogole to ja juz dokonalam pierwszych zakupow pod kontem dzidzi. teraz jak ten black friday to kupilam taki jakby kokonik dla amlucha i maly rogal do karmienia. kokonika z Teosiem nie mialam a swojego rogala oddalam kolezance. zostal mi tylko taki duuuzy - ciazowy.

wy się tak wszystkie cieszycie, a ja podchodzę do tematu z taką dużą rezerwa, myślałam, że będę przeglądać strony z wózkami, łóżeczkami itp a tu nic, w tamtym cyklu dosłownie się popłakałam, że się nie udało, a teraz zamiast się cieszyć to ja podchodzę z dużym dystansem

a ja mieszkam nad morzem, ale tego roku lato mielismy tak beznadziejne, ze sie ani razu nie kapalam. mam. adzieje, ze w tym roku bedzie lepsze - przynajmniej bez deszczu zeby przyjemnie sie spacerowalo.

a ja mieszkam nad morzem, ale tego roku lato mielismy tak beznadziejne, ze sie ani razu nie kapalam. mam. adzieje, ze w tym roku bedzie lepsze - przynajmniej bez deszczu zeby przyjemnie sie spacerowalo.
To ja slyszalam opinię, że ludzie mieszkający nad morzem mają morza powyżej uszu. Ja za to bym chciala nad morzem mieszkac. W wakacje dzieciaki by mialy niesamowitą radochę.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

@paulina1994 ja sie staram cieszyc i myslec pozytywnie. roznie mi to wychodzi. ale wlasnke ogladanie roznych rzeczy w necie urzeczywistnia mi ta ciaze. w sumie za duzo akcesoriow kupowac nie bede, bo wiekszosc mam po Teosiu. ale kupienie chicby tych dwoch rzrczy mnie cieszy - choc nawet nie przyszly.

reklama
wy się tak wszystkie cieszycie, a ja podchodzę do tematu z taką dużą rezerwa, myślałam, że będę przeglądać strony z wózkami, łóżeczkami itp a tu nic, w tamtym cyklu dosłownie się popłakałam, że się nie udało, a teraz zamiast się cieszyć to ja podchodzę z dużym dystansem
U mnie to też nie jest jakieś skakanie z radości, sama nie wiem czemu, bo ciąża była zaplanowana a z M bardzo się kochamy. Może przez ten stres nie potrafimy się póki co cieszyć z tego, że się udało. Ja mam jeszcze do ogarnięcia pracę. Muszę powiadomić dyrektora, kierowniczkę i koleżanki z pokoju, ale nie mam z nimi jakiegoś super kontaktu i chyba dlatego mnie to stresuję. Mam nadzieję, że jak już będą wiedzieli to będzie już tylko lepiej :)

Do góry