reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Swoją drogą to ciekawa jestem jak wytrzymam do lipca :p bo czasem jak pomyślę to już mnie kusi, żeby jednak wiedzieć czy będzie syn czy córką :-D
Ola widzisz a tak sie przejmowalas! Jak przekazalas ta nowine? U mnie Oliwia ma cisnienie na siostre. Tez myslalam zeby miec niespodzianke ale to nie przejdzie. Mloda juz wymyslila imiona -zenskie oczywiscie. A jak wczoraj bylam z nia na zakupach to ogladala tylko rozowe pajace i skarpetki.Materac oczywiscie ze kokos ,pianka szybko sie odksztalca.

reklama
Ja tez wczoraj powiedziałam corce była lekko zaskoczona nie wiedziała co powiedzieć ale stwierdziła ze na lipiec się nie zgadza bo ona ja i tatuś mamy w styczniu ur wiec dzidziuś tez ma być z zimy No i wiadomo musi być siostra
Pokazałam jej zdjęcie nie mogła uwierzyć ze jakaś mała plamka to dzidziuś ale obiecałam jej ze wezmę ja ze sobą na kolejne usg
No to jeszcze rodzice zostali [emoji16]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola widzisz a tak sie przejmowalas! Jak przekazalas ta nowine? U mnie Oliwia ma cisnienie na siostre. Tez myslalam zeby miec niespodzianke ale to nie przejdzie. Mloda juz wymyslila imiona -zenskie oczywiscie. A jak wczoraj bylam z nia na zakupach to ogladala tylko rozowe pajace i skarpetki.Materac oczywiscie ze kokos ,pianka szybko sie odksztalca.
Dziękuję za pomoc z tym materacem bo zielonego pojęcia nie mam :p Podpisaliśmy na kartce z życzeniami O i M z Groszkiem [emoji173] Mama zaczęła czytać i do nas "z Groszkiem?" i zaczęła nam gratulować :) Tata był w takim szoku, że nawet zapomniał o gratulacjach :p Potem powiedział, że miesiąc temu się zastanawiał kiedy wyjdę z taką nowiną :p Najbardziej radość okazała moja prawie 90 letnia babcia [emoji7] Cieszę się, że sprawiłam jej radość, liczę, że ta nowina poprawi jej samopoczucie :)

Czytałam, że w tych z kokosa często zalęgają się robaki i lepiej kupić piankowy, ale dobry, bo zwykłe szybko zmieniają kształt
No właśnie u siostry był taki incydent, wszystko było ok i nagle mała miała kropki na ciele, okazało się, że to ugryzienia właśnie jakiś robali, dlatego trochę się obawiam.

Tez mam wizyte 30 i juz mega stres
Będzie dobrze, zobaczysz :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

@olaaa7 kuzynka mojego M nie chciala znac plci. wytrztmali do porodu. przy drugim dziecku zrobili tak samo. ja bym nie wytrzymala. pomimo, ze za obydwoma razami byla mi plec obojetna to jednak chcialam ja znac. zeby moc ruszyc juz na zakupy w konkretny dzial.
ja mam materac piankowy z ikea. z Filioem tez taki mialam. i bylam zadowolona.
balam sie, ze dzis Teos zbudzi sie z zaklejonym oczkiem, ale nie bylo az tak zle. ma opuchniete, czerwone i ropieje, ale calkiem go nie zakleilo. ale i tak obudzil sie o 7 - co kest wczesnie jak na niego - no i w humorze niezbyt. ale juz mu sie nieco poprawil.

Tak w ogóle to witam z rana :-) młoda na 8:50 do szkoły a ja dalej w kimono ucieknę no a potem wstaje i dzwonię umówić się na te prenatalne. Może za szybko bo dopieto w trakcie 7 tc jestem ale skoro mi kazala jak najszybciej sie umowic to pewnie i terminy tam mogą mieć odległe.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

@olaaa7 kuzynka mojego M nie chciala znac plci. wytrztmali do porodu. przy drugim dziecku zrobili tak samo. ja bym nie wytrzymala. pomimo, ze za obydwoma razami byla mi plec obojetna to jednak chcialam ja znac. zeby moc ruszyc juz na zakupy w konkretny dzial.
ja mam materac piankowy z ikea. z Filioem tez taki mialam. i bylam zadowolona.
balam sie, ze dzis Teos zbudzi sie z zaklejonym oczkiem, ale nie bylo az tak zle. ma opuchniete, czerwone i ropieje, ale calkiem go nie zakleilo. ale i tak obudzil sie o 7 - co kest wczesnie jak na niego - no i w humorze niezbyt. ale juz mu sie nieco poprawil.
A pamiętasz może jego nazwę?
Jeśli chodzi o zakupy to nie planuję ubierać córki na różowe a syna na niebiesko, raczej podobają mi się ciuszki w neutralnych kolorach :)

reklama
Ja tez wczoraj powiedziałam corce była lekko zaskoczona nie wiedziała co powiedzieć ale stwierdziła ze na lipiec się nie zgadza bo ona ja i tatuś mamy w styczniu ur wiec dzidziuś tez ma być z zimy No i wiadomo musi być siostra
Pokazałam jej zdjęcie nie mogła uwierzyć ze jakaś mała plamka to dzidziuś ale obiecałam jej ze wezmę ja ze sobą na kolejne usg
No to jeszcze rodzice zostali [emoji16]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja rowniez planuje wziazc corke na usg ale ok 20 tyg. Wtedy ladnie juz dzidziusia widac. Korci mnie zeby zrobic 4d wtedy bedzie miala wyrazny obraz dzieciaczka.

Do góry