reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Tak w ogóle to witam z rana :-) młoda na 8:50 do szkoły a ja dalej w kimono ucieknę no a potem wstaje i dzwonię umówić się na te prenatalne. Może za szybko bo dopieto w trakcie 7 tc jestem ale skoro mi kazala jak najszybciej sie umowic to pewnie i terminy tam mogą mieć odległe.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Ja się już zapisałam, bo lekarz kazał już zadzwonić, mówił, że różnie jest z terminami właśnie. Jeśli będziesz robić odpłatnie, to pamiętam, że generalnie się czekało ze 2 tygodnie (przynajmniej w Poznaniu), a jak ze skierowaniem, to chyba dłużej. Umówiłam się na max. późny termin, jaki podał mi lekarz, ale przynajmniej mam to z głowy.

reklama
Cześć dziewczyny mnie też przez dwa dni nie bylo. Urodziny miał mój starszy syn więc miałam pełny dom gości. Dzisiaj mi się kroi wizyta ale u pediatry z chłopakami bo obaj coś złapali. :( więc znowu nie będę miała czasu ale pozdrawiam wszystkich i życzę udanych wizyt oraz dobrego samopoczucia:)

Napisane na HTC Desire 830 dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

@Elodia na pewno powietrze nadmorskie jest duzo lepsze. ja ewidentnie czulam ta roznice podczas wizyty w poznaniu.
a w gdyni tez kiedys przez rok mieszkalam i mam tam siostre wiec jest sie zatrzymac jakby co.
a u siebie lubie moje osiedle. jest bardzo orzyjazne dzieciom. pod samym blokiem mam boisko - niby do hokeja, ale chlopaki graja na nim w pilke nozna. calkiem znosny plac zabaw otoczony wysokim plotem. duzo zieleni. daleko do glownej ulicy. niedaleko cos a la park.

a my wczoraj powiedzielismy mojej mamie. i wiem, ze trzrba bedzie pwoeidziec tesciowej ( tesc wie - ze wzgledu na wspolna prace bylo to spore ulatwienie). a ja jakos sobie tego zupelnie nie wykbrazam. boje sie jej reakcji i ewentualnych tekstow. bo taktem to ta kobieta nie grzeszy... no i wtracania sie. potrafila to robic nawet jak mieszkala za morzem. a teraz jest tak blisko.. ehh... znow te jej teorie i czarnowidztwo. ja tej kobiety nie dzwigam... naprawde...

@Elodia na pewno powietrze nadmorskie jest duzo lepsze. ja ewidentnie czulam ta roznice podczas wizyty w poznaniu.
a w gdyni tez kiedys przez rok mieszkalam i mam tam siostre wiec jest sie zatrzymac jakby co.
a u siebie lubie moje osiedle. jest bardzo orzyjazne dzieciom. pod samym blokiem mam boisko - niby do hokeja, ale chlopaki graja na nim w pilke nozna. calkiem znosny plac zabaw otoczony wysokim plotem. duzo zieleni. daleko do glownej ulicy. niedaleko cos a la park.

a my wczoraj powiedzielismy mojej mamie. i wiem, ze trzrba bedzie pwoeidziec tesciowej ( tesc wie - ze wzgledu na wspolna prace bylo to spore ulatwienie). a ja jakos sobie tego zupelnie nie wykbrazam. boje sie jej reakcji i ewentualnych tekstow. bo taktem to ta kobieta nie grzeszy... no i wtracania sie. potrafila to robic nawet jak mieszkala za morzem. a teraz jest tak blisko.. ehh... znow te jej teorie i czarnowidztwo. ja tej kobiety nie dzwigam... naprawde...

Ja na szczęście teściowke mam super , ale za to mój tata jeszcze nie wie i sama nie wiem kiedy mu powiem bo za 0ierwszym razem mnie nie ale mamie sypal tekstami że jak to dziecko bez ślubu że co ludzie itd , a jak umarlo to płakał, ale myślę że jak pojedziemy do Polski to poprostu mnie zobaczy z brzuszkiem i tyle bo nie wiadomo jaka reakcja a nie chce mi się nim denerwować i przy okazji znów narażać mamę na głupie jego teksty choć niewiadomo czy takie tym razem będą miały miejsce Ale jak to mówią przezorny zawsze ubezpieczony :) jesteśmy że sobą już 8 lat i obydwoje jesteśmy wystarczająco dorośli żeby decydować o naszym życiu .. Ale niestety to "przemadrzalstwo " to znam doskonale z autopsji chociaż Twoja trochę gorsza ta sprawa bo swojej mamie to człowiek miałby odwagę powiedzieć że już wystarczy a z teściowka to pewnie jak z jajkiem bo nikt nie chce urazić żeby nie było kwasów w rodzinie

ja już od dłuższego czasu marzyłam o takim szkrabie, a jak stało się to rzeczywistością to widzisz :( mam nadzieje, że po wizycie u ginekologa moje nastawienie się zmieni :)

No każdy z nas chyba przezywa taki "szok " teraz i tak jak organizm nam funduje burzę hormonów tak i nasza głowa jeszcze niezdarzyla zakodowac że nosimy pod serduszkami nasze szkraby , ale myślę że z każdą wizyta badaniem i później powiększający się brzuszkiem i ruchami będziemy coraz bardziej świadome tego co się dzieje :)

Byłam w sekretariacie przypomnieć się, okazało się, że w czwartek nie było wcale dyrektora w pracy a w piątek był za krótki dzień bo mieliśmy tą imprezę w pracy. Już jestem cała w stresie, masakra. Niech już będzie po...

Dziewczyny! Mój mąż jest w pracy do 22. Przed chwilą zadzwonił i powiedział że jak wróci to mam być spakowana na tydzień i mnie gdzieś zabiera. Musiałam się pochwalić :D Także mogę sie nie odzywac długo bo nie wiem jak tam będzie z internetem.

Super! Odpoczywaj i baw się dobrze za nas wszystkie! :D

To my raczej mamy zamiar nawet gdzieś polecieć [emoji14] w poprzedniej ciąży też latałam samolotem i to były najlepsze wakacje :) teraz myślę że w marcu / kwietniu jakieś ciepłe miejsce pewnie też odwiedzimy :) a z maluchem możliwe że nad jakąś wodę :)
My z tych podróżników :D więc i dziecko pozwiedza [emoji14]

p19u3e3k6u9sslfa.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Dokładnie, my też myślimy czy może nie wyskoczyć gdzieś na wiosnę... Mój M. ma komunię kuzyna we Włoszech w maju, ale maj to może juz być późno na loty... Zobaczymy. Ale za to mój syn będzie szczęśliwy, cały lipiec z mamusią ;) A w sierpniu pewnie będzie z tatą, nad morzem właśnie, bo byli teściowie wyprowadzili się tam na emeryturze. Dla Franka to idealnie, a ja się ogarnę z maluchem :)

Witam się poniedziałkowo :) U mnie sypie śnieg od rana :p Już jest biało. Rodzice wczoraj byli zaskoczeni ale się cieszą :) To samo babcie :) A siostrzenica już nawet dała swoją pozytywkę misia groszkowi i całusa w brzuch [emoji7]
Przepraszam ale nie nadrobię, tyle naprodukowałyście :p

Naprawdę śnieg?? W Wawie słońce, ale zimno strasznie. Super że się ucieszyli..! U mnie też pewnie nie będzie zaskoczenia, ale cały czas chce poczekać do USG żeby powiedzieć.

Noooo teściowe to jest inny gatunek ;) ale z mojego doświadczenia najgorsze są szwagierki...

Dzień dobry wszystkim po weekendzie. Ja już dzisiaj w pracy, ale w sumie dopiero wczoraj był pierwszy dzień kiedy lepiej się poczułam.. W sumie cały weekend na spokojnie w domku.

Co do zakupów to pewnie niedługo też będzie mnie kusiło... tak jak piszecie, fajnie że dużo jest neutralnych ubranek, na wypadek gdyby moje przeczucie znowu mnie zawiodło ;)

reklama
Do góry