reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Tak w ogóle to witam z rana :-) młoda na 8:50 do szkoły a ja dalej w kimono ucieknę no a potem wstaje i dzwonię umówić się na te prenatalne. Może za szybko bo dopieto w trakcie 7 tc jestem ale skoro mi kazala jak najszybciej sie umowic to pewnie i terminy tam mogą mieć odległe.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Ja się już zapisałam, bo lekarz kazał już zadzwonić, mówił, że różnie jest z terminami właśnie. Jeśli będziesz robić odpłatnie, to pamiętam, że generalnie się czekało ze 2 tygodnie (przynajmniej w Poznaniu), a jak ze skierowaniem, to chyba dłużej. Umówiłam się na max. późny termin, jaki podał mi lekarz, ale przynajmniej mam to z głowy.

reklama
Cześć dziewczyny mnie też przez dwa dni nie bylo. Urodziny miał mój starszy syn więc miałam pełny dom gości. Dzisiaj mi się kroi wizyta ale u pediatry z chłopakami bo obaj coś złapali. :( więc znowu nie będę miała czasu ale pozdrawiam wszystkich i życzę udanych wizyt oraz dobrego samopoczucia:)

Napisane na HTC Desire 830 dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

@Elodia na pewno powietrze nadmorskie jest duzo lepsze. ja ewidentnie czulam ta roznice podczas wizyty w poznaniu.
a w gdyni tez kiedys przez rok mieszkalam i mam tam siostre wiec jest sie zatrzymac jakby co.
a u siebie lubie moje osiedle. jest bardzo orzyjazne dzieciom. pod samym blokiem mam boisko - niby do hokeja, ale chlopaki graja na nim w pilke nozna. calkiem znosny plac zabaw otoczony wysokim plotem. duzo zieleni. daleko do glownej ulicy. niedaleko cos a la park.

a my wczoraj powiedzielismy mojej mamie. i wiem, ze trzrba bedzie pwoeidziec tesciowej ( tesc wie - ze wzgledu na wspolna prace bylo to spore ulatwienie). a ja jakos sobie tego zupelnie nie wykbrazam. boje sie jej reakcji i ewentualnych tekstow. bo taktem to ta kobieta nie grzeszy... no i wtracania sie. potrafila to robic nawet jak mieszkala za morzem. a teraz jest tak blisko.. ehh... znow te jej teorie i czarnowidztwo. ja tej kobiety nie dzwigam... naprawde...

@Elodia na pewno powietrze nadmorskie jest duzo lepsze. ja ewidentnie czulam ta roznice podczas wizyty w poznaniu.
a w gdyni tez kiedys przez rok mieszkalam i mam tam siostre wiec jest sie zatrzymac jakby co.
a u siebie lubie moje osiedle. jest bardzo orzyjazne dzieciom. pod samym blokiem mam boisko - niby do hokeja, ale chlopaki graja na nim w pilke nozna. calkiem znosny plac zabaw otoczony wysokim plotem. duzo zieleni. daleko do glownej ulicy. niedaleko cos a la park.

a my wczoraj powiedzielismy mojej mamie. i wiem, ze trzrba bedzie pwoeidziec tesciowej ( tesc wie - ze wzgledu na wspolna prace bylo to spore ulatwienie). a ja jakos sobie tego zupelnie nie wykbrazam. boje sie jej reakcji i ewentualnych tekstow. bo taktem to ta kobieta nie grzeszy... no i wtracania sie. potrafila to robic nawet jak mieszkala za morzem. a teraz jest tak blisko.. ehh... znow te jej teorie i czarnowidztwo. ja tej kobiety nie dzwigam... naprawde...

Ja na szczęście teściowke mam super , ale za to mój tata jeszcze nie wie i sama nie wiem kiedy mu powiem bo za 0ierwszym razem mnie nie ale mamie sypal tekstami że jak to dziecko bez ślubu że co ludzie itd , a jak umarlo to płakał, ale myślę że jak pojedziemy do Polski to poprostu mnie zobaczy z brzuszkiem i tyle bo nie wiadomo jaka reakcja a nie chce mi się nim denerwować i przy okazji znów narażać mamę na głupie jego teksty choć niewiadomo czy takie tym razem będą miały miejsce Ale jak to mówią przezorny zawsze ubezpieczony :) jesteśmy że sobą już 8 lat i obydwoje jesteśmy wystarczająco dorośli żeby decydować o naszym życiu .. Ale niestety to "przemadrzalstwo " to znam doskonale z autopsji chociaż Twoja trochę gorsza ta sprawa bo swojej mamie to człowiek miałby odwagę powiedzieć że już wystarczy a z teściowka to pewnie jak z jajkiem bo nikt nie chce urazić żeby nie było kwasów w rodzinie

ja już od dłuższego czasu marzyłam o takim szkrabie, a jak stało się to rzeczywistością to widzisz :( mam nadzieje, że po wizycie u ginekologa moje nastawienie się zmieni :)

No każdy z nas chyba przezywa taki "szok " teraz i tak jak organizm nam funduje burzę hormonów tak i nasza głowa jeszcze niezdarzyla zakodowac że nosimy pod serduszkami nasze szkraby , ale myślę że z każdą wizyta badaniem i później powiększający się brzuszkiem i ruchami będziemy coraz bardziej świadome tego co się dzieje :)

Byłam w sekretariacie przypomnieć się, okazało się, że w czwartek nie było wcale dyrektora w pracy a w piątek był za krótki dzień bo mieliśmy tą imprezę w pracy. Już jestem cała w stresie, masakra. Niech już będzie po...

Dziewczyny! Mój mąż jest w pracy do 22. Przed chwilą zadzwonił i powiedział że jak wróci to mam być spakowana na tydzień i mnie gdzieś zabiera. Musiałam się pochwalić :D Także mogę sie nie odzywac długo bo nie wiem jak tam będzie z internetem.

Super! Odpoczywaj i baw się dobrze za nas wszystkie! :D

To my raczej mamy zamiar nawet gdzieś polecieć [emoji14] w poprzedniej ciąży też latałam samolotem i to były najlepsze wakacje :) teraz myślę że w marcu / kwietniu jakieś ciepłe miejsce pewnie też odwiedzimy :) a z maluchem możliwe że nad jakąś wodę :)
My z tych podróżników :D więc i dziecko pozwiedza [emoji14]

p19u3e3k6u9sslfa.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Dokładnie, my też myślimy czy może nie wyskoczyć gdzieś na wiosnę... Mój M. ma komunię kuzyna we Włoszech w maju, ale maj to może juz być późno na loty... Zobaczymy. Ale za to mój syn będzie szczęśliwy, cały lipiec z mamusią ;) A w sierpniu pewnie będzie z tatą, nad morzem właśnie, bo byli teściowie wyprowadzili się tam na emeryturze. Dla Franka to idealnie, a ja się ogarnę z maluchem :)

Witam się poniedziałkowo :) U mnie sypie śnieg od rana :p Już jest biało. Rodzice wczoraj byli zaskoczeni ale się cieszą :) To samo babcie :) A siostrzenica już nawet dała swoją pozytywkę misia groszkowi i całusa w brzuch [emoji7]
Przepraszam ale nie nadrobię, tyle naprodukowałyście :p

Naprawdę śnieg?? W Wawie słońce, ale zimno strasznie. Super że się ucieszyli..! U mnie też pewnie nie będzie zaskoczenia, ale cały czas chce poczekać do USG żeby powiedzieć.

Noooo teściowe to jest inny gatunek ;) ale z mojego doświadczenia najgorsze są szwagierki...

Dzień dobry wszystkim po weekendzie. Ja już dzisiaj w pracy, ale w sumie dopiero wczoraj był pierwszy dzień kiedy lepiej się poczułam.. W sumie cały weekend na spokojnie w domku.

Co do zakupów to pewnie niedługo też będzie mnie kusiło... tak jak piszecie, fajnie że dużo jest neutralnych ubranek, na wypadek gdyby moje przeczucie znowu mnie zawiodło ;)

reklama
Do góry