reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Przede wszystkim róbcie usg nie słuchajcie lekarzy ja ostatnie miałam prenetalne w 32 tygodniu było wszystko super lekarz więcej nie kazał robić ja młoda pierwsza ciąża zaufałam mu miałam wizyty co 2 tygodnie słuchaliśmy serca detektorem wszystko okej aż pojechałam na ktg i wtedy juz tętna nie mogli znaleźć mi się wydawalo ze ja czułam cały czas więc musiało to się stac w nocy albo po prostu ciałko falowalo jak się ruszalam wyszło po sekcji zwłok i łożyska patologia łożyska łożysko było całe w skrzepach i licznych zawałach.. córeczka się udusila.. eh ciężko mi o tym pisać ale właśnie moze dzięki temu komuś pomogę wtedy nie brałam żadnych leków bo nie wiedziałam o mojej chorobie mam nadskrzepliwosc krwi za mało białka S i to prawdopodobnie było przyczyną teraz biorę acard i clexane mają podobno pomoc
kurcze ... to straszne dowiedziec sie , ze dalo sie tego uniknac przylepszej kontroli ... wspolczuje !

reklama
my wprowadzilismy sie poltoraroczna coreczka, ja w ciazy ... bez drzwi wewnetrznych ,bez okien na gorze ;) w dzien walczylismy z jaskolkami usilujacymi zbudowac sobie gniazda przy drewnianych belkach a w nocy z malymi nietoperzami , ktore uczyly sie latac i wpadaly do domu... ale mamy teraz wspomnienia !
To też nieźle [emoji6]
Ale to prawda, wspomnienia są [emoji6]

Przede wszystkim róbcie usg nie słuchajcie lekarzy ja ostatnie miałam prenetalne w 32 tygodniu było wszystko super lekarz więcej nie kazał robić ja młoda pierwsza ciąża zaufałam mu miałam wizyty co 2 tygodnie słuchaliśmy serca detektorem wszystko okej aż pojechałam na ktg i wtedy juz tętna nie mogli znaleźć mi się wydawalo ze ja czułam cały czas więc musiało to się stac w nocy albo po prostu ciałko falowalo jak się ruszalam wyszło po sekcji zwłok i łożyska patologia łożyska łożysko było całe w skrzepach i licznych zawałach.. córeczka się udusila.. eh ciężko mi o tym pisać ale właśnie moze dzięki temu komuś pomogę wtedy nie brałam żadnych leków bo nie wiedziałam o mojej chorobie mam nadskrzepliwosc krwi za mało białka S i to prawdopodobnie było przyczyną teraz biorę acard i clexane mają podobno pomoc
Przykre to jest strasznie bo gdybyś miala usg to można by było temu zapobiec. Bo tylko tak idzie ocenić łożysko. Ale teraz będzie wszystko dobrze

Przykre to jest strasznie bo gdybyś miala usg to można by było temu zapobiec. Bo tylko tak idzie ocenić łożysko. Ale teraz będzie wszystko dobrze
Dokładnie tak jeszcze wiecie słuchało się straszych kiedyś nie było w ogóle usg i wszystko było dobrze i później tak wychodzi

Bardzo Ci dziękuje, ze pomimo, ze to trudne podzieliłaś się ta wiedzą...myślę, ze to największa wartość tego forum, można odpowiednio wcześnie zareagować u siebie znając doświadczenia innych osób...szczególnie ze u mnie tez po wcześniejszych komplikacjach (obumarcie w 10 tygodniu i pusty pęcherz w kolejnej ciąży) po badaniach hematologicznych nie zdiagnozowano powodu ale w obecnej ciąży acard i clexane od początku do 24 tygodnia. Teraz odstawiono mi clexane został sam acard, łożysko drugi stopień już, i tez obawiam się odrobine, szczególnie ze różne są opinie o odstawieniu clexane tak wcześnie... czyli monitorować jak najczęściej...

reklama
Do góry