reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja biorę magnez na czczo, np wstawałam i od razu magnez, potem szykowała siebie do pracy, odwoziłem młodego do szkoły i w pracy już normalnie jadłam śniadanie a potem piłam kawę... No ale to spokojnie były 2-3 h... teraz tez będę miała ten dylemat [emoji6]
kawa magnez wyplukuje , ok ale magnez lepiej sie wchlania z posilkiem ...
do tego zle sie wchlania jesli bierzemy go razem z posilkami wapniowymi lub przy napojach gazowanych typu cola , magnez sie nie wchlania w towarzystwie wapnia i fosforu...
polecaja tez popic dawke magnezu porzadna dawka wody :D

reklama
Współczuje historii [emoji17] tez jestem po stracie, każda strata boli ale w takim tygodniu to już po prostu szok... chciałam tylko dopytać czy te problemy z łożyskiem one były wcześniej jakoś odkryte czy właśnie nic nie zapowiadało? zbyt wcześnie był 3 stopień i łożysko nie podołało do końca? Jeśli oczywiście możesz i chcesz podzielić się takimi informacjami... myśle ze dla wielu dziewczyn to byłaby wskazówka na co uważać w tych wydawałoby się już bezpiecznych tygodniach 36+? Ja jestem akurat z tych szyjkowo pessarowych gdzie modlimy się o o dotrwanie do 34 tygodnia który wydaje nam się już taki bezpieczny... wiec to po prostu dodatkowo przeraża ze zaden tydzień nie jest bezpieczny
Przede wszystkim róbcie usg nie słuchajcie lekarzy ja ostatnie miałam prenetalne w 32 tygodniu było wszystko super lekarz więcej nie kazał robić ja młoda pierwsza ciąża zaufałam mu miałam wizyty co 2 tygodnie słuchaliśmy serca detektorem wszystko okej aż pojechałam na ktg i wtedy juz tętna nie mogli znaleźć mi się wydawalo ze ja czułam cały czas więc musiało to się stac w nocy albo po prostu ciałko falowalo jak się ruszalam wyszło po sekcji zwłok i łożyska patologia łożyska łożysko było całe w skrzepach i licznych zawałach.. córeczka się udusila.. eh ciężko mi o tym pisać ale właśnie moze dzięki temu komuś pomogę wtedy nie brałam żadnych leków bo nie wiedziałam o mojej chorobie mam nadskrzepliwosc krwi za mało białka S i to prawdopodobnie było przyczyną teraz biorę acard i clexane mają podobno pomoc

Witam!
Oliwka tyle nas tu sie modli o dobre wiesci , ze nie ma bata !
Co do porodow to zakazdym razem mialam kolezanki, ktore mialy rodzic miesiac przede mna i jakos tak sie skladalo , ze ladowalysmy w szpitalu razem. Ciekawe jak bedzie tym razem ... mam tylko Was:D
Wstalam dzis z bolem glowy brrr....
Juz sie zdazylam 2 razy poryczec ... czytalyscie o smierci Alfiego?
Kinga mialas cc przez zanikajace tetno dziecka ???
Ja mialam wskazania do cc. I miałam ustalona cesarkę 4 dni po terminie za pierwszym razem. Resztę opisałam w poście wyzej☺️

reklama
Do góry